Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tasarruf tedbirleri tüm kamuyu kapsıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tasarruf tedbirleri tüm kamuyu kapsıyor

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tasarruf tedbirleri tüm kamuyu kapsıyor

TOBB İkiz Kuleleri'nde düzenlenen TOBB Genel Kurulu'nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuda tasarruf dönemi ile ilgili, 'Tedbirler bütün kamuyu kapsıyor. Tasarruf tedbirlerine istinasız olarak tüm kamu idarelerimiz ve personeli uymak zorundadır. Ülkemizin kaynaklarını çok daha verimli ve öncelikli alanlarda kullanabileceğiz.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB İkiz Kuleleri'nde düzenlenen TOBB Genel Kurulu'nda konuşma yaptı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'mizin 80'inci genel kurulunun ülkemiz ve iş dünyamız için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Bu güzel atmosferde bizleri bir araya getiren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yönetimine teşekkür ediyorum. Burada Türkiye için çarpan vatanperver yürekler var.

Burada Türkiye için üreten, istihdam oluşturan girişimci ruhlar var. Burada milletimizin istikbali için çalışan, ter döken, inanmış gönüller var. Burada Türkiye Yüzyılı'nın inşası yolunda hiçbir fedakarlıktan kaçmayan millet ve memleket sevdalısı yol arkadaşlarım var. Türkiye'nin ve Türk ekonomisinin kalbi bugün bu salonda atıyor. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi ve muhabbetimizi daim eylesin diyorum. Bu vesileyle kuruluşundan bugüne kadar TOBB çatısı altında ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine, güçlenmesine destek olan her bir kardeşime şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

Haberin Devamı

"DÜNYANIN EN İYİ VE EN ÇOK HİZMET ÜRETEN İLK 3 ODA SİSTEMİNDEN BİRİ HALİNE GELDİNİZ"

Milletin emanetini taşıyan bir siyasetçi olarak Türk ekonomisinin nabzının attığı TOBB Genel Kurulları'na iştirak etmeye her zaman önem verdim. Sizlerin burada dile getirdiği yapıcı eleştirilerden faydalanmaya gayret ettim. Dünyayı takip eden vizyoner ve ufuk sahibi siz kardeşlerimin katkılarının bizim nazarımızda daima özel bir yeri oldu. Meselelerimizi sizlerle konuştuk. Sorunlarımıza ortak akılla çözüm aradık. Engelleri sırt sırta vererek birlikte aştık. Siz bize yol gösterdiniz, yoldaşlık ettiniz, zor zamanlarımızda yanımızda durdunuz. Özellikle son dönemde oda ve borsalarımızın kapasiteleri müthiş arttı. Dünyanın en iyi ve en çok hizmet üreten ilk 3 oda sisteminden biri haline geldiniz. Biz de bu süreçte size daima destek olduk. Hedeflerinizi ve hayallerinizi gerçekleştirmeniz için önünüzü açtık.

"BU DEFA TRENİ VE TRENDİ KAÇIRMADIK"

Geçen sene milletimizin 60 yıldır içinde bir ukde olarak kalan Türkiye'nin otomobili Togg'u birlikte hayata geçirdik. Bugün yollarımızı aşındıran binlerce Togg'da siz kardeşlerimin desteği ve emeği bulunuyor. Çeşitli sabotaj girişimlerine rağmen Türkiye'ye kazandırdığımız Togg'un ne kadar stratejik bir hamle olduğu gün daha iyi anlaşılıyor. Elektrikli araç piyasası son bir sene içerisinde çok büyük bir ivme kazandı. Uzakdoğu ülkelerinin piyasaya agresif bir şekilde girdiklerini görüyoruz. Uzun yıllar sonra bu defa treni ve trendi kaçırmadık. Yerli ve milli markamız Togg'la hızla gelişen elektrikli araç sektöründe biz de varız dedik.

Haberin Devamı

"PROJEYİ İTİBARSIZ HALE GETİRMEK İÇİN HER YOLU DENEDİLER"

Biliyorsunuz o dönem sadece mali zorluklarla mücadele etmedik. Daha ziyade zihinlere kazınmış, öğrenilmiş çaresizlikle mücadele ettik. Daha emekleme safhasından itibaren projenin kolunu, bacağını kırmak için çok uğraştılar. Fabrikasından tasarımına kadar her şeyi eleştiri konusu yaparak projeyi itibarsız hale getirmek için her yolu denediler. Bugün milli savaş uçağımız KAAN ile ilgili neler söyleniyorsa, insansız hava araçlarımıza ve üreticilerine hangi iftiralar atılıyorsa Türkiye'yi ekonomide bir üst lige taşıyacak hamleleri baltalamak için kimler devreye giriyorsa, hepsine ve daha fazlasına elektrikli araç imalat sürecinde şahitlik ettik. Ama biz bunların hiçbirine kulak asmadık. Başkaları yapıyorsa biz niçin yapmayalım dedik. 'Başkaları üretebiliyorsa biz niçin üretmeyelim' dedik. Sizlerin de gayretleriyle elektrikli araç teknolojisinde dünyadaki birçok ülkeye göre yerimizi çok önceden aldık. Bundan sonra da ülkemizin diğer projelerinde sizlerle birlikte çalışmaya, birlikte yol yürümeye devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Ekonomi politikamızın neticelerini çeşitli alanlarda görmeye başladık. Ekonomide güçlü ekip kurduk, yol haritamızı harfiyen uyguluyoruz.

Ekonomimiz istihdam oluşturmaya devam ediyor. Martta işsizlik oranı son 11 yılın en düşük seviyesine geriledi. Buradaki istikrarı perçinleyerek sürdüreceğiz. Ülkemizin risk primi giderek düşüyor. Geçen yıl mayıs ayında 97,1 milyar dolar olan rezervlerimiz bugün 127 milyar dolar seviyesine yükseldi.

Haberin Devamı

KAMUDA TASARRUF DÖNEMİ

Tedbirler bütün kamuyu kapsıyor. Tasarruf tedbirlerine istinasız olarak tüm kamu idarelerimiz ve personeli uymak zorundadır. Ülkemizin kaynaklarını çok daha verimli ve öncelikli alanlarda kullanabileceğiz.

Yerli üreticiler inşallah bundan olumlu etkilenecek.

Son dönemde tepkilere yol açan israf görüntülerinin önüne geçmeyi arzuluyoruz. Kamu malı ve kamu görevi milletin bizlere emanetidir. Kimse bizden kul hakkının yenilmesine sessiz kalmamızı bekleyemez. 31 Mart'tan sonra muhalefet belediyelerinde yaşanan eş dost atamalarının mahşeri vicdanda ne gibi yaralar açtığını görüp takip ediyoruz. Gençlerimizin kamu kurumlarına ve yöneticilerine olan güvenleri sarsan skandallara artık bir dur denilmesi gerekiyor. Atanarak ve seçilerek gelinen her konumun sahibi milletimizin kendisidir. Buralar birileri için arpalık değildir. Ülkeye ve millete hizmet vasıtalarıdır.