Gündem Son dakika haberi: Kahramanmaraş'ta 7.7 büyüklüğünde deprem! 10 ili vurdu, çok sayıda ölü ve yaralı var

Son dakika haberi: Kahramanmaraş'ta 7.7 büyüklüğünde deprem! 10 ili vurdu, çok sayıda ölü ve yaralı var

Paylaş
Son dakika haberi: Kahramanmaraş'ta 7.7 büyüklüğünde deprem! 10 ili vurdu, çok sayıda ölü ve yaralı var

Son dakika haberine göre, Türkiye'nin Doğu, Güneydoğu, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgeleri, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremle sallandı. 10 ili sarsan depreme uykularında yakalananlar panik ve korku içerisinde sokaklara kaçışırken, birçok ilde binalar yıkıldı. Ekipler, enkaz bölgelerine giderek arama ve kurtarma çalışması başlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 günlük milli yas ilan edildiğini açıkladı.

Depremin, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı şiddetli şekilde sarstığı bildirildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre saat 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan Richter ölçeğine göre 7.7 büyüklüğünde deprem yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Haberin Devamı

Deprem, Kahramanmaraş'ın yanı sıra Doğu, Güneydoğu, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde şiddetli hissedildi. Bölgede çok sayıda da artçı sarsıntı kaydedilirken arama-kurtarma çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor.

AFAD: Kahramanmaraş’ta 7.7 büyüklüğünde deprem AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

 

İşte dakika dakika tüm gelişmeler...

 

06.40: 26 SAAT SONRA GELEN MUTLULUK

Hatay merkezde arama çalışmaları yapan ekipler, bir binadan sesler geldiğini tespit etti. Bunun üzerine belirlenen binada çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, 2 çocuğu sağ olarak bulundukları yerden çıkardı. Büyük bir sevinç yaşanırken, çocuklar ambulansla tedavi yapılmak üzere hastaneye kaldırıldı.

05.55: Osmaniye'de depremin 25. saatinde Bilge Apartmanı enkazında bir kişi sağ olarak kurtarıldı.

AFAD BAŞKANI SON DURUMU AÇIKLADI

Haberin Devamı

04.25: AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya'da hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 921'e yükseldiğini, yaralı sayısının da 15 bin 834 olduğunu açıkladı.

03.50: Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen deprem neticesinde Adana'da 109 kişi hayatını kaybetti, 1500 kişinin ise yaralı olduğu öğrenildi.

AFAD Başkanı Sezer acı bilançoyu açıkladı AFAD Başkanı Yunus Sezer: Can kaybı sayısı an itibarıyla 2 bin 921’ya yükseldi. Yaralı vatandaşımızın sayısı 15 bin 834.

03.35: Hatay’da meydana gelen depremde yaralananlar, ambulanslarla getirildikleri gemiyle Mersin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

02.35: Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında Malatya'da yıkılan bir binanın altında kalan 3 yaşındaki Miran, 22 saat sonra enkazdan sağ kurtuldu.

01.25: Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Türkiye'deki deprem nedeniyle kurtarma ekiplerinin yanı sıra depremde yaralananların tedavisi için sahra hastanesi gönderdi.

01.15: MSB: Hava Kuvvetlerimize ait bir uçak ile 45 yaralı vatandaşımız tedavi için Adıyaman’dan İstanbul’a getirildi.

01.06: İGA Afet Yardım ekibi deprem bölgesine gitmek için İstanbul Havalimanı’ndan yola çıktı.

00.54: İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne depremde yaralanan vatandaşlar getiriliyor.

 

 

00.34: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 2 bin 379 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 bin 483 kişinin yaralandığını, 7 bin 840 kişinin de enkazdan çıkarıldığını bildirdi. Oktay ayrıca, 'Barajların tümü kontrol edildi, herhangi bir sorun yok.'' dedi.

Haberin Devamı

00.30: MSB: Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla, Hatay’da kahraman silah arkadaşlarımız Ulş. Uzm. Çvş. Hakan AL, P. Er Mert Can SÜMBÜL ve P. Er Eren TAŞKIN şehit olmuşlardır.

'KAN BAĞIŞI TALEBİMİZ DEVAM EDİYOR'

00.25: Kızılay Başkanı Kerem Kınık CNN TÜRK'e bağlanarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Gerek arama kurtarma faaliyetleri, gerekse barınma gibi ihtiyaçlardan dolayı milli kapasitemizi seferber etmiş durumdayız. Marmara Depremini iki kere yaşadık gibi bir durum var. Kış ve çok ağır şartlarda yaşadığımızı düşününce çok ciddi şartlarla karşı karşıyayız. Kan bağışı talebimiz devam ediyor. 40 bin ünite civarında kan bağışı aldık. Yarın öğleye doğru kan alma işlemlerine yeniden başlıyoruz. Vatandaşlarımızdan randevu alarak gelmelerini rica ediyoruz.

Haberin Devamı

 

 

00.21: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Şubat 2023 Salı günü, deprem felaketinin yaşandığı Hatay'ı ziyaret edecek.

23.45: Kosova ve Hırvatistan’dan arama-kurtarma ekipleri deprem bölgelerindeki çalışmalara destek olmak amacıyla Türkiye’ye hareket etti.

23.41: ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti. Deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayan ABD Başkanı Biden, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

23.40: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kışla mutfaklarında hazırlanan yemeklerin yaklaşık 15 bin depremzede vatandaşımıza ulaştırıldığını söyleyerek Hatay’da ihtiyacı karşılamak üzere 'seyyar sahra hastanesi' kurulacağını duyurdu.

23.30: Deprem sonrası Şanlıurfa'da yıkılan binanın enkazı altından 19 saat sonra çıkarılan genç kız herkese el salladı.

23.32: Merkez Bankası: Ülkemizde meydana gelen depremlere yönelik AFAD ve Kızılay gibi yardım kuruluşlarımız başta olmak üzere deprem bağış hesaplarına yapılan para transferlerinden ücret alınmaması yönünde Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) üyesi bankalara talimat gönderilmiştir.

Haberin Devamı

CAN KAYBI 2 BİN 316'YA YÜKSELDİ

23.20: AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar: Şu ana kadar 2 bin 316 ölü var, yaralı sayısı 13 bin 293, yıkılan bina sayısı 6 bin 216. 7840 kişi ise enkazdan sağ kurtarıldı.

 

 

23.15: Türkiye’yi vuran 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sebebiyle 7 günlük milli yas ilan edilmesinin ardından tüm illerde olduğu gibi Bursa’da da Türk bayrakları yarıya indi.

23.10: ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD’nin Türkiye’de meydana gelen deprem sonrası devam eden arama-kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla 79’ar kişiden oluşan 2 ekip göndereceğini açıkladı.

22.50: Bulgaristan İtfaiye ve Sivil Savunma birimlerine bağlı 59 kişilik uzman kurtarma ekibi, 19 araçla deprem bölgesine gitmek için Edirne'deki Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

22.43: Merkez Bankası: Deprem/afet bölgesindeki illerde kurulu firmaların; 6 Şubat 2023 (dahil) ila 30 Nisan 2023 (dahil) tarihleri arasındaki ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredileri ile yatırım taahhütlü avans kredileri geri ödemelerine 180 güne kadar faizsiz olarak vade uzatımı imkânı tanınmıştır. 6 Şubat 2023 (dahil) tarihi öncesinde kullanılmış olan ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredilerine 6 ay ilave ihracat ve döviz kazandırıcı hizmet taahhüdü kapatma süresi verilmiştir.

22.36: İsrail’in başkenti Tel Aviv’de Türkiye’ye destek amacıyla Tel Aviv Belediyesi binasına Türk bayrağı silüeti yansıtıldı.

22.26: MSB: Deniz Kuvvetlerimizin TCG İskenderun gemisi, depremden etkilenen vatandaşlarımızın tahliyesi için görevlendirildi. Gemimiz, yaralı vatandaşlarımızı İskenderun’dan Mersin’e ulaştırmak üzere hareket etti.

22.05: AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar: 7.7'lik depremde can kaybı 1762'ye yükseldi. Depremde yaralı sayısı 12 bin 68, yıkılan bina sayısı ise 5 bin 606. Personel sayısı olarak da 10 bin 176 arama kurtarma personeli bölgeye sevk edildi. 6 bin 800 civarında enkazdan çıkarılan vatandaş var şu anda.

21.48: Aile Bakanlığı: Kahramanmaraş'ta 111, Adana'da 113, Hatay'da 126, Gaziantep'te 64, Osmaniye'de 48, Malatya'da 59, Adıyaman'da 38, Diyarbakır'da 117, Şanlıurfa'da 92, Kilis'te 40 olmak üzere toplam 808 psikososyal destek personelimiz ve 179 aracımızla vatandaşlarımıza destek sağlıyoruz. Ayni yardımların toplanıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için 10 ilimizde toplam 15 depo kurduk. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızda görevli 359 personelimiz ile ayni yardımların dağıtım koordinasyonunu sağlıyor ve arama kurtarma çalışmalarına destek veriyoruz. Acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla 10 ilimizdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza ilk etapta 250 milyon TL nakdi yardım aktardık. Çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

 

 

21.23: AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremde şu ana kadar 5 bin 606 binanın yıkıldığını bildirdi.

ERZURUM'DA 9 KİŞİ SAĞ OLARAK KURTARILDI

21.20: Erzurum'dan depremin vurduğu Hatay ve Malatya'ya giden AFAD ile Polis Arama Kurtarma (PAK) ekipleri, 9 vatandaşı enkazdan sağ kurtardı.

21.10: AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar: Depremde hayatını yitiren vatandaş sayısı 1651, yaralı sayısı 11 bin 119, yıkılan bina sayısı 5 bin 606, 6 bin 445 vatandaşımız da enkaz altından kurtarıldı.

20.49: Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AFAD’ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, görüşmede Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve onlarca ilde yıkıma neden olan 7.7 büyüklüğündeki deprem hakkında bilgi aldı.

 

 

20.38: 7 GÜN MİLLİ YAS İLAN EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 gün süreyle milli yas ilan edildiğini duyurdu. Erdoğan yaptığı paylaşımda "6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle yedi gün süreyle millî yas ilan edilmiştir. Bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir." ifadelerini kullandı.

20.32: Bakan Kirişci: Barajlara ayrı bir dikkat kesildik. Gerekli incelemeler yapıldı, yapılmaya da devam ediyor.

20.27: Bakan Fatih Dönmez: 10 ilimizde olumsuz etkileyebilecek imkanda ve büyüklükte bir depremden bahsediyoruz. Altyapılarımız maalesef dayanamadılar ve ciddi hasarlar aldılar. Elektrik ve doğal gaz şebekelerimiz. Bu kadar yoğun ve çok sayıda olması sebebiyle her krizde olduğu gibi çevre illerden buraya ekipt takviyesinde bulunduk. Bazı kesintiler kontrollü olarak yapılıyor. BOTAŞ'ın birkaç önemli hattında hasar oluştu.

20.23: Milli Savunma Bakanı Akar, TCG İskenderun gemisinin bu gece İskenderun Limanı'na yanaşarak yaralıları Mersin'deki hastanelere sevk edeceğini bildirdi.

 

 

20.20: Sağlık Bakanı Koca: 7.7'lik depremde can kaybı 1651'e yükselirken, 11 bin 119 kişi yaralandı, 3 bin 471 bina yıkıldı.

19.42: Osmaniye'de depremde enkaz altında kalan Doğan Akçakaya, 15 saatin ardından ağır yaralı olarak enkaz altından çıkartıldı. Hemşire eşi Naciye Akçakaya'yı ise kurtarma çalışmaları devam ediyor.

19.36: AK Parti Sözcüsü Çelik: Türkiye’nin her yerinden ve her kesimden arama kurtarma çalışmalarına yardım etmek için gelmiş vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bu büyük imtihanı tüm Türkiye birlik ve beraberlik içinde atlatacağız. Vatandaşlarımızın uzman ekiplerin yönlendirmesine dikkat etmesi önemli.

19.14: Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

19.10: EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz: Depremin meydana geldiği ilk andan itibaren bölgeye yönelik akaryakıt ikmalinin hızlandırılması için gerekli adımları attık ve mevzuata yönelik kısıtları kaldırdık. Bayilere akaryakıt ikmali ve vatandaşlarımızın akaryakıt temini konusunda hiçbir kısıtlama hiçbir mevzuat engeli yoktur. İkmal süreçleri vakit kaybı olmaksızın sürdürülmekte, ihtiyaçlar ivedilikle karşılanmaktadır.

18.56: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Depremden etkilenen 10 ilimizde kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüpleri 13 Şubat'a kadar tatil edilmiştir.

 

 

BARAJLAR DENETLENDİ

Bölgedeki tüm barajlar denetlendi. Bazı çok yapısal olmayan yüzeyde çatlaklar olduğu, yapısal bir risk olmadığını gördük. Bu çalışma ciddi şekilde devam ediyor. Orada da bir problem olması durumunda müdahale etmek için de hazırız.

18.33: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Her iki depremde toplam 145 artçı deprem yaşadık. Toplamda 1541 vatandaşımız hayatını kaybetti, 9733 de yaralımız var.

18.17: Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, deprem bölgesindeki ihtiyaç listesini paylaştı.

18.10: Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Musa Avsever ile gittiği Hatay Serinyol’da incelemelerde bulunarak AFAD Koordinasyon Merkezine geçti ve son duruma ilişkin bilgi aldı.

17.58: Cumhurbaşkanı Erdoğan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, görüşmede, deprem sonrası bölgedeki durum ve arama kurtarma çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

17.54: Kahramanmaraş'ta 7.7'lik depremde mucize bir kurtuluş gerçekleşti. Depremden 14 saatten sonra enkazdan iki kişi daha sağ olarak çıkarıldı.

6 katlı binanın çökme anı kameraya anbean yansıdı Malatya’da merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremde 6 katlı binanın çökme anı kameraya anbean yansıdı.

17.48: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayan Rusya Devlet Başkanı Putin, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Putin görüşmede, Rusya’nın Türkiye’ye arama kurtarma ve afetle mücadele alanında yapacağı desteklere ilişkin de bilgi verdi.

17.45: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli telefonda görüşerek deprem sonrası bölgedeki durum ve arama kurtarma çalışmaları hakkında değerlendirmede bulundu.

 

 

17.37: YÖK: "Antalya, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Karaman, Kayseri, Konya, Mardin, Mersin, Niğde, Sivas, Tunceli illerimizdeki yükseköğretim kurumlarında da bahar yarıyılı eğitim ve öğretim dönemi daha sonra açıklanacak bir tarihe kadar ertelenmiştir."

17.24: AFAD Başkanı Yunus Sezer: Depremin ardından 130 artçı deprem oldu. Bölgede 15 bine yakın arama kurtarma personeli görevlendirilmiş durumda. Yaralı sayısı 8533, ölü sayısı 1498 olarak güncellenmiştir. Azerbaycan dahil olmaz üzere 40'ın üzerindeki ülkeden bize yardım talebi var.

TÜM TÜRKİYE'DE EĞİTİME BİR HAFTA ARA

17.01: Milli Eğitim Bakanı Özer, tüm Türkiye’de okulların 13 Şubat’a kadar 1 hafta boyunca tatil edildiğini açıkladı.

16.43: AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Sakarya'da deprem meydana geldiğine dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

16.35: AFAD deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar: Şu ana kadar 1121 vatandaşımızı kaybettik, yaralı sayımız 7634, 2834 yıkık binamız var.

 

 

16.07: Diyarbakır'da deprem bölgesinde konuşan Adalet Bakanı Bozdağ, "Enkaz altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak için çalışılıyor. Birçok açıdan seferberlik var. Dileğimiz enkaz kaltında kalan vatandaşlarımıza sağ olarak ulaşmak. Bazı provokatif paylaşımlara karşı hepimizin hassas ve duyarlı olunmasında fayda var. Bununla ilgili adli süreçler işletilmektedir. Doğru bilgi yetkili ağızlardan ulaşmaktadır. Diyarbakır'da iki ilçemizde hasar var. Toplam 7 binada çökme var" dedi.

16.06: AFAD'dan yapılan yeni açıklamada, "Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin. Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapın. Deprem bölgesine sevk edilen arama kurtarma ekipleri ve acil yardım araçlarının ulaşımı ve çalışmaların aksamaması için yolları boş bırakın, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın." dedi.

İHA'LAR DEPREM BÖLGESİNDE

15.47: Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetlerine ait insansız hava araçlarının (İHA) deprem bölgesi üzerinde çalışmalarına devam ettiğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

15.20: AFAD: SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş’ta 191, Gaziantep’te 200, Şanlıurfa’da 27, Diyarbakır’da 41, Adana’da 43, Adıyaman’da 20, Osmaniye’de 131, Hatay’da 250 Kilis’te 13 ve Malatya’da 98 olmak üzere toplam 1014 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Kilis’te 7003 vatandaşımız yaralanmıştır.

 

 

15.05: AFAD Başkanı Yunus Sezer "Şu ana kadar 105 artçı deprem söz konusu. 2824 yıkılan bina ihbarı alındı. Hem havadan hem karadan deprem bölgesine sevkiyat var. Hayatını kaybeden vatandaş sayısı 1014." dedi.

14.48: AFAD'dan yapılan bir diğer açıklamada, "Bugün Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerden sonra şu an itibarıyla Doğu Akdeniz'de kıyılarımızı etkileyecek herhangi bir tsunami tehlikesi bulunmamaktadır." denildi.

14.55: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Adana Havalimanı’nın hava trafiğine açık olduğunu bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, “Deprem nedeniyle Adana Havalimanı'nın trafiğe kapandığına ilişkin haberler gerçek dışıdır. Havalimanımız hava trafiğine açıktır. Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde saat 13.24`te meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremde Malatya Havalimanı terminal binamızda da hasar meydana gelmiştir. Malatya Havalimanı sivil uçuşlara kapalı, acil uçuşlara açıktır” denildi.

 

 

BÖLGEDE ŞİDDETLİ ARTÇI SARSINTI

13.30: Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Osmaniye ve Mersin'de hissedilen ve artçı olduğu değerlendirilen yeni bir deprem daha meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada depremin saat 13.24'te Kahramanmaraş (Elbistan) 7.6 büyüklüğünde olduğu açıklandı. Meydana gelen depremin 7,7'lik depremin artçısı olmadığı bağımsız bir deprem olduğu ifade edildi.

13.08: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7,7'lik depremde 912 can kaybı olduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Bu gece saat 04.17'de son bir asırda yaşadığımız 1939 Erzincan depreminden sonraki en büyük felaketle sarsıldık. Devletimiz, deprem anından itibaren tüm kurumlarıyla harekete geçmiştir, valiliklerimiz kendi illerindeki tüm imkanları seferber etmiştir.

Depremden etkilenen 10 ilimize mevcut valiliklerimizin yanına onlarla birlikte çalışacak 10 vali daha görevlendirilmiştir. Halihazırda 9 bin personel arama kurtarma çalışması yürütmekte, bölgeye dışarıdan ulaşanlarla bu sayı sürekli artmaktadır" dedi. 

 

 

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 7.7 OLARAK REVİZE EDİLDİ

12.53: AFAD 7.4 büyüklüğünde olarak açıkladığı depremin büyüklüğünü 7.7 olarak güncelledi. AFAD tarafından yapılan son açıklamada, "Bu sabah 04:17’de Pazarcık (Kahramanmaraş) da meydana gelen depremin büyüklüğü yapılan ayrıntılı sismolojik çalışmalarla Mw 7.7 olarak revize edilmiştir" denildi. 

12.44:  Kahramanmaraş'da meydana gelen ve 10 ilde etkili olan 7.7 şiddetindeki depremin ardından Gaziantep ve Kahramanmaraş Havalimanları sivil uçuşlara kapatıldı. 

12.30: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana, Osmaniye ve Kilis belediye başkanları ile telefonda görüşerek deprem sonrası ve arama kurtarma faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ve Kilis Valisi Recep Soytürk ile Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmelerde, depremden etkilenen bölgelerdeki durum ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

12.25: Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünü 7,7 olarak revize etti.

12.20: Türkiye Bankalar Birliği, depremin bölge ekonomisinde yol açtığı olumsuz etkilere maruz kalan, ödeme güçleri olumsuz etkilenen banka müşterilerinin, talepleri halinde, bankalara olan vadesi gelmiş veya 6 ay içinde vadesi gelecek borçlarının vadesinin bugünden itibaren 6 ay sonraya kadar ötelenmesine karar verdi.

12.11: Kahramanmaraş'taki depremle ilgili yanlış ve çarpıtılmış paylaşım yapanlara yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. 

12.05: Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nden deprem sonrası öğrenci yurtları ile ilgili olarak son durumu paylaştı. Açıklamada, 'Bu gece yaşadığımız sarsıcı depremde; ilk yapılan tespitlerde Bakanlığımız bünyesindeki yurtlarda herhangi bir yıkım meydana gelmediği, enkaz altında kalan herhangi bir gencimizin bulunmadığı tespit edilmiştir. Hasarlı olan binalara ilişkin tespit çalışmaları devam etmektedir.' ifadeleri kullanıldı.

11.55: Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından "hava yardım koridoru" oluşturuldu.

 

 

3 ASKER ŞEHİT OLDU

11.51: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: 3 şehidimiz var, birliklerde yoklama alıyoruz.

11.50: Sağlık Bakan Fahrettin Koca: 81 ilimizden yeterli sayıda ekibimiz afet bölgelerinde görev başında olup, arama-kurtarma ve sağlık hizmeti çalışmalarına devam ediyor. Hava ve kara ambulanslarımız da bölgede hizmette. Şu an koordinasyonu deprem felaketinden etkilenen illerimizden Hatay’dan yürütüyoruz.

11.44: Cezave Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremle ilgili, "Depremden etkilenen bölgedeki ceza infaz kurumlarımızda kalan hükümlü ve tutuklulardan yaralanan veya hayatını kaybeden bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı.

SPOR ORGANİZASYONLARI DURDURULDU

11.43: Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: Ülkemizde yapılacak tüm ulusal spor organizasyonları ikinci bir açıklamaya kadar durdurulmuştur. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Aziz milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

11.37: İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, düşüncelerinin Türkiye ve Suriye halkıyla birlikte olduğunu belirterek, “Birleşik Krallık, elimizden gelen her şekilde yardıma hazır” dedi. Ayrıca Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau da “Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Polonya şimdiden yardım ve destek gönderiyor!” dedi.

Polonya Dışişleri Bakanı Rau sosyal medya hesabından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na gönderdiği mesajında, “Sevgili Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen depremle ilgili en derin başsağlığı dileklerimi lütfen kabul edin. Kurbanların ailelerinin ve tüm milletinizin acısını paylaşıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Polonya şimdiden yardım ve destek gönderiyor!” dedi.

11.32: YÖK, depremden etkilenen 10 ilde yükseköğretim kurumlarında ikinci bir duyuruya kadar eğitim öğretime ara verildiğini bildirdi.

11.22: Bakan Özer, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerinde bugün itibarıyla eğitim öğretime 2 hafta ara verildiğini açıkladı. Özer, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis illerinde ise 1 hafta eğitim öğretime ara verileceğini söyledi.

11.18 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Enerji altyapılarımızda ciddi hasarlar var.En büyük hasarlarımızdan birisi de merkez üssüne yakın Türkoğlu ilçesinde doğal gaz iletim hattında kopma meydana geldi. Bu hat Maraş başta olmak üzere, Gaziantep, Hatay ve Kilis’e doğal gaz taşıyan ana iletim hattımız. İllerimizde kesintiler yaşanabilir." dedi.

11.09: Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'deki deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

11.07: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD merkezine hareket etti. Erdoğan, depremle ilgili çalışmalar hakkında bilgi alacak.

HATAY'DA YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNİN BULUNDUĞU BİNA YIKILDI

11.00: Hatay'ın İskenderun ilçesi Devlet Hastanesi'nin Yoğun Bakım ünitesinin bulunduğu 6 katlı A Blok depremde yıkıldı. Binada arama kurtarma çalışması yapılırken, binanın Acil Servisi'nde ise yaralı depremzedelere de hizmet veriliyor. Serviste yatan hastalar da bahçeye tahliye edildi. Yoğun Bakım Ünitesi'nde kaç hastanın ve personelin bulunduğu henüz açıklanmadı.

(Reyhanlı ilçesinde ise öğrenci pansiyonu olarak kullanılan ancak boş olduğu bildirilen 5 katlı tesis de yıkıldı)

10.49: MHP'de depremden etkilenen bölgelerde incelemede bulunmak üzere Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Sadir Durmaz başkanlığında heyet görevlendirildi.

10.47: NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Çavuşoğlu ile temas halinde olduğunu belirterek, “Bu korkunç depremin ardından müttefik Türkiye ile tam dayanışma içindeyiz” dedi.

10.43: MSB: Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrası bölgedeki afetzede vatandaşlarımıza yardım için Millî Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığından görevlendirilen sağlık personeli, 2 adet Askerî Ambulans uçağımız ile Ankara’dan bölgeye hareket etti.

10.41: Rusya Acil Durumlar Bakanlığı: Deprem nedeniyle Türkiye'ye 100 kişilik arama kurtarma ekibini taşıyan 2 adet İl-76 uçağı gönderilmeye hazır.

10.28: AFAD: Depremin ardından en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere an itibarıyla 78 artçı deprem meydana gelmiştir.

10.15: İstanbul'un çeşitli ilçelerinden gelen arama kurtarma ekipleriyle birlikte, Tuzla 3. Jandarma Komando Tabur Komutanlığı askerleri de Sabiha Gökçen Havalimanı'nda toplanarak, deprem bölgelerine doğru yola çıktı.

09.56: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Bakanlarımız ve ekiplerimiz sahada. İlk etapta vefat, yaralı ve enkazlarla ilgili bilgi vereceğim. Kahramanmaraş'ta 70 vatandaşımızı kaybettik. Hatay'da 4 kişi vefat etti. Osmaniye'de 20 kaybımız var. Adıyaman'da 13 kaybımız var. Diyarbakır'da 14 kaybımız var. Urfa'da 18 kaybımız var. Antep'te 80 kişi hayatını kaybetti. Adana'da 10 kaybımız var. Malatya'da 47 kaybımız var. Toplam itibarı ile 284 vefatımız var. 2323 yaralımız var. 

09.52: Suriye Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve Suriye'nin Halep, Hama ve Lazkiye şehirlerinde de hissedilen 7.7 büyüklüğündeki depremde en az 237 kişinin hayatını kaybettiği, 639 kişinin yaralandığı belirtildi.

09.50: Finlandiya Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Niinisto, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, meydana gelen trajik depremde hayatını kaybedenler ve yaşanan yıkım için en derin taziyelerini sunduğu bir mektup gönderdi” denildi. 

09.42: Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener: Marmara'dan sonra en büyük deprem. Deprem 180 km'lik alanda etkili oldu.

09.36: EGM: Deprem sonrasında, sosyal medya platformları üzerinden yardım çağrısında bulunan vatandaşlarımızın adres bilgileri ivedilikle tespit edilerek ilgili birimlerle koordinasyon kuruluyor. Ayrıca provokatif paylaşımda bulunduğu değerlendirilen 13 hesap yöneticisi tespit edildi.

ABD'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

09.35: ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Türkiye’de bu sabah erken saatlerde 10 ilde etkili olan 7.7’lik depremle ilgili açıklama yaparak ABD’nin her türlü yardımı sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

Açıklamada “ABD, bugün Türkiye ve Suriye'de meydana gelen yıkıcı deprem haberlerinden derin endişe duyuyor. Gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazırız. Başkan Biden, en çok etkilenenlere yardım etmek adına ABD'nin müdahale seçeneklerini değerlendirmeleri için USAID ve diğer federal hükümet ortaklarına talimat verdi. Türkiye Hükümeti ile koordineli olarak durumu yakından izlemeye devam edeceğiz” denildi. USAID, ABD'nin uluslararası kalkınma ajansıdır ve sivil dış yardım ile kalkınma yardımını yönetmekle sorumlu bağımsız bir kuruluşudur.

09.26: İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Depremin ilk anından itibaren Bakanlığımız ve AFAD yetkililerinin olduğu iletişim grubu, sosyal medyada yardım çağrısı içeriklerini, kurumlara yazılan direkt mesajlar da dahil olmak üzere titizlikle toplayıp hızla ilgili bölgedeki arama kurtarma ekiplerine bildirmektedir." denildi.

09.20: Kilis Valiliği, 07.15 itibarıyla 49 ihbar alındığını Musabeyli ilçesinde 4 ölü, 10 yaralı bulunduğunu bildirdi.

İLK YARDIM ELİ KARDEŞ ÜLKEDEN

09.06: Deprem nedeniyle Azerbaycan, Türkiye'ye 370 kişilik arama kurtarma ekibi göndereceğini duyurdu.

08.48: AFAD, 3'ü 6'nın üzerinde olmak üzere toplam 66 artçı meydana geldiğini duyurdu.

08.23: AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar: Şimdiye kadar 50 artçı sarsıntı meydan geldi.


08.22: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Hatay, Adıyaman, Osmaniye ve Şanlıurfa valileri ile deprem sonrası durumla ilgili görüştü.

08.00: Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 şiddetindeki depremin ardından Türk Hava Yolları (THY) deprem bölgesine ek seferler düzenleyecek.

07.58: Gaziantep Valisi Davut Gül, "Depremin ardından ilk andan itibaren 657 ihbar aldık, tamamı değerlendirildi, kent genelinde 531 göçük söz konusu." dedi


07.40: AFAD tarafından yapılan açıklamada, ''Depremin ardından en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere an itibarıyla 42 artçı deprem meydana gelmiştir. Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman ve Malatya’da 76 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Kilis’te 440 vatandaşımız yaralanmıştır.'' denildi. 

07.34: Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun: "Şu an yıkılan bina ile ölü ve yaralı sayısı vermemiz mümkün değil. Hasar ciddi."

07.30: Diyanet İşleri Başkanı Aliş Erbaş, 'Deprem bölgesinde evlerine giremeyen vatandaşlarımız, müftülükler ve din görevlileri rehberliğinde uygun camilerde diledikleri kadar kalabilirler.' ifadelerini kullandı.

 

 

07.25: Enkaz altındaki vatandaşların kurtarılması için tüm birimlerin seferberlik halinde olduğunu söyleyen AK Parti Sözcüsü Çelik, 'Tüm vatandaşlarımızın yetkili birimlerin açıklamalarına göre hareket etmesi çok önemlidir.' dedi.

07.15: İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen deprem dolayısıyla bölge halkının mağdur olmaması için tüm GSM operatörleri kapasite arttırarak kapanan telefon hatlarını açacak ve internet hizmeti sağlayacaktır.' denildi.

 

07.15: Adana ve Mersin'de okullar tatil edildi

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesindeki 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Adana ve Mersin’de eğitime bir gün ara verildi. Adana ve Mersin Valiliklerinden yapılan açıklamada, Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem nedeniyle tüm eğitim kurumlarının 6 Şubat Pazartesi günü tatil edildiği belirtildi.

07.14: AFAD: Depremin ardından en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere an itibarıyla 32 artçı deprem meydana gelmiştir.

07.10: AFAD Deprem ve Risk Azaltma Müdürü: Prof. Dr. Orhan Tatar, 'Oldukça sığ bir deprem ve geniş bir coğrafyada hissedildi. Şu ana kadar en büyük artçı sarsıntının büyüklüğü 6.6.' dedi.

07.00: Malatya Valisi Hulusi Şahin, kentte depremde şu ana kadar 23 kişinin hayatını kaybettiğini, 420 kişinin yaralandığını, 140 binanın yıkıldığını belirtti.

BAKAN AKAR VE KOMUTA KADEMESİ BÖLGEYE GİDİYOR

06.51: MSB: Bu sabah meydana gelen depremlerde Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Adana, Hatay, Kilis, Osmaniye illerinde bulunan birliklerimiz etkilenmiştir. Hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Millî Savunma Bakanlığında deprem faaliyetlerinin koordinasyonu için Afet Acil Durum Kriz Merkezi oluşturularak faaliyetlerine başlamıştır. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile bölgeye gitmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.

06.35: Malatya Valisi Hulusi Şahin, "İlk belirlemelere göre 130 bina yıkıldı. 100'ü aşkın yaralı var, 3 kişinin enkazdan cesedi çıkarıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor." dedi.

06.19: Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, "15 vatandaşımız vefat etti, 30 vatandaşımız da yaralı, 18 bina çöktü. Bütün sahadan bilgi aldık." dedi.

06.15: Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık, "Deprem bölgesine kan sevkiyatı yapıyoruz. Ulusal kan stoklarımız mevcut, ilave ihtiyaçlar için vatandaşları kan bağışına davet ediyoruz." açıklamasını yaptı.

06.10: Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Biri 17 diğeri 14 katlı olmak üzere ilk belirlemelere göre 3 apartman tamamen yıkıldı. Ekipler buraya gelemiyor. Lütfen vatandaşlarımız yolları boşaltsın" dedi.

 

 

06.00: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Valilerimiz görevlerinin başında. Şu anda Türkiye'nin birçok noktasından arama kurtarma ekipleri sevk ediliyor. Birinci önceliğimiz insanlarımızın enkaz altından kurtarılmaları. Cep telefonları konusunda mümkün olduğunca bütün Türkiye'de vatandaşlarımızdan tek bir istediğimiz var cep telefonlarını deprem bölgeleri dışında kullanmamaları, hatları meşgul etmemeleri. Şu anda kargo uçaklarımız sevkiyata hazır. Maalesef hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. İlk işimiz arama kurtarmadır. 22 artçı deprem oldu en büyüğü 6,6. Hasarlı binalara kesinlikle girilmemeleri. Bütün ekiplerle beraber gidiyoruz.

05.48: Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte 34 binanın yıkıldığını, 5 kişinin hayatını kaybettiğini, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

05.40: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Kahramanmaraş depreminin ardından çalışmaları AFAD Koordinasyon Merkezinde koordine ediyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

05.35: Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; 'Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir. İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır.'

05.25: Kızılay Başkanı Kerem Kınık, "7-8 vilayetimizde ciddi hasar var. Artçıları da güçlü ve şiddetli olacaktır. Binalara eşya almak için girmesinler. Yapmamız gereken şey hasar olan binaları terk etmek. Çok büyük bir yıkım var. Mobil tırlar, aşevleri, ekiplerimiz bölgeye intikal halinde." açıklamasında bulundu.

05.22: Elazığ Valisi Ömer Toraman, “Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7.4 şiddetindeki depremi Elazığ’da da hissettik. Şu an itibariyle olumsuz bir ihbar almadık. Taramalarımız devam ediyor. Çok geçmiş olsun” dedi.

 

 

BAKAN SOYLU: BÜTÜN BİRİMLERİMİZ TEYAKKUZ HALİNDE

05.21: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, "Saat 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık'ta bir fay üzerinde deprem meydana geldi. Büyüklüğü 7.4. Şu anda bütün arkadaşlarımız valilerimizle depremin etkilerini değerlendirmeye çalışıyoruz. Arama kurtarma ekiplerimizi seferber ettik. Bütün birimlerimiz şu anda teyakkuz halinde. Depremin etkilerinin hangi vilayetlerde olduğunu bir şekilde, son gelen artçının da 6.4 olduğunu arkadaşlar ifade ettiler. Gaziantep Nurdağı çevresinden. İlk bilgiler. Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Allah yardımcımız olsun.." açıklamasında bulundu.

05.14: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazarcık'ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'u arayarak bilgi aldı.

05.10: Depreminde ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, 'Şu an son gelen artçı 6.4 olduğunu arkadaşlar ifade etti. Geçmiş olsun dileklerimi bütün milletimize, ülkemize iletiyorum. En yüksek seviyede alarmı verdik.' dedi.

 

 

05.06: Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde de saat 05.06'da 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

05.05: Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bugün sabah 04:17'de Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem ilimizde de hissedilmiş olup ekiplerimizin tarama faaliyetleri devam etmektedir. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun." denildi.

04.43: Gaziantep Valisi Davut Gül, "Deprem ilimizde de şiddetli hissedilmiştir. Lütfen panik yapmadan dışarıda bekleyelim. Araçlarla yola çıkmayalım. Ana yolları boş bırakalım. Telefonları meşgul etmeyelim. Geçmiş olsun" açıklamasında bulundu.

04.26: 6.4 büyüklüğünde Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde bir deprem daha meydana geldi. AFAD verilerine göre depremin derinliği 6.98 km.

ŞÜKRÜ ERSOY: BURASI BİR DEPREM BÖLGESİ

Prof. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Sığ bir deprem olması geniş bir alana yayılmasına neden olmuştur. Burası bir deprem bölgesi. Yıkım fazla olabilir. Mardin'de Hatay'da dahi çok şiddetli hissedilmiş. Geniş bir alanda hissedildiğine göre depremin merkez üssünde yıkım çok fazla olabilir. 7.4 Kocaeli depremi gibi bir deprem demektir." ifadelerini kullandı.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ VATANDAŞLARA UYARI

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Fatih Sayan'dan "İletişimin aksamaması için aramaları mümkün olduğunca internet üzerinden yapalım ve kısa tutalım." uyarısı geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Fatih Sayan, " Depremin yaşandığı/hissedildiği her yerde iletişimin kesintisiz sürmesi için ekiplerimiz çalışıyor. Mobil baz istasyonları ihtiyaç duyulan yerlere yönlendirildi. İletişimin aksamaması için aramaları mümkün olduğunca internet üzerinden yapalım ve kısa tutalım. Geçmiş olsun." dedi.