Gündem Şule'den sonra 'Zerin' raporu

Şule'den sonra 'Zerin' raporu

Paylaş
Şule'den sonra 'Zerin' raporu

Zerin Kılınç, Eskişehir'de bir apartman dairesinden düşürek öldü. Sevgilisi Yılmaz Sazak "İntihar etti" dedi. Ancak Prof. Dr. Çağlar Özdemir'in raporu genç kadının pencereden atıldığını ortaya koydu. Prof. Özdemir Şule Çet davasında da hazırladığı raporla sanıkları mahkum ettirmişti.

TEHDİT EDİP EVDE DÖVMÜŞ

Haberin Devamı

Zerin Kılınç (36), 20 Haziran 2022'de Eskişehir'de ikinci kattaki bir apartman dairesinden düşerek öldü. Olay sırasında evde bulunan sevgilisi Yılmaz Sazak "İntihar etti" dedi, serbest kaldı. Ancak daha sonra ortaya çıkan deliller nedeniyle tutuklandı. Yılmaz Sazak genç kadını "Beni aldattın, senin canını alacağım" diye tehdit etmişti. Ayrıca Zerin Kılınç'ın pencereden düşmeden önce Yılmaz Sazak tarafından feci şekilde dövüldüğü belirlenmişti.

DEHŞETİN DETAYLARI RAPORDA

Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılan Yılmaz Sazak duruşmalarda suçlamaları reddetti. Kılınç Ailesi'nin avukatı Ahmet Seyhan, Prof. Dr. Çağlar Özdemir'den bilimsel mütalaa istedi. Özdemir’in 15 Haziran’da tamamladığı ve içerisinde olayın canlandırmasına ilişkin görsellerin de yer aldığı 68 sayfalık raporu mahkemeye sunuldu. Rapor, sanığın tüm görüşlerini yalanladı ve Zerin Kılınç'ın aşağı atıldığını ortaya koydu. 

Haberin Devamı

Yılmaz Sazak, "Ayaklarını pencereden sarkıtıp atladı" demişti. Prof. Özdemir'in raporunda ise Kılınç'ın ayaklarından tutularak kafa üstü aşağı atıldığı çizimle tespit edildi.

CEZA ALMIŞLARDI

23 yaşındaki Şule Çet, 2018'de Ankara'da bir plazanın 20'nci katından düşerek öldü. Sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand "Kendini attı" dedi. Dava sürecinde bilirkişi olarak devreye giren Erciyes Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Ögretim Üyesi Prof. Dr. Çağlar Özdemir'in raporu olayın cinayet olduğunu ortaya çıkardı. Bu rapor sayesinde Şule Çet'in katilleri ceza aldı. Prof. Özdemir bu kez yine yüksekten düşerek ölen Zerin Kılınç için devreye girdi.