Gündem SPK'dan Seçil Erzan açıklaması! Gizli fon diye bir şey var mı?

SPK'dan Seçil Erzan açıklaması! Gizli fon diye bir şey var mı?

Paylaş
SPK'dan Seçil Erzan açıklaması! Gizli fon diye bir şey var mı?

SPK Başkanı Gönül, açıklamasında son günlerde gündemde olan gizli fon olayını 'Tamamen dolandırıcılık' olarak değerlendirdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise, 'İstanbul Başsavcılığının iddianamesi tamamlandı. 7 sanık 18 müşteki var. 2. duruşma 12 Ocak'ta olacak. En doğru karar çıkacaktır.' dedi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, kamuoyunda "yüksek kârlı gizli fon" olarak bilinen davaya ilişkin olarak, "Söz konusu olay, bir dolandırıcılık olayı. Sermaye Piyasası mevzuatına göre bir fon değil bu, tamamen dolandırıcılık." dedi.

Haberin Devamı

Gönül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, ekonomi alanında düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerinde konuya değindi.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay'ın, "Yüksek karlı gizli fon vaadiyle yaşanan dolandırıcılık" davasını gündeme getirmesi ve bu fonlar hakkında soruşturma açılıp açılmayacağını sorması üzerine şunları söyledi:

"Söz konusu olay, bir dolandırıcılık olayı. Sermaye Piyasası mevzuatına göre bir fon değil bu, tamamen dolandırıcılık. Adının fon olması, fon olarak lanse edilmesi mevzuatımızdaki fonu kapsamıyor."

TBMM'de görüşmeler devam ediyor.

BAKAN TUNÇ'TAN FON AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'İstanbul Başsavcılığının iddianamesi tamamlandı. 7 sanık 18 müşteki var. 2. duruşma 12 Ocak'ta olacak. En doğru karar çıkacaktır.' dedi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı