Gündem Tacizcinin yalanı mahkemeden döndü

Tacizcinin yalanı mahkemeden döndü

Paylaş
Tacizcinin yalanı mahkemeden döndü

İstanbul Kadıköy’de Kübra K. peşine takılan tacizci Mustafa Erdoğan’dan kurtulmak için bir taksinin önüne atladı. Takside yolcu olarak bulunan Savcı Ayşe Gül Gürer, kızı kurtardı ve tacizciyi gözaltına aldırdı. Tacizci ifadesinde, Kübra K.’nin alkollü olduğu için yardım etmek istediğini, tanıkların olayı yanlış anladığını iddia etti.

İstanbul Kadıköy’de 30 Haziran’da Kübra K. (25) yolda yürüdüğü esnada Mustafa Erdoğan (35) arkasından giderek koluna girdi. Kübra K. tepki göstererek kaçmak istedi ancak Mustafa Erdoğan sarılmaya çalıştı. Bunun üzerine kaçan Kübra K., karşısına çıkan bir taksinin önüne atlayarak, “Peşimde tanımadığım biri var. Lütfen bana yardım edin” dedi. O sırada yolcu olarak takside Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu’nda görevli Cumhuriyet Savcısı Ayşe Gül Gürer bulunuyordu. Savcı Gürer, yardım isteyen kadını taksiye aldı. Taksiye doğru gelen tacizci Erdoğan, Kübra K. için “Bu kız benim sevgilim, siz yalan söylüyorsunuz. Bana kimliğinizi gösterin” dedi.

Haberin Devamı

SERBEST BIRAKILDI

Savcı Gürer’in, durumu polise bildirmesi üzerine şüpheli gözaltına alındı. Yurtdışına çıkış yasağı ve imza şeklinde adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakılan Erdoğan hakkındaki iddianame tamamlandı. Erdoğan ifadesinde, olay günü Kübra K.’nin alkollü olduğu için yardım etmek istediğini, tanıkların olayı yanlış anladığını iddia etti. İddianamede Erdoğan ile Kübra K. arasında bir husumet bulunmadığı, genç kadının şüpheliyi sebepsiz yere suçlamasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu belirtildi. Şüpheli Erdoğan hakkında ‘cinsel saldırı’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 17 yıl 6 ay hapis cezası istendi.