Gündem Son dakika: Çavuşoğlu'ndan Rusya-Ukrayna savaşı açıklaması: Taraflar anlaşmaya yakın

Son dakika: Çavuşoğlu'ndan Rusya-Ukrayna savaşı açıklaması: Taraflar anlaşmaya yakın

Paylaş
Son dakika: Çavuşoğlu'ndan Rusya-Ukrayna savaşı açıklaması: Taraflar anlaşmaya yakın

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, 'Taraflar temel konularda anlaşmaya yakın. Ukrayna Türkiye'nin garantör olmasını istiyor. Rusya ve Ukrayna bize güveniyorsa ilkeli tavrımızdan dolayıdır.' dedi. Çavuşoğlu ayrıca Putin ve Zelenski ile ilgili 'Bir araya getirme çalışmalarımız devam ediyor. Bunun Türkiye'de olmasını isteriz.' dedi.

Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Haberin Devamı

 Biz bu krizin başından itibaren ilkeli bir tutum sergiledik. Rusya ile birçok alanda ilişkilerimiz var. Bu ilişkiler hakkı hukuku savunmamıza engel olmadı. Ukrayna ile de çok yakın ilişkiler geliştirdik. Savaşın sona ermesi için büyük çaba içindeyiz. Ukrayna Rusya krizinde barış için çalışıyoruz. Ortada büyük bir yangın var. Yangını söndüremezsek herkesi etkileyecek.

ANLAŞMA YAKIN

Taraflar temel konularda anlaşmaya yakın. Rusya-Ukrayna arasındaki müzakerelerde ivme yakalandı. Ukrayna Türkiye'nin garantör olmasını istiyor.

Çavuşoğlu: Taraflar anlaşmaya yakın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, 'Taraflar temel konularda anlaşmaya yakın. Ukrayna Türkiye'nin garantör olmasını istiyor. Rusya ve Ukrayna bize güveniyorsa ilkeli tavrımızdan dolayıdır.' dedi. Çavuşoğlu ayrıca Putin ve Zelenski ile ilgili 'Bir araya getirme çalışmalarımız devam ediyor. Bunun Türkiye'de olmasını isteriz.' dedi.

ZİRVENİN TÜRKİYE'DE OLMASINI İSTERİZ

Sayın Putin ve Sayın Zelenski'yi bir araya getirme çalışmalarımız devam ediyor. Bunun Türkiye'de olmasını isteriz. Ama önemli olan iki liderin dünyanın neresinde olursa olsun bir araya gelmesi.
Kıymetli kardeşlerim, çok değerli arkadaşlarım. Tüm dünya Türkiye'nin ezber bozan dış politikasını devam ediyor. Brüksel'de Cumhurbaşkanımızın liderliğinde NATO toplantısına katılacağız.

Haberin Devamı

"ERDOĞAN'IN KAZANDIRDIĞI SER VE YUMUŞAK GÜCÜMĞÜZE BORÇLUYUZ"

Bugün Doğu'da varız Batı'da varız. Biz Dünyanın umuduyuz. Dolayısıyla dünyanın her yerinde olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz kadim bir mirasa sahibiz.

Tüm bunları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazandırdığı sert ve yumuşak gücümüze borçluyuz.

DÜNYA EZBER BOZAN DİPLOMASİMİZİ TAKDİR EDİYOR

Diplomasi konusunda merkez konumundayız. Biz bu yola oyun kurucu olmak için çıktık. Biz her zaman oyunu da kuruyoruz oyunu da bozuyoruz. Tüm dünya ezber bozan diplomasimizi takdir ediyor.