Gündem Yunanistan kabusa uyandı! Tren kazasında onlarca ölü var

Yunanistan kabusa uyandı! Tren kazasında onlarca ölü var

Paylaş
Yunanistan kabusa uyandı! Tren kazasında onlarca ölü var

Yunanistan'da yolcu treni ile yük treninin çarpıştığı kazada ilk belirlemelere göre çok sayıda ölü ve yaralı var.

Yunanistan'ın Larissa kentinin kuzeyinde yer alan Tempi bölgesinde bir yük treni ile yolcu treni kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazanın bilançosu artıyor.

Haberin Devamı

İfaiye Sözcüsü Vassilis Vathrakogiannis gerçekleştirdiği basın toplantısında,"Tempi vadisinin girişindeki kaza mahallinde mahsur kalan kişileri bulmak için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Olay yerindeki itfaiye ekiplerinin tüm çalışmaları, yolcu treninin ilk 3 vagonuna odaklanmış durumda. Şu ana kadar 36 kişi hayatını kaybetti, 6'sı yoğun bakım ünitelerinde olmak üzere 66 yaralının tedavisi ise sürüyor" ifadelerini kullandı.

Kazayı yara almadan ve hafif yaralarla atlatan yolcular otobüsle Selanik'e götürülürken, çarpışma nedeniyle çok sayıda yolcunun camlardan fırladığını belirtti.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçoktakis'in de günün ilerleyen saatlerinde olay yerini ziyaret edeceği öğrenildi.
Çarpışmanın nedeni henüz bilinmezken, olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı

Teselya valisi Konstantinos Agorastos yerel basına verdiği demeçte, 'Çarpışma çok şiddetliydi' dedi ve en az 4 vagonun raydan çıktığını belirtti.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Komşumuz Yunanistan’da dün gece meydana gelen tren kazasında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu elim kazada yaşamlarını yitirenlerin yakınlarına, Yunan halkı ve hükümetine başsağlığı dileklerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi. 

Yunanistan'ın Tempi bölgesinde şu ana kadar 36 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası nedeniyle 3 gün ulusal yas ilan edildi.

Yunanistan'da iki tren çarpıştı: 32 ölü, 85 yaralı Yunanistan'ın Tempi bölgesinde yük treni ile yolcu treninin çarpışması sonucu 32 kişi hayatını kaybetti, 85 kişi yaralandı.