Gündem Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meydanı boş bırakmayacağız!

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meydanı boş bırakmayacağız!

Paylaş
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meydanı boş bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Çamlıca Camisi Külliyesi'ndeki Milli Saraylar İslam Medeniyetleri Müzesi'nin açılış töreninde konuşma yaptı. Erdoğan, 'Milletimizi küresel rüzgar önünde savurmak isteyenlere inşallah meydanı bırakmayacağız. Medeniyetimizin izlerini silinmez kılmak gayesiyle ülkemizin dört bir yanında yeni eserler yapmayı sürdüreceğiz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Haberin Devamı

3 yıl önce ibadete açtığımız camimiz ve külliyemiz İstanbul'un siluetine değer katan eser oldu. Müzemizde sergilenecek eserler İslam medeniyetinin 1000 yıllık birikimini temsil ediyor. Milli Saraylar İdaremiz tarafından hazırlanan tematik bölümde 650 eser sergileniyor. Peygamber efendimizin eşyalarından Kur'an-ı Kerim'in ilk nüshalarına, hüsnü hattan çini örneklerine kadar kıymetli eserler bulunuyor.

 Muhteşem tarihimizin, kadim medeniyetimizin en kıymetli izlerini geleceğe taşıyacak bu müzenin şehrimize kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İslam Medeniyetleri Müzesi Açılışında Konuştu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Çamlıca Camisi Külliyesi'ndeki Milli Saraylar İslam Medeniyetleri Müzesi'nin açılış töreninde konuşma yaptı.

BİNLERCE YILLIK MEDENİYET DEĞERLERİMİZ TAHRİP EDİLDİ

Asırlar boyunca tıptan edebiyata her alanda dünyanın öncülüğünü yapan bir medeniyetin mensupları olarak, önce kendimizi tanımaya ihtiyacımız var. İslam medeniyetini tanımadan dünya tarihi yazmanın imkansızlığı, müzemizde sergilenen eserler sayesinde bir kez daha anlaşılacaktır. Asırlar boyunca farklı kültürlerin beşiği olmuş İstanbulumuz bu eseri de gururla taşıyacaktır. Tarih bizlere geleceğe dair çok aydınlatıcı imkanlar sunuyor. Yakın geçmişte, pek de iyi duygularla hatırlamadığımız tecrübelerimiz oldu. Ülkemiz tarihiyle, medeniyetiyle, kültürüyle bağını koparmak için gayret sarf eden bir zihniyetin tasallutu altında kaldı. Binlerce yıllık medeniyet değerlerimiz tahrip edildi.

Haberin Devamı

Bir yandan yatırım ve projelerle ülkemizi kalkındırırken diğer yandan da medeniyetimize sahip çıkıyoruz. İnşallah meydanı bırakmayacağız. Medeniyetimizin izlerini silinmez kılmak gayesiyle ülkemizin dört bir yanında yeni eserler yapmayı sürdüreceğiz.