Gündem Son dakika! New York'ta metroda silahlı saldırı! Vurulan çok sayıda kişi var!

Son dakika! New York'ta metroda silahlı saldırı! Vurulan çok sayıda kişi var!

Paylaş
Son dakika! New York'ta metroda silahlı saldırı! Vurulan çok sayıda kişi var!

New York'taki bir metro istasyonunda silahlı saldırı yapıldı. New York İtfaiyesi sözcüsü, olay yerinde çok sayıda kişinin vurulduğunu söyledi. İşte olay yerinden gelen görüntüler ve ilk belirlemelere göre vurulan kişi sayısı...

New York İtfaiye Teşkilatı (NYFD), metro istasyonunda açılan ateşte 13 kişinin yaralandığını açıkladı. Görgü tanıkları metronun yoğun saatlerinde gerçekleştirilen saldırıda bir patlama sesi duyduklarını söyledi. Olay yerinden gelen fotoğraflarda yerde yatan yaralılar görünüyor.

Haberin Devamı

Yetkililer, Brooklyn metro istasyonundaki platformda çok sayıda kişinin vurulduğunu ve kentte kamu güvenliğine ilişkin korkuları artıran şiddette bir olay olduğunu belirtti. Bir güvenlik yetkilisi, ilk bulgulara göre beş kişinin vurulduğunu açıkladı. Bir emniyet yetkilisi de polisin gaz maskeli ve turuncu inşaat yelekli bir adamı aradığını söyledi.

Polis Departmanı sözcüsü, D, N ve R hatlarının Sunset Park mahallesinden geçtiği 36. Cadde metro istasyonuna, polis memurlarının saat 08.30 sıralarında çağrıldığını söyledi. Ayrıca istasyonun içinde duman olduğuna dair de şikayetler almışlardı.

Ulaştırma yetkilileri, D, N ve R hatlarındaki trenlerin soruşturma nedeniyle bir sonraki açıklamaya kadar erteleneceğini söyledi. Kentin metrosunu işleten Büyükşehir Ulaşım Otoritesi, henüz daha fazla bilgiye ulaşılamadığını bildirdi.

Haberin Devamı
New York metrosuna saldırı: 13 yaralı ABD’nin New York kentindeki Brooklyn metro istasyonuna gerçekleştirilen silahlı saldırıda 13 kişi yaralandı.

13 KİŞİ YARALI, OLAY YERİNDE PATLAYICILAR BULUNDU

New York İtfaiyesi sözcüsü, Sunset Park'taki tren istasyonunda duman şikayeti üzerine olay yerine giden itfaiye personelinin çok sayıda kişinin vurulduğunu tespit ettiğini söyledi. CNN International, olayda 13 kişinin yaralandığını ve en az beşinin vurulduğunu aktardı.

ABDULLAH AĞAR: HER HALİYLE SON DERECE KRİTİK BİR EYLEM

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, saldırıyla ilgili CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada 'bunun terör saldırısı olduğu kesin' diyerek şu ifadelere yer verdi:

"Burada bir silahlı saldırıdan bahsediyoruz. Bir diğer tarafıyla patlayıcı maddeden bahsediyoruz. Burada en önemli olan şey silahlı saldırganın bunu hangi niyetle, maksatla gerçekleştirmiş olduğu ve bağlantısı. Bunlar son derece önemli çünkü dünya çok kritik bir eşikte. Bir doğrusallık mı var işin içerisinde yoksa daha önce çok sık karşılaştığımız asimetriyle mi karşı karşıyayız. Bunlara çok iyi bakılması gerektiğini düşünüyorum. Gerçekten her haliyle son derece kritik bir eylem bu.

SALDIRININ ARKASINDA KİM VAR?

Olayın birden çok sebebi olabileceğini Ağar, şu noktaların altını çizdi:

"Bir şekilde düşünceleri yönlendirmeye ve yönetmeye çalışan, soyunan bir manipülatif eylem de olabilir. Öte tarafıyla dünyada bu oluşa çıkan konjektürden etkilenen, ötekileşen bir toplumun ferdi de yapmış olabilir. Bir takım ırkçı eylemlerin, profillerin yükseldiğini görüyoruz. Fransa'da Le Pen gibi bir figür iktidara oynayabilecek bir performans ortaya koyabiliyor. Bir taraftan baktığınız zaman Putin'in bir Rus milliyetçiliği üzerine inşa etmeye çalıştığını görüyoruz. Bu açılardan bakıldığı zaman bir savaşın yaşanmış olduğu bir dönemde bir evrede böylesine bir eylem ABD'nin tam kalbinde ABD merkezi aklını da etkilemeyi amaçlamış olabilir. ABD merkezi aklına gerekçeler de üretmeye çalışabilir. Pek çok bakış açısı geliştirmemiz mümkün. Açıkçası tehlikeli bir eşikte birilerinin bir düğümü vurduğunu görüyoruz."

Haberin Devamı