Gündem Bu yıl hac ve umre olacak mı? Suudi Arabistan hac kararı 2022!

Bu yıl hac ve umre olacak mı? Suudi Arabistan hac kararı 2022!

Paylaş
Bu yıl hac ve umre olacak mı? Suudi Arabistan hac kararı 2022!

Suudi Arabistan tarafından yapılan hac kararı açıklaması, hac ve umre ziyareti yapmak isteyen milyonlarca Müslümanı heyecanlandırdı. Koronavirüs sebebiyle 2 yıldır hac ve umre yapılamıyordu. Peki, bu yıl hac ve umre yapılacak mı? İşte 2022 Suudi Arabistan hac kararı…

Suudi Arabistan hac kararı iki yıldır uygulanan koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle kapalı olan kutsal topraklar yolculuklarının önü açıldı. Hac Bakanlığı, Suudi Arabistan’ın bu yıl 1 milyon hacı kabul edeceğini açıkladı. Haberin ardından “Bu yıl hac ve umre yapılacak mı?” araştırması da yoğunluk kazandı…

Haberin Devamı

SUUDİ ARABİSTAN HAC KARARI 2022

Suudi Arabistan Hac Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yıl hac ibadeti için ülke içinden ve dışından kabul edileceklerin sayısı 1 milyona çıkarıldı. Hac ibadetini 65 yaş altında olan ve tam aşılı kişiler yapabilecek.

Suudi Arabistan'a seyahat eden her yolcunun son 72 saat içinde alınmış negatif PCR test sonucunu ibraz etmesi gerekecek. Bakanlık aynı zamanda hacı adaylarının kutsal topraklardaki ziyaretleri boyunca Covid salgınıyla ilgili tedbirlere riayet etmeleri uyarısında bulundu.

BU YIL HAC VE UMRE YAPILACAK MI?

Suudi Arabistan’ın hac kararına ilişkin açıklamada bulunan TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eker, “Suudi Arabistan Hac ve Umre için kısıtlamalarını kaldırdı. Bu yıl için hac kararı çıktı. Suudi Arabistan bu yıl bir milyon hacı adayını kabul edecek. İki yıldır iş yapamayan hac-umre acentelerimiz için memnuniyet verici bir gelişme. Sektörümüz için hayırlı olsun” dedi.

Haberin Devamı

Eker açıklamasının sonunda umre için de hac sonrasında iznin çıkacağını ve bu müjdeyi de Hac tarihine kadar vermeyi umduklarını söyledi.