Gündem Son dakika: AK Parti Çukurova ilçe binasına saldırı! 1 gözaltı

Son dakika: AK Parti Çukurova ilçe binasına saldırı! 1 gözaltı

Paylaş
Son dakika: AK Parti Çukurova ilçe binasına saldırı! 1 gözaltı

Çukurova İlçe Başkanlığı binasına silahlı saldırı düzenlendiğini duyuran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kandemir, 'Çukurova ilçe binamıza silahlı saldırıyı kınıyoruz. Suçlunun en kısa sürede bulunacağına inanıyoruz.' dedi. AK Partili Numan Kurtulmuş, saldırıda bir kişinin gözaltına alındığını duyurdu. AK Partili Ömer Çelik ise 'Saldırgan 'AK Parti'ye karşıyım' deyip ateş açmış.' ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, sosyal medya hesabından Çukurova İlçe Başkanlığı binasına silahlı saldırı düzenlendiğini duyurdu. Kandemir paylaşımında "Çukurova ilçe binamıza yapılan silahlı saldırıyı kınıyoruz. Suçlunun en kısa sürede bulunacağına inanıyoruz. Tüm teşkilatımıza geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ADANA VALİLİĞİ: SALGIRGAN 1999 DOĞUMLU E.A.

Adana Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada saldırganın 1999 doğumlu E.A. olduğu kaydedildi. Şüphelinin binaya 14 el ateş ettiği belirtilirken, şu ifadeler kullanıldı:

"Bugün saat 15.57’de AK Parti Çukurova İlçe binası olarak kullanılan ancak deprem nedeniyle tedbiren boşaltılan binaya 1999 doğumlu E.A. isimli şahıs tarafından pompalı tüfekle saldırı gerçekleştirilmiş, saldırgan binaya 14 el ateş etmiş, atılan mermiler parti binası duvarına ve parti tabelasına isabet etmiştir. Fail emniyet güçlerimiz tarafından gözaltına alınmış olup ilk ifadesinde kendisinin AK Parti binasını bilerek hedef aldığını ve bilerek ateş ettiğini söylemiştir."

Haberin Devamı

FUAT OKTAY'DAN KINAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adana’da AK Parti binasına silahlı saldırıyı kınadı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığımıza düzenlenen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Birlik ve beraberliğimize yönelik yapılan bu saldırılar asla hedefine ulaşamayacaktır. Çukurova Teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

BAKAN BOZDAĞ: GÖZALTINA ALINDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “AK Parti Adana Çukurova İlçe Başkanlığı binasına yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından saldırı ile ilgili resen tahkikat başlatılmıştır. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs gözaltına alınmış olup soruşturma titizlikle yürütülmektedir” ifadelerini kullandı.

KURTULMUŞ: BİR KİŞİ GÖZALTINDA

CNN Türk yayının da konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Provokasyonlara karşı bütün milletimizin dikkatli olması gerekiyor. Bu saldırıyı kınıyoruz, lanetliyoruz. Bütün partilerin bu saldırılara karşı ortak bir tavır olmaları gerekiyor. Saldırıda bir kişinin gözaltına alındığı bilgisi var." dedi.

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, "İlçe binamıza 1 kişi tarafından 12 el ateş edildiği bilgisini aldık. Bu saldırıyı lanetliyoruz. 1 kişinin gözaltına alındığı bilgisini aldık. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Tüm teşkilatımıza, partimize geçmiş olsun" dedi.

Haberin Devamı

ÖMER ÇELİK: AK PARTİ'YE KARŞIYIM DEYİP ATEŞ AÇMIŞ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Saldırgan 'AK Parti'ye karşıyım' deyip ateş açmış. Her ne saldırı olursa olsun hiçbir şekilde bundan geri atmadan mücadele ederek seçim çalışmalarını yürüteceğiz. Türkiye'de sandık ziyareti oldukça güçlüdür. Saldırgan hızlı bir şekilde yakalandı. Sorgusu sürüyor. AK Parti'ye dönük olarak saldırıyı gerçekleştirdiğini söylüyor. Saldırganı yakalayan emniyet güçlerimize teşekkür ediyoruz. Demokratik mücadelemizi en güçlü şekilde sürdüreceğiz." dedi.

 

 "KİRLİ PLANLAR YAPILIYOR OLABİLİR"

CNN Türk yayınında konuşan Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Coşkun Başbuğ, "Birileri sokakları hareketlendirmek için bir takım kirli planlar yapılıyor olabilir. Süre azaldıkça benzer provokasyonların yapıldığını görüyoruz. Siyasi yetkililere bu yükselen tansiyonu düşürmek için büyük bir görev düşüyor. Meral Akşener'in yaptığı ilk açıklamayı eleştirmiştik. Çünkü yapılacak açıklamaların insanları itidale davet ediyor olması gerekir. Eğer sert açıklamalar yaparsanız süreçte tansiyon yükselir. Kaftancıoğlu'nun açıklamaları da doğru değildi. Şimdi AK Parti binasına benzer bir saldırı yapıldı. Seçim yaklaştıkça bu gibi oyunlar kurgulanabilir. Uyanık olmalıyız." dedi.

Haberin Devamı