Gündem Sürücülerden denetimde ilginç tepkiler! 'Ailem görsün şikayet edeceğim'...'Ceza yedik mutluyuz'

Sürücülerden denetimde ilginç tepkiler! 'Ailem görsün şikayet edeceğim'...'Ceza yedik mutluyuz'

Paylaş
Sürücülerden denetimde ilginç tepkiler! 'Ailem görsün şikayet edeceğim'...'Ceza yedik mutluyuz'

Kadıköy'de yapılan trafik denetimi sırasında ceza yiyen sürücülerle ekipler arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Kadıköy'de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından hız yapan, abart egzoz kullanan ve modifiyeli araçlara yönelik trafik denetimleri yapıldı. Denetimlerde, 144 sürücü hakkında cezai işlem uygulanırken, toplam ceza tutarı ise 271 bin 27 TL oldu.

Haberin Devamı
Sürücülerden denetimde ilginç tepkiler! 'Ailem görsün şikayet edeceğim'...'Ceza yedik mutluyuz'

 144 SÜRÜCÜ, 271 BİN 27 TL CEZA YEDİ

Yapılan denetimlerde sürücüler hakkında; 12 Adet abart egzoz, 27 adet radar-aşırı hız, 2 adet makas atmak, 7 adet yüksek sesle müzik dinlemek, 9 adet film cam, 4 adet saygısızca araç kullanmak, 11 adet alkollü araç kullanma, 5 adet yetkisiz çakar, tepe lambası ile siren tertibatı bulundurmak ve kullanmak, 1 adet ehliyetsiz araç kullanma, 8 adet muayenesiz araç, 2 adet ehliyet kartını yanında bulundurmamak, 1 adet seyir halinde telefon kullanmak, 3 adet emniyet kemeri takmamak, 4 adet kask takmamak, 3 adet sigortasız araç ve diğer ihlal türlerinden 45 adet olmak üzere, toplam 144 adet cezai işlem uygulanırken, 24 araç ise trafikten men edildi.

 'AİLEM GÖRSÜN, ŞİKAYET EDECEĞİM SİZİ”

Haberin Devamı

 Denetimler sırasında ceza yiyen alkollü sürücü kendisini görüntüleyen gazetecilere 'Ailem görsün, sikayet edeceğim sizi” diyerek tepkisini gösterdi.

Çevirmeye takılan ve herhangi bir kural ihlali olmadığı belirlenen Can Başarır, “Egzozdan dolayı çevirdiler. Belki sesi bir tık yüksek geldi onlara ama bilmiyorum. Ceza yemedim. Tabi egzoz yapanlar bulunabiliyor motorlarda. Onlar ama cezasını yiyor. Onun dışında reflektörden bir ceza ya da motoru bağladıklarını duydum. Trafik kuralları insanların canı için vardır uygulanması gerekiyor. Eğer uymuyorsa kendi riskini kendisi göze almıyor. Cezası var ama caydırıcı değil ama yine de uyulmalı” dedi.

 'CEZAMIZI YEDİK MUTLUYUZ'

Hakkında cezai işlem uygulanan Emre Yıldırım “Cezamızı yedik mutluyuz, yapacak bir şey yok. Devletimiz yazar. 426 TL ceza yedim ama erken ödersem 300 TL'ye düşüyormuş. Onu halledeceğiz. Kasksız artık çıkmam bugün” diye konuştu.

HIZINI ALAMADI KAZA YAPTI

Öte yandan Kadıköy'de trafik denetleme noktasında ilerleyen bir otomobile arkadan gelen başka bir otomobil çarptı. Kazaya sebebiyet veren otomobilin sürücüsü alkometreye üflemek istemeyince polis ekiplerine ve diğer otomobil sürücüsüne zor anlar yaşattı. Ekiplerin uzun uğraşları sonucu ikna olan sürücünün alkometre testinde 2.33 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

 Kaza, saat 01.30 sıralarında Kadıköy Sahil yolu üzerinde trafik denetleme noktası girişinde meydana geldi. D.K., 34 DOA 225 plakalı otomobiliyle denetim noktasında ilerlerken, 34 DZF 377 plakalı otomobilin sürücüsü B.K. direksiyon hakimiyetini kaybederek D.K'nın otomobiline arkadan çarptı. Kazada iki otomobilde de maddi hasar meydana geldi. Kazaya karışan tarafların birbirleri ile tartışması sonucu ikili arasında gerginlik yaşandı.

 2.33 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI

Trafik polisi ekiplerinin kazayı görmesi üzerine, önündeki otomobile çarpan otomobil sürücüsü B.K.'dan şüphelenince alkol testi yapmak istedi ancak sürücü alkometreye üflemek istemedi. Ekiplerin uzun uğraşları sonucu alkometreye üfleyen B.K.'nın 2.33 promil alkollü olduğu tespit edildi. Alkollü sürücüye toplamda 5 bin 96 TL para cezası kesildi. B.K., hakkında idari işlem başlatılmak üzere Göztepe Polis Merkezi'ne götürüldü.