Gündem Tabiat düşmanları

Tabiat düşmanları

Paylaş
Tabiat düşmanları

Antalya Gazipaşa'daki Koru Sahili'ndeki kafesle koruma altına alınan caretta caretta yuvası üzerinde mangal alemi yapıldığı ortaya çıktı. Yuvadaki onlarca yumurta yandı. Polis, tabiat düşmanlarının peşine düştü. Çevreciler ise manzara karşısında gözyaşlarını tutamadı.

Gazipaşa'nın Koru Sahili, caretta caretta türü deniz kaplumbağalarının üreme alanlarından biri. Kaplumbağalar bu sahile yumurtalarını bırakıyor. Başta ALÇED (Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak örgütü) olmak üzere çok sayıda çevre koruma derneği de bu yumurtaların bırakıldığı yerleri üzerine kafes koyarak koruma altına alıyor. Ancak önceki sabah 04.30 sıralarında sahile gelen bir grup, yuvayı koruyan kafesi kenara atıp yumurtaların üzerinde ateş yakarak mangal yaptı.

Haberin Devamı
Caretta Caretta yuvasının koruma kafesini kaldırıp üzerinde mangal yaptılar

BUNLAR İNSAN MI?

Sabah saatlerinde caretta caretta yuvalarını kontrol etmek için bölgeye giden 'Gazipaşa Hepimizin Platformu'ndan Güldane Şahin ve bir grup çevreci, yuvadaki ateşin hâlâ sönmediğini gördü. Dün de ALÇED Başkanı Şerefnur Kayhan sahile gidip durumu tespit etti ve polise şikayette bulundu. Kayhan, "Mangal yapacak başka yer mi bulamadınız? Nasıl bir vicdan, nasıl bir insanlıktır bu? Alem yapmışlar yuvanın üstünde. Bunlar da canlı" diyerek ağladı.