Gündem Son dakika! MSB acı haberi duyurdu: 2 askerimiz şehit oldu

Son dakika! MSB acı haberi duyurdu: 2 askerimiz şehit oldu

Paylaş
Son dakika! MSB acı haberi duyurdu: 2 askerimiz şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Şimşek Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu yaralanan 2 askerin hastanede şehit olduğunu duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Pençe-Şimşek Harekatı bölgesinde 09 Temmuz 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu kahraman silah arkadaşlarımız P. Söz. Er Hasan Taş ve P. Söz. Er Furkan Günergök ağır yaralanarak derhal hastaneye sevk edilmiş ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

Haberin Devamı

 

Kahramanmaraş’a şehit ateşi düştü

Kuzey Irak’ta teröristler ile çıkan çatışmada şehit olan Piyade Söz. Er. Hasan Taş’ın acı haberi Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesi Kürtül Mahallesi'ndeki baba evine ulaştı. Acı haberi alan aile yakınları sinir krizi geçirdi. Baba Ahmet ve anne Emine Taş’ı, Ekinözü Kaymakamı Abdulhamit Bağış teselli etti.
Şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Şehit Taş’ın cenaze töreninin yarın Elbistan ilçesinde düzenleneceği ve şehitliğe defnedileceği öğrenildi.

Bingöl’e şehit ateşi düştü

Çanakkale-Gökçeada’da görevli Piyade Sözleşmeli Er Furkan Günergök, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) sınır ötesi operasyonunda görevliyken, teröristlerle girilen çatışmada şehit düştü. Bingöllü olan Şehit Günergök’ün ailesine haber verilirken, şehidin naaşının bu gece getirilerek merkez Ilıcalar beldesinde defnedileceği öğrenildi.
Ayrıca 1998 doğumlu şehit Günergök’ün bekar olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı