Gündem Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a sert sözler

Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a sert sözler

Paylaş
Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a sert sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan'ın gündeminde Fransa vardı. Cumhurbaşaknı Fransız mevkidaşı Macron ile yaptığı bir telefon görüşmesini anlattı, "Geçen hafta Macron'la görüştüm baktım garip garip şeyler söylüyor. Biraz frekansı yüksek oldu ama söylemek zorunda kaldım. Bizi asla kabullenemeyeceğimiz bir yere oturmak kimsenin haddi değil" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Zayıf olduğumuz noktalar yok değil. Projeleri yeterince anlattığımızda 2023 hedeflerimize ulaşabilmemizde mani bir durum görmüyorum. Burada kilit çok çalışmaktır. AK Parti'ye ne bu kifayetsiz muhalefet zarar verebilir ne FETÖ ne de dış güçler zarar verebilir. AK Parti'ye zarar verebilecek tek şey dava şuurunu kaybetmiş kendi içimizdeki arkadaşlarımız. Kim AK Parti'yi bırakıp kendisi için çalışmaya başlamışsa partiye de de millete de yanlış yapıyor demektir.

Küçük olsun benim olsun zihniyeti türemeye başlamışsa orada durum vahimdir. Zaman zaman bu yanlışa kapılanlar oldu. İkazlarımızı yaptık. Hatasını anlayanlarla yolumuza devam ettik. Hatada ısrar edenlerle yolumuzu ayırmak mecburiyetinde kaldık. Metal yorgunluğuyla kastettiğim buydu. Metal yorgunluğundan kurtulduk şimdi yeniden diriliş hamlesi başlamış oldu.


"AYAĞIMIZA BAĞ OLANLARLADAN KURTULAMAK BOYNUMUZUN BORCU"


Duygusal hareket edemeyiz. Hissi hareket edemeyiz. Partimizin ilkeleri var. Biz siyasi bir partiyiz. Bu mücadeleye katkı sağlayan herkesin başımızın üzerinde yeri var. Ayağımıza bağ olanlardan bir an önce kurtulmak da boynumuzun borcu.


"BUNUN AFFI OLMAZ"


Ülkemiz için çok önemli gördüğüm haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. Yılın tamamına ilişkin büyüme rakamımız belli oldu. Türkiye yüzde 7,4 büyüme kaydetti. Aramızdaki bazı arkadaşların ülkemizdeki ekonomik durumun sıkınıtlı olduğuna dair açıklamalar yapmaları bizi üzmüştür. Bir insan kendi ayağına kurşun sıkar mı? Arkadaşlarım bu tür yanlışı yaparsa bunun affı olamaz. Her gün her saat susmak bilmeyen kriz söylemlerine, onca yalana rağmen elde ettiğimiz büyüme oranı milletimize moral vermiştir. Bu ters köşe yapmak değil dünyada ekonominin şartlarını yeniden belirleme sürecidir.

Döviz kuruyla ilgili oynama yapmaya çalışanlara şöyle kötü bir haber vereyim; Türkiye 2018'deki büyüme oranlarıyla üzerinde oynanmaya çalışılan oyunları bozacak.


"12 NOKTADAN 7'Sİ KONTROLÜMÜZDE"


Zeytin Dalı Harekatı'mız başarıyla sürüyor. Etkisiz hale getirilen teröristlerine sayısı 3 bin 800'ü buldu. Afrin'de operasyonun amacına büyük ölçüde ulaşıldı. Suriye'nin diğer bölgelerindeki teröristlere yönelik planlamalarımız sürüyor. 12 gözlem noktasından 7'si bizim kontrolümüzde. Oralardan sınır bölgelerini kontrol ediyoruz. Böylece Doğu Guta gibi facialardan birinin de İdlib'de yaşanmasının önüne geçiyoruz.


"TILLERSON'UN TEKLİFİ FARKLIYDI"


Bize verilen taahhütler var. Sayın Obama'dan bugüne kadar. Sayın Obama'nın bizzat bana verdiği söz var. YPG/PYD'yi Fırat'ın doğusuna göndereceğiz buralara da kendi halkını alacağız. Araplar yaşıyor orada. Bunları oralara doldurarak Münbiç'in kendi halkını oradan çıkardılar. Aynı şeyi Tillerson'la konuştuk. Onun teklifi farklıydı; 'Kuzey sizde güney bizde olsun' dedi. Ben de 'Neden bizde olsun? Buranın sahibi belli, Araplar' dedim. 'Biz güvenliği oluşturalım çekilelim' dedim sessiz kaldı. O şekilde de devam ediyor. Biz bunların bir an önce yerine getirilmesini bekliyoruz.


"SİNCAR KANDİL'İN ALTERNATİFİ"


Şimdi gündeme Sincar girdi. Sincar Kandil'in alternatifidir. Bizim için Kandil neyse Sincar da odur. Sincar terör örgütlerinden temizlenene kadar bu devam edecek.

Irak'la birlikte çalışmaya hazırız. Artık bu konuda Türkiye'ye yönelik eleştirlerin bir anlamı yoktur. PKK/PYD'yi aynı görmeyen tüm yaklaşımlara tavrımız bellidir. Biz bunların hepsinin aynı yılanın yavruları olduğunu biliyoruz. Biz teröristlere isim koymakla değil onları ortadan kaldırmakla meşgulüz.


"MACRON'A BİRAZ YÜKSEK FREKANSLA SÖYLEMEK ZORUNDA KALDIM"


Son dönemde Fransa'nın tavrından fevkalade üzüntü duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Geçen hafta Macron'la görüştüm baktım garip garip şeyler söylüyor. Biraz frekansı yüksek oldu ama söylemek zorunda kaldım. Bizi asla kabullenemeyeceğimiz bir yere oturmak kimsenin haddi değil.

Terör örgütleri mensupları dün bir kez daha en üst düzeyde ağırlayanlar bunun Türkiye'ye karşı husumet hamlesinden başka bir anlamı olmadığını bilmelidir. Aynı terörist grubu bu sabah güvenlik güçlerimize saldırmışlardır. 6 güvenlik korucumuz şehit olmuş, 4 askerimiz, 3 güvenlik korucumuz yaralanmıştır.


"ADRESİNE VARANA KADAR KÜNYESİ BİZDE VAR"


Ey batı. SDG dediğiniz Suriye Demokratik Güçleri, bu terör örgütünün aynısıdır. Bunlarla siz bizi aldatmaya çalışıyorsunuz. Kusura bakmayın. Biz bunların temelini biliriz, hücrelerini okuruz. Bunları bize yutturamazsınız. Adresine varana kadar künyesi bizde var. Bunların bir tanımı var da resmi olarak anlatmaya gelmez, ikili olsa anlatırız.


"BOYUNU AŞAN İŞLERE GİRME"


YPG'ye destek garantisi verdik, lafa bak. SDG ile Türkiye arasında arabulucu olabiliriz lafı şayet doğruysa, bunu söyleyen kişinin haddini ve boyunu çok aşan bir beyandır bu. Bizde bir söz varya gelin güvey olmak filan. Sana böyle bir görevi kim verdi? Boyunu aşan işlere girme. Türkiye'nin ne zamandan beri terör örgütleriyle bir masaya oturmak gibi sorunu var? Nereden çıkardınız bunu? Siz terör örgütleri ile beraber masaya oturabilirsiniz ama Türkiye mücadelesini Afrin'de olduğu gibi yapar. Siz aynen devam edin.

"TÜRKİYE İÇİN ASLA SÖZ KONUSU DEĞİL"


Siz kim oluyorsunuz ki terör örgütü ile Türkiye arasında arabuluculuk ifadesini ağzınıza alıyorsunuz. Kendi kirli kanlı geçmişlerinin hesabını verememiş olanlar terör örgütleri ile kendilerini yan yana ifade edebilir ama Türkiye için asla söz konusu değildir. Bunların arkadaşlar YPG'liler yani bölgemizdeki en eli kanlı, en ahlaksız teröristler olduğunu gördük.


"FRANSA'NIN ŞİKAYET HAKKI KALMADI"


Bu tavrından sonra Fransa'nın hiç bir terör örgütünden şikayetçi olma hakkı kalmamıştır. Her an bizim şu anda yaşadığımız sıkıntılar başlarına gelebilir. Bizim bu konuda en küçük müsamahamız olmadığını anlamaları için daha ne söylememiz lazım bilmiyorum.


"CHP'NİN MUSTAFA KEMAL'İN PARTİSİYLE EN UFAK BİR BAĞLANTISI KALMADI"


Türkiye'nin bir diğer sorunu da anamuhalefet. Başındaki zat partisinin öyle bir hale düşürdü ki CHP'yi geçmişiyle tamamen koparma noktasına getirdiklerini görüyoruz. Mustafa Kemal'in partisiyle bungünki CHP'nin en ufak bir bağlantısı kalmadığı açıktır. Bu kişi artık tıbbın meselesi haline gelmiştir. Dün 'Sakın Afrin'e girmeyin' diyen kendisi değilmiş gibi 'Hiç bir zaman Afrin'e karşı değildik' diyor. Bizim Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal ettiğimizi söylemesine ne buyurursunuz? Şimdi kendisine 250 milyonluk dava açtım. 2019'la ilgili de çamura yatmaya başladılar ama millet iradesinden kaçış yok. Sandık orada. 2019'da sandıktan çıkacak neticeye isteseler de istemeseler de saygı duyacaklar tabi olacaklar. Sandığı yok sayacak adamı bu milletten hepten yok sayar.