Gündem Son dakika! Erdoğan açıkladı: 7 şehidimiz var...

Son dakika! Erdoğan açıkladı: 7 şehidimiz var...

Paylaş
Son dakika! Erdoğan açıkladı: 7 şehidimiz var...

Hakkari'deki patlamaya ilişkin konuşan Erdoğan, "Hakkari'de bir mühimmat depomuzdaki patlama nedeniyle 7 şehidimiz, 25 yaralımız var" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda Paris'e hareketi öncesinde açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Hakkari'de son neticelerine ulaştığımız, oradaki bir mühimmat depomuzun patlamasıyla 7 şehidimiz var, 25 yaralımız var. Bu yaralıların bir kısmı Hakkari'deki hastanelerde." dedi

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Yedi şehidimiz var, 25 yaralımız var. Ağır olan dört yaralımızı da şu anda Ankara'ya ambulans uçakla getiriyorlar. İnşallah tedavilerine burada devam edecek. Rabbimden yaralılarımıza da şifalar diliyoruz. Şehitlerimize rahmet diliyoruz. İnşallah bira sonra Fransa Cumhurbaşkanı'nın daveti üzerine seyahat gerçekleştireceğiz.

'BARIŞIN VE BAĞIMSIZLIĞIN KIYMETİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ'

Biz birinci cihan harbi sırasında sadece Çanakkale cephesinde on binlerce evladını toprağa vermiş bir milletiz. Kafkasya'dan Kanal'a Irak Filistin Makedonya'da özellikle bu bölgelerde vatanını korumak için can vermiş bir ecdadın torunlarıyız. Türk milleti olarak barışın ve bağımsızlığın kıymetini çok iyi biliyoruz.

Haberin Devamı

Soru: Amerika Başkanı Donald Trump ile Fransa'da görüşecek misiniz?

*Sayın Trump'la görüştük, Paris'te de bir görüşme şanşımız olacaktır. Bir fırsat oluşursa 2'li bir görüşme yapacağız.

Soru: Cemal Kaşıkçı soruşturmasında gelinen son aşamada bir bilgi söz konusu mudur? Cesedin nerede olduğu konusunda bir bilgi var mı?

*Merhum Cemal Kaşıkçı ile ilgili herhangi bir belge yok ama bilgi var. Buraya gelen 18 kişi kesinlikle hem faili biliyorlar hem de cesedin yerini biliyorlar. Şimdi Suudiler inkar ediyorlar ama daha önce yerel işbirlikçilere cesedi teslim ettik dediler. Kim bu işbirlikçiler, açıklayın. Suudi Arabistan, Amerika, Almanlar, Fransızlar, İngilizler hepsi konuşmaları dinlediler, biliyorlar. Bunu sağa sola çarpıtmaya gerek yok.

Soru: Hakkari'deki patlamanın nedeni nedir? Elinize ulaşan bir bilgi var mı?

*Hemen Generallerimiz olay yerine gitti. Devamlı irtibat halindeydik. Savunma Bakanım bana mühimmatın miyadının dolması gibi bir durum söz konusu olmadığını söyledi. Genelkurmaylık yeni bir denetim yapmış. Topla ilgili bir çalışma yapıyor teknik ekip. Bu ekip bir açıklama yaparsa, biz de hemen kamuoyu ile paylaşacağız.

Haberin Devamı