Gündem Son dakika… Sakarya’da deprem! İstanbul’da da hissedildi!

Son dakika… Sakarya’da deprem! İstanbul’da da hissedildi!

Paylaş
Son dakika… Sakarya’da deprem! İstanbul’da da hissedildi!

Sakarya Hendek'te saat 16.08'de deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü depremin büyüklüğünü 4,7 olarak duyurdu. Sarsıntının yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlendi

AFAD'ın verdiği bilgilere göre deprem 4,6 büyüklüğünde gerçekleşti. Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi ise depremin büyüklüğünü 4,5 olarak duyurdu.

Haberin Devamı

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi de (USGS), depremin büyüklüğünü 4.5 olarak açıkladı.

Sarsıntının yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlendi.

BAKAN KURUM: CAN VEYA MAL KAYBI SÖZ KONUSU DEĞİL

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Sakarya’daki deprem ile ilgili, "İlk aldığımız bilgilere göre, herhangi bir can veya mal kaybı söz konusu değil." açıklamasında bulndu.

HENDEK KAYMAKAMI'NDAN AÇIKLAMA

Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek, "Şu ana kadar bildirilen herhangi bir can kaybı ve hasar yok. Olayın verdiği tedirginlikle insanlar evlerinden çıktı haliyle. Şu an itibarıyla kontrollerimizi yaptık, herhangi bir olumsuz yok." diye konuştu.

Haberin Devamı

SAKARYA VALİSİ: CAN KAYBI VE HASAR YOK

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Sakarya’da herhangi bir can kaybının ve hasarın olmadığını söyledi.

BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu “Bize ulaşan herhangi bir ihbar ve hasar bilgisi yok. Maalesef bir korku yaşadık hep beraber. İnşallah devamı gelmez” dedi.