Gündem AFAD son dakika duyurdu: Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! Çevre illerden de hissedildi!

AFAD son dakika duyurdu: Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! Çevre illerden de hissedildi!

Paylaş
AFAD son dakika duyurdu: Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! Çevre illerden de hissedildi!

Son dakika.. AFAD, Saat 13.55'te Bolu'da 4.8 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Deprem saat 13:55'te Bolu merkezde meydana gelirken İstanbul, Ankara ve Düzce olmak üzere pek çok çevre ilde de hissedildi. Sosyal medyada Bolu depremi hakkında pek çok mesaj yayınlanırken son depremler listesi tekrar gündeme geldi. Prof. Dr. Sözbilir, deprem sonrasında 17 Ağustos 1999 depremini hatırlatarak açıklamalarda bulundu.

AFAD'ın verilerine göre saat 13.55'te merkez üssü Bolu olan 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, Ankara ve Düzce'den de hissedildi. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı depreme ilişkin mesaj paylaştı.

Haberin Devamı

AFAD'dan yapılan açıklamada "Bolu ilimizde saat 13.55’te 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi" denildi. Depremin derinliği 8.13 kilometre olarak açıklandı.

Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem yaşandı Merkez üssü Bolu olan, 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Vatandaşlar sarsıntı ile sokağa döküldü. AFAD verilerine göre merkez üssü Bolu olan, 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Vatandaşlar sarsıntı ile sokağa döküldü.

İSTANBUL, ANKARA VE DÜZCE'DEN DE HİSSEDİLDİ

Bolu'daki Deprem İSTANBUL, Ankara ve Düzce'den de hissedildi. Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı depreme ilişkin mesajlar paylaştı.

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Yunus Sezer, "Bolu ilimizde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki #deprem sonrasında, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım" dedi.

Bolu Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, "İlimizde saat 13.55'de 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası tüm ekiplerimiz sahada tarama çalışmalarına ivedilikle başlamış olup şuana kadar resmi makamlara iletilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Depremi hisseden tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın twitter hesabından yaptığı paylaşımda "13.55'te Bolu merkezli AFAD verilerine göre 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Deprem nedeniyle İstanbul'da herhangi bir olumsuz durum ihbarı alınmamıştır. Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun." ifadeleri yer aldı. 

PROF. DR. ERSOY: İZLENMESİ GEREKEN BİR DEPREM

CNN TÜRK Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Bolu'da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi...

1999'da art arda 2 tane deprem olmuştu. Bir tanesi Kocaeli, diğeri Düzce depremi olmuştu. Düzce depreminin yaratan fayın Doğu'daki ucu Bolu Dağı'na kadar gelmişti. Bizim bilgilerimiz şunu söyler: Bir bölgede deprem olmuşsa depremi yaratan fay boyunca deprem olursa uzun süre deprem olmaz. Bugün 4.8 büyüklüğündeki deprem Düzce depreminin Doğu'sunda olduğu için izlememiz gerekiyor. 4.8 önemli izlenmesi gereken bir deprem olarak duruyor.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Bolu'da meydana gelen deprem hakkında açıklamada bulundu Bolu merkezli 4,8 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem Türkiye saati ile 13.55'te yerin 8 kilometre derinliğinde gerçekleşti. AFAD depremin merkez üssü olarak Bolu-Merkez'i işaret etti. CNN TÜRK Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy yaşanan depremin ardından canlı yayında değerlendirmelerde bulundu.

Büyük deprem olmadan öncü depremi bilme şansımız yok, fakat olduğu yer açısından bir değerlendirme yaptığımız zaten. 4.6, 4.8 büyüklüğündeki depremler geçtiğimiz yıllar içerisinde oldu. O zaman da aynı şeyi söyledik. Büyük bir deprem beklentisi değil demiştik. Şu anda söyleyebileceklerimiz bunlar.

Haberin Devamı

"ARTÇILAR 1-2 GÜN SÜREBİLİR"

Ortalama bir derinlik. Sığ sayılabilir. İstanbul'dan da hissedildi deniliyor. Sığ olmasının geniş bir çevrede hissedilmesinde büyük bir önemi var. 4.7'nin altında artçılar beklenmekte. 1-2 gün sürebilir.

Elbette yıkıcı bir deprem değildir ama hissedilebilir bir deprem. Bunu binalarda hisseden vatandaşların korkması normaldir.
Ardından büyük bir bekliyoruz demek değil bu ama alışkanlık olarak 4.5 üzerindeki depremlerde sokağa çıkıp hava almayı gerçekleştiririm.

44 yada 43 depremi var. Adapazarı depremi var. Onun dışında elbette depremler oluyor. Geçtiğimiz aylarda 6 büyüklüğünde deprem olmuştu Düzce'de. Maraş depreminin olduğu yerlere uzak kalabilir ama ülkemizde son aylarda ciddi bir aktivite var. Maraş depremi kendi fay hattı üzerinde değil komşu ülkelerdeki fay zonlarını da rahatsız etti. Doğu Anadolu fay üzerinde değil, onlardan uzak yerlerde bu huzursuzluk. Mutlaka büyük bir deprem gelecektir anlamı yoktur. Malatya'da Kayseri'de olsun olan depremler çok küçük depremler değil. 4.8 büyüklüğünü de küçümsememeyiz.

Haberin Devamı

PROF. DR. SÖZBİLİR'DEN 17 AĞUSTOS AÇIKLAMASI

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Bolu'da 4.8 büyüklüğünde meydana gelen depremi değerlendirdi. Sözbilir, "1999, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinden geri kalan bu tür fay parçalarının 4-6 büyüklüğünde depremler üretmesi olağan olarak değerlendirilebilir" dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Bolu merkezde, saat 13.55'te 4.8 büyüklüğünde meydana geldi. Yerin 8,13 kilometre derinliğinde kaydedilen deprem nedeniyle herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi. Deprem, Bolu'nun yanı sıra Sakarya ve Bartın'da da hissedildi. DEÜ DAUM Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Bolu'daki depremini değerlendirerek, "Bolu- Kızılağıl merkezli 4.8 büyüklüğündeki deprem 1999 depreminde batı ucu kırılmış olan fayın, doğu ucu üzerinde meydana geldi. Geçen aylarda yaşanan Düzce depreminde olduğu gibi bu deprem de 1999 depreminde kırılmamış Düzce fayının tali uzantıları üzerinde gerçekleşti. 1999, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinden geriye kalan bu tür fay parçalarının 4-6 büyüklüğünde depremler üretmesi olağan olarak değerlendirilebilir. Bu tür depremler, 1999 depremlerinden geriye kalan enerji boşalımları olarak düşünülmektedir" dedi.

Haberin Devamı