Gündem SON DAKİKA... Malatya'da korkutan deprem!

SON DAKİKA... Malatya'da korkutan deprem!

Paylaş
SON DAKİKA... Malatya'da korkutan deprem!

AFAD verilerine göre, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde saat 10.48’de 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Haberin Devamı

Deprem yerin 13.9 kilometre derinliğinde kaydedilen deprem, çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Depremde, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

“AN İTİBARİ İLE OLUMSUZ BİR DURUM YOKTUR”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depreme ilişkin bir açıklamada bulundu.

Yerlikaya, “Malatya Doğanşehir’de 4.5 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” ifadelerini kullandı.

NACİ GÖRÜR'DEN İLK YORUM

Prof. Dr. Naci Görür, söz konusu depreme ilişkin sosyal medya hesabından dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Görür, “Malatya Küçüklü- Doğanşehir’de Doğanşehir-Sürgü faylarının kesim yöresinde 4,7 büyüklükte sığ bir deprem oldu. Doğanşehir-Malatya arasındaki fay zonu stres transferi nedeniyle zaman zaman küçük depremler üretiyor, dikkatli olunmalıdır. Geçmiş olsun” dedi.

Haberin Devamı

UZMAN İSİM DEĞERLENDİRDİ

4.5 büyüklüğündeki depremin ardından CNN TÜRK ekranlarına bağlanan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Tüysüz’ün açıklamaları şu şekilde:

Bu deprem bizim pasifik ateş çemberi diye adlandırdığımız bölgede meydana geldi. Dünyadaki en büyük depremleri üretmiştir ve halen de üretmeye devam etmektedir. Dünyada bilinen 9 üzerindeki deprem de bu çemberde meydana gelmiştir.

"ARADAN 20 YIL GEÇSE BİLE ARTÇI OLMASI MÜMKÜN"

Bu artçı bir depremdir. Bunların yaşanabileceğini biliyoruz. Bu artçılar devam edebilir. Önümüzdeki bir yıl içerisinde 5 ve üzerini geçen depremler olmasını bekliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Düzce’de deprem oldu. Düzce’deki deprem bile 1999 depreminin artçısıydı. Aradan 20 yıl geçse bile artçı deprem olması mümkün.

6 Şubat depremleri hattında meydana geliyorsa buna artçı diyoruz. Çok farklı bir noktadaysa farklı bir deprem diyoruz. En az bir yıl daha devam edecek artçılar, azalacak ve küçülecek.

“6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN OLDUĞU HATTA BÜYÜK BİR DEPREM BEKLENTİSİ YOK”

Haberin Devamı

6 Şubat depremlerinde Adıyaman Çelikhan’dan başlayan Hatay’a uzanan hat boyunca ve Göksun’dan Malatya’ya kadar olan bölümde iki büyük deprem gerçekleşti. Sabah 7.8 ve öğleden sonra da 7.6 depremleri oldu. Bu hat üzerinde böyle büyüklükte bir deprem beklemeyiz. Ne Hatay’da ne Adıyaman’da bu büyüklükte bir beklentimiz yok. Bu hat boyunca ama artçılar olabilir. 6 Şubat depremi bütün Doğu ve Anadolu’yu etkiledi. Oralarda farklı depremler olabilir. Bu şaşırtıcı değil.

KANDİLLİ 4.7 DEDİ

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre depremin 4.7 büyüklüğünde olduğu ve derinliğinin 5 kilometre olduğu duyuruldu.