Gündem Son dakika: Hrant Dink cinayetinin kilit ismi yakalandı

Son dakika: Hrant Dink cinayetinin kilit ismi yakalandı

Paylaş
Son dakika: Hrant Dink cinayetinin kilit ismi yakalandı

Emniyet Genel Müdürlüğü, Hrant Dink cinayetinde kullanılan silahı sakladığı ve faile cinayet için borç para verdiği tespit edilen Ahmet İskender'in Kırgızistan'da yakalanarak Türkiye'ye getirildiğini açıkladı.

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de katledilmesine ilişkin davada aldığı 12 yıl 6 aylık hapis cezası kesinleşen Ahmet İskender, Kırgızistan'dan Türkiye'ye getirildi.

Haberin Devamı
Hrant Dink cinayetinin kilit ismi yakalandı Emniyet Genel Müdürlüğü, Hrant Dink cinayetinde kullanılan silahı sakladığı ve faile cinayet için borç para verdiği tespit edilen Ahmet İskender'in Kırgızistan'da yakalanarak Türkiye'ye getirildiğini açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Gazeteci Hrant Dink suikastında kullanılan silahı sakladığı, faile cinayet için borç para verdiği, cep telefonunu cinayet için iletişim aracı olarak kullandırdığı tespit edilen ve olayın firari sanığı olarak aranan Ahmet İskender isimli şahıs, Kırgızistan'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmiştir. Şahsın, Emniyet İstihbarat Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İnterpol-Europol Daire Başkanlığı'nın çalışmalarıyla Kırgızistan Bişkek’te saklandığının tespit edilmesinin ardından Türkiye'nin Kırgızistan Büyükelçiliği ve İçişleri Müşavirliğimiz ile derhal irtibata geçilmiş, ayrıca Kırgızistan İçişleri Bakanlığı'na şahsın yakalanarak ülkemize teslim edilmesi talebi iletilmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğü, Kırgızistan’da bulunan Türk Büyükelçiliğimiz ve İçişleri Müşavirliğimiz koordinesinde, Kırgızistan Emniyet Birimlerince şahsın 26.02.2022 tarihinde yakalanması sağlanmıştır. Şahıs, 26.03.2022 tarihinde, İnterpol-Europol Daire Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı personeli tarafından Kırgızistan'dan ülkemize getirilmiştir.

Haberin Devamı

ÜZERİNDEN AĞABEYİNE AİT PASAPORT ÇIKTI

Ahmet İskender’in üzerinde kardeşi M.İ.’ye ait olan ancak kendi fotoğrafı bulunan pasaport da ele geçirilmiştir. Hakkında 12 yıl 6 ay onaylanmış hapis cezası bulunan şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, Metris 1 Nolu T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edilmiştir.