Gündem Starlink uyduları Türkiye semalarında! Birçok ilimizde görüldü

Starlink uyduları Türkiye semalarında! Birçok ilimizde görüldü

Paylaş
Starlink uyduları Türkiye semalarında! Birçok ilimizde görüldü

Elon Musk'ın kurucusu ve CEO'su olduğu SpaceX'in uzaya gönderdiği Starlink uyduları, Türkiye'de birçok ilde net olarak görüldü.

Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Elazığlı vatandaşların gökyüzünde gördükleri ışıklı cisimler şaşkınlığa neden oldu. Işıkların, Elon Musk'ın kurucusu ve CEO'su olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in uzaya gönderdiği Starlink uydularına ait olduğu öğrenildi. Vatandaşlar o anları cep telefonları ile görüntüledi.

Haberin Devamı
Elon Musk'ın Starlink uyduları Türkiye semalarında görüldü Starlink Amerikan uydu şirketi SpaceX’in uyduları Adıyaman başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin bir çok kentinde görüldü.

Şanlıurfa’da Starlink uyduları gökyüzünde süzüldü

Amerikan uydu şirketi SpaceX’in Starlink uyduları, Şanlıurfa’da vatandaşlar tarafından gökyüzünde süzülürken görüntülendi.

Akşam saatlerinde Şanlıurfa’da gökyüzünde görülen ve birbiri ardından ilerleyen ışık dizinleri merak uyandırdı. Birçok vatandaş gökyüzünde gördüğü sıralı cisimlerin ne olduğu ile ilgili çeşitli yorumlar yaptı. Şanlıurfa’nın yanı sıra çevre illerde de görülen Starlink uyduları, vatandaşlar tarafından cep telefonları kaydedildi.

Starlink uyduları Yüksekova ve Derecik’te görüntülendi

Elon Musk'ın kurucusu ve CEO'su olduğu SpaceX'in uzaya gönderdiği Starlink uyduları, Hakkari’nin Yüksekova ve Derecik ilçesinde de net olarak görüldü.

Haberin Devamı

Yüksekova ve Derecik ilçesinde gökyüzünde görülen çok sayıda sıralı ışık vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla izlendi. Vatandaşlar, akşam saatlerinde karanlığın tam hakim olmasıyla Yüksekova ve Derecik ilçesinde sıralı bir şekilde birbirini takip ederek giden Elon Musk'ın Starlink uydularını kayıt altına aldı. Köyde gezdiği sırada gökyüzünde değişik uydulara denk geldiğini belirten İshak Durgun, "Gökyüzünde sıralı bir şekilde ilerleyen ışıklar gördüm, hemen telefonumla ışıkları görüntüledim. Ne olduğunu anlamak için internetten araştırma yaptım ve ışık dizilerinin ülkemizin farklı illerinde de görüldüğünü öğrendim. Starlink Amerikan uydu şirketi SpaceX tarafından uydu interneti erişimi sağlamak üzere inşa edilmiş bir uydu takım yıldızıymış. Bu uydular ülkemizin çeşitli yerlerinde bu görüntülere yol açıyormuş. Bizde bu anı kaçırmamak için kayıt altına aldık’’ dedi.

Starlink uyduları gökyüzünde süzüldü

Starlink Amerikan uydu şirketi SpaceX’in uyduları Adıyaman başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin bir çok kentinde görüldü.

Akşam saat 19.15 gibi Adıyaman'da gökyüzünde görülen ve birbiri ardından ilerleyen ışık dizinleri merak uyandırdı. Birçok vatandaş gökyüzünde gördüğü sıralı cisimlerin ne olduğu ile ilgili çeşitli yorumlar yaptı. Adıyaman merkez başta olmak üzere Besni ve Kahta ilçelerinde de görülen uydular, gökyüzünü aydınlattı. Gökyüzünde sıralı uyduları gören vatandaşlar cep telefonları ile bu anları kaydetti.

Haberin Devamı

Starlink, SpaceX'in dünyanın yetersiz hizmet alan bölgelerine internet erişimini kolaylaştırmak için yıllardır üzerine çalıştığı uzay tabanlı bir sistem olarak biliniyor. Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX, Starlink uydularıyla dünya yörüngesinde 12 bin uyduluk ağ kurmayı planlıyor. Projenin 2027'de tamamlanması hedefleniyor.

Gökyüzündeki ışıklı cisimleri görenler şaşkınlık yaşadı

Erzincan’da vatandaşların gökyüzünde gördükleri ışıklı cisimler, heyecana yol açtı.
Erzincan’da gece saatlerinde gökyüzünde görülen ışıklı cisimler şaşkınlığa neden oldu. Vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülenen belirsiz cisimler, bir kaç dakika sonra gözden kayboldu.
Türkiye'nin birçok kentinde gökyüzünde ortaya çıkan ve merak konusu olan gökyüzündeki bu sıralı ışıkların, Starlink uydularından kaynaklandığı belirtildi. Elon Musk tarafından uzaya gönderilen Starlink internet uyduları, Erzincan semalarında da görülmesiyle bazı vatandaşlar tarafından kayıt altına alındı.
Işıkların gökyüzünde sıralı halde bir birini takip ettiğini belirten Ayhan Yiğit, “Harika bir şeydi hepsi de sıralı olarak gidiyordu’’ dedi.

Haberin Devamı

Starlink uyduları Mardin semalarında görüntülendi

Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Mardin’de de Elon Musk'ın kurucusu olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in uzaya gönderdiği Starlink uydularının tek sıra halinde geçişi vatandaşları heyecanlandırdı. Mardin semalarını aydınlatan uyduları fark eden vatandaşlar cep telefonlarına sarılarak bu anları kayıt altına alırken uydular Mardin, Van, Elazığ başta olmak üzere Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin birçok ilinde görüntülendi.

Uyduların izlediği yörünge dikkate alındığında şirketin, Amerika Birleşik Devleti'nin İranlılara sunulan internet hizmetinin kapsamının genişletilmesine izin veren genel lisans yayımlamasının ardından uydu internet sistemi Starlinki bu ülkede devreye alma çalışmalarının bir parçası olabileceği öngörülüyor.

Haberin Devamı

Osmaniye semalarında 'Starlink' uyduları görüldü

Elon Musk'ın kurucusu ve CEO'su olduğu SpaceX'in uzaya gönderdiği Starlink uyduları, Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde net olarak görüldü.
Türkiye'nin birçok kentinde olduğu gibi Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde de vatandaşların gökyüzünde gördükleri ışıklı cisimler şaşkınlığa neden oldu. Işıkların, Elon Musk'ın kurucusu ve CEO'su olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in uzaya gönderdiği Starlink uydularına ait olduğu öğrenilirken uydunun sıralı ışık şeklinde geçişi net olarak vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.
Starlink, SpaceX'in dünyanın yetersiz hizmet alan bölgelerine internet erişimini kolaylaştırmak için yıllardır üzerine çalıştığı uzay tabanlı bir sistem olarak biliniyor. Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX, Starlink uydularıyla dünya yörüngesinde 12 bin uyduluk ağ kurmayı planlıyor. Projenin 2027'de tamamlanması hedefleniyor.