Gündem Sorunların sebebi merhamet eksikliği

Sorunların sebebi merhamet eksikliği

Paylaş
Sorunların sebebi merhamet eksikliği

G20 Zirvesi’nin ardından basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna inandığını belirterek “Sorunlarımızın sebebi kaynak kıtlığı değil, merhamet eksikliğidir. Türkiye olarak biz bu adaletsizliklere itiraz ediyoruz” dedi.

G20 Liderler Zirvesi kapsamında Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüştü. Liderlerle birlikte Hindistan’ın ruhani lideri Mahatma Gandhi’nin mezarını da ziyaret eden Erdoğan, zirvenin ardından basın toplantısı düzenledi. Erdoğan “Bir tarafta 735 milyon kişi açlıkla mücadele ederken diğer tarafta lüks, şatafat ve israf alıp başını gitmişse burada çok ciddi bir sorun var demektir” dedi.

Haberin Devamı

1 MİLYON TON TAHIL

Erdoğan “Sorunlarımızın sebebi kaynak kıtlığı değil, merhamet eksikliği. Türkiye olarak biz bu adaletsizliklere itiraz ediyoruz” diye konuştu. Göçmen sorununa değinen Erdoğan “Denizlerimizin devasa bir mülteci mezarlığına dönüştüğü dünyada hiçbirimiz kendimizi güvende hissedemeyiz” diye konuştu. Türkiye’nin, Rusya-Ukrayna savaşını sona erdirmek için yoğun çaba harcadığını belirten Erdoğan “Rusya, Katar ve Türkiye olarak gıda sıkıntısı çeken Afrika ülkelerine yönelik 1 milyon ton tahılın işlenerek ulaştırılmasına önem veriyoruz. Tahıl meselesinde Rusya’yı dışlayan bir sürecin sürdürülebilir olma ihtimali çok düşük” dedi.

‘AB BİZİ 50 YIL OYALADI’

Kur’an yakma eylemlerine değinen Erdoğan, bu saldırıların provokasyon ve nefret suçu olduğunun altını çizip “Ülkemizin gayretiyle kutsal kitaplara saldırı, G20 bildirisinde de kınanmıştır” dedi. ABD Başkanı Joe Biden ile F-16 konusunu görüştüğünü belirten Erdoğan, “Maalesef ‘İsveç de İsveç’ diyorlar. Her şeye ‘Kongre’ diyorsunuz. Benim de kongrem var. Tek başına karar verecek değilim. İsveç üzerine düşeni yerine getirmeli” diye konuştu. Erdoğan “AB ülkeleri üyelik için bizi 50 yıl oyaladı” dedi.

Haberin Devamı

Liderler, Gandhi’nin anıt mezarını ziyaret etti.