Gündem Son dakika! Erdoğan, Japonya Başbakanı ile telefonda görüştü

Son dakika! Erdoğan, Japonya Başbakanı ile telefonda görüştü

Paylaş
Son dakika! Erdoğan, Japonya Başbakanı ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Japonya Başbakanı Şinzo Abe, bugün telefonda görüştüler.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede Japonya Başbakanı Abe, 2015 yılı Haziran ayından bu yana Suriye’de teröristler tarafından rehin tutulan gazeteci Jumpei Yasuda’nın kurtarılmasından ve dün itibarıyla Türkiye’ye salimen giriş yapmasından dolayı teşekkürlerini iletti.

Haberin Devamı

Bu hususta ilgili kurumların ve birimlerin iş birliğinden memnuniyetlerini dile getiren iki liderin, Türkiye-Japonya ilişkilerini her alanda daha ileriye taşıma kararlılıklarını da teyit ettikleri belirtildi.

Terör örgütü El Kaide'nin 3 yıldır rehine olarak tuttuğu ve dün gece serbest bıraktığı Japon vatandaşının kimliği tespit edildi. Hatay Valisi Erdal Ata'nın yaptığı açıklamada, Japon vatandaşın basın mensubu Jumpei Yasuda olduğu aktarıldı. Yasuda, 40 aydır Suriye'de tutsak olduğunu belirtti.

JAPON HEYET HATAY'A GELMİŞTİ

Hatay’a dün getirilen ve Suriye’de 2015 yılında kaçırılan Japon gazeteci Yasuda Jumpei Yamamato olduğu iddia edilen kişinin kimlik tespiti için Japon Büyükelçiliği’nden bir heyet, Hatay İl Göç İdaresi’ne gelmişti.

Haberin Devamı

Güvenlik ve istihbarat birimlerinin koordinesinde dün Hatay’a getirilen ve kayıp gazeteci Yasuda Jumpei Yamamato olduğu iddia edilen kişi, büyük gizlilik içinde Hatay Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilmişti.