Gündem Son dakika haberi: Konya'da 5 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi: Konya'da 5 büyüklüğünde deprem

Paylaş
Son dakika haberi: Konya'da 5 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberine göre, Konya’nın Selçuklu ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya’nın Selçuklu ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında acil birimlerine ulaşan bir olumsuzluk yaşanmadığını açıkladı. Konya'daki şiddetli depremin ardından İzmir'de de 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Erzurum'da da saat 21.37’de 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Konya'nın Selçuklu ilçesinde AFAD verilerine göre 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı nedeniyle endişe yaşayan vatandaşlar evlerinden çıkarken, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Haberin Devamı

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 18.06'da merkez üssü Konya'nın Selçuklu ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Yerin 7,24 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem konya ve ilçelerinden de hissedildi. Sarsıntı ile birlikte panik ve korku yaşayan vatandaşlar evlerinden çıktı. İlk belirlemelere göre depremde herhangi bir can kaybı, yaralanma veya yıkılan bir yapının olmadığı öğrenildi. 

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya’nın Selçuklu ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında acil birimlerine ulaşan bir olumsuzluk yaşanmadığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Konya, Selçuklu ilçemizde gerçekleşen 5.0 büyüklüğünde depremde acil birimlerimize ulaşan bir olumsuzluk yaşanmadı. Memleketim, kadim şehir Konya'mıza geçmiş olsun.” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

AFAD BAŞKANI YUNUS SEZER'DEN AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Yunus Sezer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Konya ilimiz Selçuklu ilçesinde saat 18.06’da meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarım” ifadelerine yer verdi.

VALİLİK: SAHA TARAMASI DEVAM EDİYOR

Konya'da meydana gelen depremin ardından Konya Valiliğinden yapılan açıklama, "İlimiz Selçuklu İlçesinde saat 18.06 sıralarında 5.0 şiddetinde deprem meydana gelmiş olup, herhangi bir olumsuz ihbar ulaşmamıştır. Saha taraması devam etmektedir. Depremi hisseden hemşehrilerimize geçmiş olsun. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi. 

ANKARA'DA DA HİSSEDİLDİ

Konya’da saat 18.06’da 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Selçuklu ilçesinde meydana gelen deprem, Ankara’da da hissedildi. 

"KONYA DEPREM TEHLİKESİ OLMAYAN BİR İL DEĞİL"

Deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Türkiye'nin normal depremleri, hiçbir sürprizleri yok. Konya'nın içinden geçen fay var, 5, 5.5 büyüklüğündeki depremleri yaşıyor Konya. Vatandaşlar bunun bilincinde değil. Konya'da eski haritalarda beyaz gösterildiği için. Bu doğru değil. Zaten bölgede çalışan arkadaşlarımız var. Bir 10 sene önce Konya'da bir konferans verdim. Konya deprem tehlikesi olmayan bir il değil. Konya da diğer illerimiz gibi yüksek deprem tehlikesinin olduğu bir il. Öncü deprem, önceden bilinebilen bir şey değil. Bu tür depremlerden sonra büyük bir deprem olursa bu öncüymüş diyoruz. Öncü olduğunu sanmıyorum. Aylar önce bölgede 5.5 büyüklüğünde deprem de oldu. Başka depremleri tetiklemez. Tetikleme konusu abartılıyor. İlişkili faylarda ve büyük depremlerde oluyor bu. Kırılmaya yüz tutmuş, zaten kırılacak bir fay olsa bile tetiklenmesi kolay değil. Yüzde 5'in altında bir ihtimal. Kaldı ki bu deprem büyük bir deprem değil. İzmir'deki depreme gelince bu tür depremler her gün orada kaydediliyor. Ege Bölgesi kıpır kıpır bir bölge.

Haberin Devamı

 

 

İZMİR DE SALLANDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre İzmir Buca'da 3.9 büyüklüğünde deprem oldu. Depremin saati 18.36 olarak açıklanırken derinliği 7.69 km olarak kaydedildi.

Haberin Devamı