Gündem Son dakika: Deprem felaketinde dördüncü gün...Zamanla yarış sürüyor! İşte ölü ve yaralı sayısı

Son dakika: Deprem felaketinde dördüncü gün...Zamanla yarış sürüyor! İşte ölü ve yaralı sayısı

Paylaş
Son dakika: Deprem felaketinde dördüncü gün...Zamanla yarış sürüyor! İşte ölü ve yaralı sayısı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerle sarsıldık. Gaziantep, Adana, Malatya, Hatay, Adıyaman ve Şanlıurfa başta olmak üzere 10 ilimiz yerle bir oldu. İki büyük depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bin 391'e yükseldi. Arama-kurtarma çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan OHAL ilan edildiğini duyurdu. Öte yandan THY ve Pegasus Hava Yolları, deprem bölgesinden dönüş seferlerinin ücretsiz olacağını açıkladı. İşte depremle ilgili son dakika haberleri.

Depremin, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı şiddetli şekilde sarstığı bildirildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre saat 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan Richter ölçeğine göre 7.7 büyüklüğünde deprem yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi. Ardından aynı gün öğle saatlerinde 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Haberin Devamı

Deprem, Kahramanmaraş'ın yanı sıra Doğu, Güneydoğu, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde şiddetli hissedildi. Bölgede çok sayıda da artçı sarsıntı kaydedilirken arama-kurtarma çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor.

İşte dakika dakika tüm gelişmeler...

05.28: Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 2 askeri kargo uçağı, Adana ve Kahramanmaraş’tan kalkarak, gece saatlerinde Atatürk Havalimanı Askeri Apronu’na aralarında çocuklarında olduğu toplam 83 depremzedeyi getirdi.

04.57: Hatay'da enkaz altından 72 saat sonra bir kız çocuğu sağ olarak çıkarıldı.

04.03: Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Adıyaman'da enkaz altında kalan 7 yaşındaki Ahmet Erdem, 70 saat sonra sağ kurtarıldı.

03.00: AFAD: Saat 03.00 itibariyle 12 bin 391 vatandaşımız hayatını kaybederken, 62 bin 914 vatandaşımız ise yaralı.

Haberin Devamı

02.00: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: Hatay Havalimanı en geç pazar günü çalışır hale gelecek.

01:40: MSB: Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) depremin ilk gününden itibaren canhıraş çalışmalarına devam ediyor. Mehmetçik depremin yıkım getirdiği 10 ilde vatandaşlara yardımda bulunmaya devam ediyor. TSK, arama kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra mobil tuvalet kurulumu gibi ihtiyaçların karşılanması için da aralıksız çalışmaya devam ediyor.

69. SAATTE GELEN MUCİZENİN ADI: ALİ

00.58: Kahramanmaraş'ta yıkılan binanın enkazında yapılan arama kurtarma çalışması sonrası 69. saatte bir mucize gerçekleşti. Saatler süren çalışmalar sonrası 27 yaşındaki Ali enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Ali'nin kurtarılma anı CNN TÜRK canlı yayınında ekranlara geldi.

00.50: Milli Savunma Bakanlığı (MSB), TCG Sancaktar gemisinin, sağlık personeli ve cerrahi müdahale dahil her türlü sağlık hizmetini sunacak şekilde İskenderun Limanı’na ulaştığını duyurdu.

23.01: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde incelemelerde bulunduğu sırada bir enkazda mucize kurtuluşa şahit oldu. Bakan Kurum'un arama kurtarma ekiplerinden çalışmalar hakkında bilgi almak için yaklaştığı enkaz çevresinde yaşanan hareketliliğin ardından depremzede 61 yaşındaki Ahmet Kurt 65 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Haberin Devamı

66. SAATTE YENİ MUCİZE

21.40: Malatya'da depremin 66. saatinde bir kişi enkazdan sağ çıkarıldı.

21.15: Erzurum'un Aşkale ilçesinde saat 20:57'de 'Richter Ölçeğine' göre 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

21.00: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Cilvegözü sınır kapısı açık. İki kapının da açılması için çalışıyoruz. Bu siyasi değil insani bir konu. gelen yardımların Suriye'ye ulaşması adına gerekli desteği de veriyoruz.

'KONTROLLÜ ŞEKİLDE DOĞAL GAZ VERİLECEK'

20.10: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Arama kurtarma faaliyetleri noktasında hem içeriden hem dışarıdan katkıyı vermeye devam ediyoruz. 66 ülkenin arama kurtarma ekibi de sahada. Sahada toplam görevli sayısına baktığımızda toplam sayısı 103 bin 800'dür. Doğal gaz ana iletim hatlarında sorunları çözmeye devam ediyoruz. 9 ana hattaki tüm arızaların bakımı tamamlandı. Tüm afet bölgesine kontrollü bir şekilde doğal gaz vermeye başlıyoruz.

Haberin Devamı
Şiddetli deprem evde yakaladı, korkuları kameraya yansıdı Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde deprem anı dehşete düşürdü.

CAN KAYBI 9 BİN 57'YE YÜKSELDİ

18.20: Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremlerde 9 bin 57 kişinin hayatını kaybettiğini, 52 bin 979 kişinin yaralandığını, 6 bin 444 binanın yıkıldığını açıkladı.

17.07: 61'inci saate Kahramanmaraş'ta enkaz altından 2 çocuk ve Adıyaman'da bir kişi kurtarıldı.

16.45: Emniyet Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrasında sosyal medya platformlarında provokatif paylaşımlarda bulunan 202 hesap yöneticisinin tespit edildiğini ve 18 şahısın gözaltına alındığını, 5 kişinin tutuklandığını duyurdu.

60'INCI SAATTE 6 MUCİZE

16.34: 4 kişinin kurtarıldığı enkaza yakın bir diğer enkazdan 2 kişi kurtarıldı.

16.08: Depremin 60. saatinde Kahramanmaraş'ta enkaz altından biri 4 yaşlarında bir kız çocuğu olmak üzere 4 kişi kurtarıldı.

60'ıncı saatte Kahramanmaraş’ta bir mucize daha gerçekleşti 60'ıncı Saatte Kahramanmaraş’ta bir mucize daha gerçekleşti. Aralarında 4 ve 7 yaşında 2 çocuğun da bulunduğu 4 kişi enkazdan sağ olarak çıkarıldı. 4 yaşındaki çocuğun ilk sorusu “babam nerede” oldu.

16.05: Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bütün vatandaşlarımız müsterih olmalıdır ki hiçbir stok sorunu söz konusu değildir. Zira Mersin’deki Ataş Depolama Tesisleri, Hatay’daki Depolama Tesisleri, Tüpraş Batman ve Kırıkkale Rafinerileri, Diyarbakır Depolama Tesisleri 7/24 hizmet vermekte ve bayilerimize tam kapasite ile akaryakıt ikmali yapabilmektedir."

Haberin Devamı

16.03: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremin etkilediği Hatay’ın Samandağ ilçesindeki arama kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi.


15.30: Güneydoğu eğitimine giden 43 kişilik ekip, depreme Adıyaman'da yakalandı. Grand Isias Hotel'in enkazında kalan rehberlerden 10'u hayatını kaybetti, 19'u sağ kurtarılırken, 14'üne ise ulaşılmaya çalışılıyor.

15.25:  Türkiye'yi sarsan ikinci büyük depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş Elbistan'da enkaz altındaki 23 yaşındaki Danyal Budak, tam 59 saat sonra canlı olarak kurtarıldı.

15.15: Depremler nedeniyle Hatay'ın İskenderun ilçesinde deniz seviyesi yükseldi. Sahil kesimindeki yollar, meydan ve iş yerleri, sular altında kaldı. Bulvardaki binalar ve iş yerleri, risk nedeniyle boşaltıldı.

14.39: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: 10 ilimizde 77 Sahra Hastanesi kurduk. Acil sağlık hizmeti verilen bu hastanelerin bir kısmında cerrahi operasyonlar da yapabiliyoruz. Sağlık durumu riskli depremzedelerimiz buralarda yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterlerle bölgedeki hastanelere sevk ediliyor.

14.11: Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde saat 14.11'de 5.3 ve 14.23'te 4.8 büyüklüğünde artçı depremler meydana geldi.

14.06: Şanlıurfa'da depremden 56 saat sonra baba ve oğlu enkaz altından kurtarıldı.

13.50: Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Kahramanmaraş merkezli depremler) Şu an itibarıyla vefat edenlerin sayısı 8 bin 574, yaralı sayısı 49 bin 133, yıkılan bina sayısı 6 bin 444. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum; Burada benim vatandaşlarımın, benim milletimin bugüne kadar bu tür felaketlerde gösterdiği sabır neyse inanıyorum ki bu felakette de aynı sabrı şu ana kadar benim vatandaşım gösterdi. Bundan sonra da yine gösterecektir. Bütün imkanlarımızı seferber ettik. Vatandaşımızı Antalya, Mersin'de otellere yerleştirebiliriz. Depremzede ailelere 10'ar biner lira hükümet olarak ulaştıracağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'taki çadır kentte depremzedelerle buluştu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’taki çadır kentte depremzedelerle buluştu

13.41: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta deprem bölgesine geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle görüştü.

13.40: Karayolları Genel Müdürlüğü: Türkiye geneli yol ağında ana arterlerin hepsi ulaşıma açıldı.

13.36: THY: Vatandaşlarımızı afet bölgelerinden tahliye seferlerimiz devam ediyor. Bugün 30 bin kişiyi tahliye etmeyi planlıyoruz.

12.50: Diyarbakır'da merkez Bağlar ilçesinde bulunan Hisami Apartmanı'nda 56 saat sonra 40 yaşlarındaki Hediye Aslan isimli bir kadından ses alındı. Arama-kurtarma çalışması yürüten ekibe iyi olduğunu ileten Aslan, yoğun çalışmalar sonucu kurtarıldı.

12.32: Denizcilik Genel Müdürlüğü: İskenderun Limanı'ndaki yangın; denizden, karadan ve havadan müdahale ile kontrol altına alınmıştır. Bu limanda gemi elleçleme hizmetleri verilememekte olup bekleyen gemiler diğer tesislere yönelmelidir. Körfezdeki diğer liman tesislerinde operasyonlar için  engel bulunmamaktadır.

12.26: Deprem nedeniyle 10 ilde 3 ay süreyle ilan edilen ve Resmi Gazete'de yayımlanan OHAL kararı TBMM Başkanlığı'na sunuldu. OHAL ilanı 9 şubat günü TBMM Genel Kurul onayına sunulacak.

12.10: İlbank: Osmaniye merkezde, depremden kaynaklı kısmi su sıkıntısı giderilerek vatandaşlarımıza yeniden su verilmeye başlandı.

Masal bebek enkazdan 56 saat sonra kurtarıldı Kahramanmaraş’ta depremden 56 saat sonra 1,5 yaşındaki Masal bebek enkazdan canlı olarak çıkarıldı.

11.56: Kahramanmaraş'ta 56 saat sonunda 1.5 yaşındaki Masal bebek kurtarıldı. Enkaz altında annesi Masal'ı emzirerek hayatta tuttuğu öğrenildi. Hamile olan 25 yaşındaki annesinin de durumunun iyi olduğu bildirilirken kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

11.51: Depremden 53 saat sonra Kahramanmaraş'ta bir mucize kurtuluş haberi geldi. Önce 6 aylık bebek sonra annesi kurtarıldı.

11.43: Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 3. seviye acil durum ilan edildiğini duyurdu. 

11.30: AFAD: SAKOM’dan alınan bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 7 bin 108 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 40 bin 910 vatandaşımız yaralanmıştır.

11.00: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, vatandaşların sağlık hizmeti sunucularına müracaatlarında ve ilaç ve/veya sürekli kullanılan tıbbi malzemelerin temin edilmesinde yaşanacak mağduriyetlerinin önlenmesi açısından yeni tedbirler alındığını duyurdu.

10.50: AFAD'dan yapılan son açıklamada, "SAKOM'dan alınan bilgilere göre, saat 09:45 itibarıyla 6,957 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 38,224 vatandaşımız yaralanmıştır." denildi.

10.48: Derinliği 9.06 km olan ve Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 5.1 büyüklüğünde artçı bir deprem daha meydana geldi.

E-DEVLET KAPISI ÜZERİNDEN GÜVENLİ BAĞIŞ

10.30: Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, depremzedeler için e-Devlet Kapısı üzerinden güvenli bağış imkanı sağladı.

10.03: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deprem bölgesine giderek devam eden çalışmaları yakından takip edeceği bildirildi.

09.30: An itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 6234 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 37011 vatandaşımız yaralanmıştır.

09.12: Kahramanmaraş'ta yıkılan Arıkan Oteli'nin enkazında mahsur kalan Hilal Kocaoğlu (58), 52 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

09.08: Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir artçı deprem daha meydana geldi.

08.00: Kahramanmaraş'ta yıkılan 7 katlı bir binanın enkazında kalan 20 yaşındaki Melisa, depremden 51 saat sonra sağ olarak çıkartıldı. Eşi ve 2 çocuğunu depremde kaybeden baba ise, kızı Melisa kurtulunca gözyaşlarını tutamadı.

 08.10: Kahramanmaraş'ta merkezde bulunan bir otelin enkazında mahsur kalan 58 yaşındaki Hilal isimli kadın da 52. saatte kurtarıldı. Ambulansa götürülen kadının ilk müdahalesi gerçekleşirken sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

 07.50: Kahramanmaraş'ta Ayşegül isimli kadın enkaz altında 51. saatte kurtarıldı. Bölgedebulunan ekipler kadının sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

07.45: Hatay'da çöken bir binadan 51 saat sonra 5 yaşındaki bir kız çocuğu sağ olarak kurtarıldı.

 07.30: Adalet Bakanı Bozdağ, 'Deprem bölgesindeki barolara kayıtlı avukatlar ile diğer barolara kayıtlı olup da deprem bölgesinde yakınları olan avukatların ve müvekkillerinin hak kaybına uğramaması için adlî süreçlerdeki bilumum süreleri depremin olduğu günden itibaren 15 gün uzatacağız.' dedi.

07.00: Hatay Antakya Odabaşı Mahallesi'ndeki 7 katlı binanın enkazından 6 yaşındaki Eymen'i sağ olarak çıkaran Bahçelievler Belediyesi Arama Kurtarma Birliği saat 23.20 sıralarında, depremin ardından 43 saat sonra aynı enkazın altından bu kez de Eymen'in annesi Fethiye Ekizoğlu'nu canlı olarak çıkarmayı başardı.

47. SAATTE GELEN MUCİZE

03.42: Adıyaman’da, 7 katlı bir apartmandan anne ve çocuğu 47 saat sonra kurtarıldı.

03.40: Gece saatlerinde komandolar tarafından, binadan ses duyulması üzerine arama çalışması başlatıldı. Ekipler tarafından yapılan 4 saatlik çalışmanın ardından küçük Betül’e ulaşıldı. Göçük altından sedyeyle çıkartılan Betül’ün ilk isteği soğuk içecek olurken, dedesi ve babası gözyaşlarına boğuldu.

03.19: Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar, depremde yaralanan vatandaşlarımızın tahliyesine devam ediyor. Kahramanmaraş'ta depremden kurtarılan vatandaşlarımız da Ankara'ya getirildi" denildi.

 02.38: Sivas’ta YHT ilk yolculu seferinde depremzedeleri taşıdı.

02.15: Hatay'da annesi ile babası enkaz altına can veren 5 yaşındaki Mehmet, Tuzla Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu göçük altından çıkarıldı.

01.23: MSB, İskenderun’da erzak ve yaşam malzemesi dağıttı.

01.15: Enkaz altından kurtarılarak tedavi için İstanbul’a getirilen yaralılar hastanelere götürüldü.

00.56: Bakan Karaismailoğlu: Karayollarında önemli bir sıkıntı kalmadı. Vatandaşların da tabi oluşturduğu bir yoğunluk oluyor. Mevsimsel durumun etkisini de yaşıyoruz.

00:45: Bakan Bilgin: Toplum yararına çalışma programı ile 20 bin çalışanımızı sahada görevlendirdik

00:42: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: Refakatsiz çocukların ekiplerimiz dışında hiçbir şekilde başkasına teslim edilmesi söz konusu değil.

00.29: Bakan Varank: Üretimlere zarar verecek bir sorun yaşamadık. İlk günden beri sanayici ve üreticilerimiz de elini taşın altına koymuş durumdalar.

CAN KAYBI 5 BİN 894'E YÜKSELDİ

00.05: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: 5 bin 894 vatandaşımız hayatını kaybetti.34 bin 810 vatandaşımız yaralandı. Toplamda 16 bin 139 arama kurtarma ekibi sahada. Tüm havaalanlarını kullanmaya başladık. Gece boyu gece görüşlü helikopterlerimiz de çalışmaya devam edecek.

02.38: Sivas’ta YHT ilk yolculu seferinde depremzedeleri taşıdı.

02.15: Hatay'da annesi ile babası enkaz altına can veren 5 yaşındaki Mehmet, Tuzla Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu göçük altından çıkarıldı.Depremin, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı şiddetli şekilde sarstığı bildirildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre saat 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan Richter ölçeğine göre 7.7 büyüklüğünde deprem yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi. Ardından aynı gün öğle saatlerinde 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Deprem, Kahramanmaraş'ın yanı sıra Doğu, Güneydoğu, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde şiddetli hissedildi. Bölgede çok sayıda da artçı sarsıntı kaydedilirken arama-kurtarma çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor.

İşte dakika dakika tüm gelişmeler...

47. SAATTE GELEN MUCİZE

03.42: Adıyaman’da, 7 katlı bir apartmandan anne ve çocuğu 47 saat sonra kurtarıldı.

03.19: Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar, depremde yaralanan vatandaşlarımızın tahliyesine devam ediyor. Kahramanmaraş'ta depremden kurtarılan vatandaşlarımız da Ankara'ya getirildi" denildi.