Gündem Suyun tadı değişti hayvanlar öldü

Suyun tadı değişti hayvanlar öldü

Paylaş
Suyun tadı değişti hayvanlar öldü

Ankara’nın Polatlı ilçesinde hayvan atıklarıyla elektrik üreten 4 firma zehirli atıklarını boş tarlalara bırakıyor. Yeraltı sularına karışan ve köyün içme suyunun tadını değiştiren atıklar halk sağlığını tehlikeye sokuyor. Atık göletlerine düşen hayvanları ölen vatandaşlar isyanda.

Ankara Polatlı’da faaliyet gösteren 4 biyogaz enerji firması, hayvan atıklarıyla elektrik üretiyor. Hayvan atıklarını işledikten sonra kimyasala uğramış bu atıklar kaçak olarak boş tarlalara bırakılıyor. Her gün yaşanan bu durum, kırsal alanda siyah renkte küçük göletler meydana getirdi. Petrolü andıran göletlerin yanına kötü koku ve sivrisinekler nedeniyle yaklaşılamıyor. Son iki yılda Karailyas köyünde içme suyunun tadının değiştiğini belirten vatandaşlar firmalara verilen cezaların caydırıcı olmadığını söylüyor.

Haberin Devamı

HAYVANLAR HASTA

“Fabrikalar kazanacak diye biz sağlığımızdan olmak istemiyoruz” diyen köy muhtarı Recep Demirel, “Atık göletlerinin yan taraflarda kanallar var. Buradan kanala, kanaldan Sakarya Nehri’ne geçiyor. Yeraltı sularına da geçiyor” dedi. Göletlerin 2-3 metre yüksekliğinde olduğunu vurgulayan Demirel, “Bir araba kaza yapıp buraya düşse insanlar sağ çıkamaz” diye konuştu. Besicilik yapan Ali Ünal ise “Bu atık göletleri yüzünden hayvanlarımız hasta oluyor. Keçilerin bazıları atık havuzuna girdi, bataklıktan öldü. Buralar öyle dolmuş ki yağmur yağsa taşacak” dedi.