Gündem Son dakika! Sağanak yağışlar tüm Türkiye'yi etkisi altına aldı

Son dakika! Sağanak yağışlar tüm Türkiye'yi etkisi altına aldı

Paylaş
Son dakika! Sağanak yağışlar tüm Türkiye'yi etkisi altına aldı

İzmir'de Tire-Belevi karayolu, kuvvetli sağanakla birlikte oluşan sel nedeniyle trafiğe kapandı

Bölgede araç kuyruklarının olduğu ve bazı araçların mahsur kaldığı belirtilirken taşkının yaşandığı noktaya çok sayıda itfaiye, iş makinesi ve karayolları ekibi sevk edildi.

Haberin Devamı

Gaziemir ilçesinde çevreyolu ayrımında bir taksi su birikintisinde mahsur kaldı. Mahsur kalan sürücünün yardımına polis ekipleri koştu. Su birikintisine saplanarak kalan araç çekici yardımıyla kurtarılırken, yol bir süreliğine trafiğe kapandı. Kapanan yolda araç kuyruğu oluştu. Ekiplerin çalışmasının ardından yol trafiğe tekrar açıldı.

Konak ilçesine bağlı Çınarlı ile Halkapınar semtlerini birbirine bağlayan Yunuslar Alt Geçidi ise biriken sular nedeniyle trafiğe kapandı.

Aniden bastıran yağış sonrası İl merkezinde cadde ve sokaklar göle döndü. İzmir Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerin yağmur suyu nedeniyle tıkanan yollarda çalışma başlattı.

Serik’e bağlı Sarıabalı, Bucakköy, Karataş ve Akbaş mahallelerini birbirine bağlayan yolda akşam saatlerinde etkili olan yağış sonrası heyelan meydana geldi. Tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu’nun yakınlarında, Köprüçayı Barajı mevkiindeki yolun kıyısında bulunan tepeden kopan dev kaya ve toprak parçaları yola düştü.

Haberin Devamı

YOL ULAŞIMA KAPATILDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve jandarma ekipleri bölgeye yönlendirildi. İş makineleriyle yoldaki kaya parçalarının bir kısmı temizlenirken bölgede heyelanın devam etme ihtimaline karşı çalışmaya ara verildi. Yol trafiğe kapatılırken bölgedeki yağışın devam ettiği kaydedildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından dünden bu yana Manisa genelinde etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiliyor. Şehzadeler ilçesine bağlı Kazım Karabekir Mahallesi’nde birçok ev ve iş yerinde su baskınları meydana gelirken evlerindeki suyu kendi imkanlarıyla tahliye etmek isteyen vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Bazı evlerin alt katları tamamen su altında kalırken evlerde bulunan eşyalar da kullanılamaz hale geldi. Evine basan suyu tahliye etmeye çalışan Abdurrahim Çiftçi, “Her şiddetli yağışta evime su basıyor. Kompresör ile yaklaşık 6 saate kendi imkanlarımla suyu tahliye ediyorum. Başka çarem yok” dedi.

Öte yandan Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) ve itfaiye ekipleri de su baskınların yaşandığı bölgelerde tahliye çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden dün Muğla ve çevresi için sağanak yağış ve güneybatı yönlerden etkili olacak fırtına uyarısı yapılmıştı. Beklenen yağış dün gece etkisini gösterdi.

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü’nün verilerine göre ilçeye dün sabah saat 09.00’dan bu sabah saat 09.00’a kadar metrekareye 41 kilogram yağış düştü. Yağış ve fırtına uyarısı nedeniyle ilçe sokaklarının boş olduğu gözlendi. Kuvvetli yağış ve fırtınanın bu gece de devam etmesi bekleniyor.