Gündem Son dakika: Marmaris'te orman yangını! Otele sıçradı

Son dakika: Marmaris'te orman yangını! Otele sıçradı

Paylaş
Son dakika: Marmaris'te orman yangını! Otele sıçradı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde İçmeler Turunç mevkiinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. CNN TÜRK'te konuşan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay yangınla ilgili olarak, ‘Ekipler bölgede müdahale ediyor. Yangın, Turizm Meslek Yüksekokulu ve Uygulama Oteli'ne sıçradı, bir villaya da sıçramış durumda. Tahliyeler sürüyor. Helikopter ve itfaiye araçları müdahale ediyor. İnşallah kısa sürede sonlandırılacak.’ ifadelerini kullandı.

İçmeler-Turunç yolu üzerinde başlayan Orman yangını yerleşim birimlerine çok yakın bölgede bulunuyor. Yangının çıkışından hemen sonra bölgeye hava ve kara araçları sevk edildi. İlk etapta 8 helikopter ve 5 uçak yangına havadan müdahale ediyor.

Haberin Devamı

Rüzgarın şiddetli olması nedeniyle büyüyen orman yangını yakınında bulunan bir otele sıçradığı ve cep telefonu ile o anları kaydeden vatandaşın ‘Otelimiz yanıyor’ diyerek ağladığı görüldü.

Marmaris'te orman yangını Muğla'nın Marmaris ilçesinde İçmeler Turunç mevkiinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı uçak, helikopter ve arazözlerin yanında belediye ekipleri ve itfaiye ekipleri de yönlendirildi.

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ BELLİ OLDU

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınının kopan ağaç dalının elektrik tellerinin birbirine temas ettirmesi sonucu oluşan kıvılcımlar dolayısıyla çıktığı belirlendi.

Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi'nde yerleşim birimlerine yakın bölgede saat 15.30 sıralarında orman yangını çıktı. Edinilen bilgiye göre, İçmeler-Turunç yolu üzerinde yerleşim birimlerine çok yakın bölgede başlayan yangının çıkışından hemen sonra olay yerine hava ve kara araçları sevk edildi. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangına ilk etapta 7 helikopter ve 5 uçak havadan müdahale etti.

Haberin Devamı

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı uçak, helikopter ve arazözlerin yanı sıra belediye ve itfaiye ekipleri de yönlendirildi. Sahil Güvenlik unsurları tarafından hava araçlarının su aldığı bölge deniz trafiğine kapatılırken, bölgedeki tekne trafiği kontrol altına alındı. Havadan ve karadan yoğun müdahale sonucu orman yangını kontrol altına alırken, soğutma çalışmaları başlatıldı.

AFAD: Marmaris bölgesinde çıkan orman yangınından etkilenen bir otelde konaklayanlar tahliye edilmiş olup yaralı bulunmamaktadır. Yangına OGM, AFAD, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Jandarma, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve 112 ekipleri tarafından havadan ve karadan müdahale edilmektedir.

OGM'DEN İLK AÇIKLAMA

Orman Genel Müdürlüğünden yapılan ilk açıklamada, yangına ilk müdahalenin 5 uçak, 8 helikopter ve 40 arazözle yapıldığı duyuruldu.

Açıklamada "Orman yangınına 10 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Ormanın kahramanları yeşil vatanımızı korumak için alevlerle mücadele ediyor" denildi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan yoğun müdahale sürerken, Sahil Güvenlik unsurları tarafından uçak ve helikopterlerin su aldığı bölge deniz trafiğine kapatıldı.

Haberin Devamı

Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi'nde yerleşim birimlerine yakın bölgede orman yangını başladı. Edinilen bilgiye göre, İçmeler-Turunç yolu üzerinde başlayan orman yangını yerleşim birimlerine çok yakın bölgede başlayan yangının çıkışından hemen sonra olay yerine hava ve kara araçları sevk edildi. Şiddetli rüzgarın da etkisi ile hızla büyüyen yangına, ilk etapta 7 helikopter ve 5 uçak yangına havadan müdahaleye başladı. Yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı uçak, helikopter ve arazözlerin yanında belediye ekipleri ve itfaiye ekipleri de yönlendirildi.

Yangın bölgesinden gelen son bilgilere göre, Sahil Güvenlik unsurları tarafından helikopterlerin ve uçakların su aldığı bölge deniz trafiğine kapatılırken, bölgedeki tekne trafiği kontrol altına alındı.

HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Marmaris'te sert esen rüzgara rağmen fırtına beklenmiyor. Rüzgar hızı gece saatlerinde ise düşecek. Ancak yarın öğle saatlerinde rüzgar etkisini tekrar artıracak. Marmaris'te şu an gölgede sıcaklık 40 derece, güneşin altında ise sıcaklık 50 dereceleri aşıyor.

Haberin Devamı