Gündem Son dakika: Tekirdağ'da kimya fabrikasında yangın

Son dakika: Tekirdağ'da kimya fabrikasında yangın

Paylaş
Son dakika: Tekirdağ'da kimya fabrikasında yangın

Tekirdağ'da bir fabrikada yangın çıktı. Alevler fabrikayı sararken çıkan dumanlar kentin her yerinden görüldü. Ekipler yangının diğer fabrikalara sıçrama ihtimaline karşı tedbirlerini artırdı.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yer alan Veliköy Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir kimya fabrikasında çıkan yangın, fabrikayı sardı. Gökyüzünü dumanların kapladığı yangında zaman zaman patlamalar yaşanırken itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almaya çalışırken, polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Yangının diğer fabrikalara sıçrama ihtimaline karşı ekipler tedbirlerini arttırdı.

Haberin Devamı
Tekirdağ’da yanan fabrikadan geriye enkaz yığını kaldı

POLİS GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI

Gökyüzünü dumanların kapladığı yangında zaman zaman patlamalar yaşanırken itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almaya çalışırken, polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı.

Rüzgarında etkisiyle yükselen alevler itfaiyenin işini zorlaştırırken çevre ilçelerden de yangını söndürmek için destek için yola çıktı. Diğer yandan kimya varillerin patlaması da yangının boyutunu artırdı. Yangının diğer fabrikalara sıçrama ihtimaline karşı ekipler tedbirlerini arttırarak, fabrikanın etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı.

YANGINDA SON DURUM

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bulunan Veliköy Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Rüzgar Kimya isimli fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

ÇEVREDEKİ FABRİKALARA SIÇRAMADI

Kimyasal üretim yapan fabrikada bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın sebebiyle gökyüzüne yükselen dumanlar şehrin her yerinden görünürken, ekiplerin hızlı müdahalesi ile kontrol altına alınan yangın, çevredeki fabrikalara sıçramadan söndürdü. İçeride bulunan kimyasallar sebebiyle zaman zaman patlamaların yaşandığı yangında ölen ya da yaralanan olmazken, fabrika kullanılmaz hale geldi. Ekipler, yangının çıkış nedeni tespit edebilmek için inceleme başlattı.