Gündem Takılarını satıp kurdu, ölen arkadaşı için 188 hayat kurtardı!

Takılarını satıp kurdu, ölen arkadaşı için 188 hayat kurtardı!

Paylaş
Takılarını satıp kurdu, ölen arkadaşı için 188 hayat kurtardı!

Trabzonlu Ahmet Cerrah, 12 yıl önce kamyoneti ile Çoruh Nehri'ne düşen arkadaşının ölümüyle sarsıldı. Sürmene Arama-Kurtarma Derneği’ni (SÜR-AK) kurdu. 6 Şubat depremleri de dahil her afete koşan Cerrah, gönüllü arkadaşları ile o günden beri 188 kişiyi kurtardı.

Artvin Yusufeli'nde 2011 yılı nisan ayında yaşanan kazada ölen iki mühendisten biri Ahmet Cerrah'ın (45) çocukluk arkadaşı Jeofizik uzmanı Hüseyin Dervişoğlu'ydu. Dervişoğlu’nun cansız bedeni 10 ay sonra bulundu. Arkadaşının ölümünden çok etkilenen Ahmet Cerrah, arama-kurtarma gönüllüsü olmaya karar verdi.

Haberin Devamı
Arkadaşı nehirde ölünce arama-kurtarma gönüllüsü oldu; 188 hayat kurtardı

TAKILARINI SATIP KURDU

Sürmene ilçesinde kafeteryasını kapatıp hayat kurtarmaya kendisini adadı. Eğitim aldı, düğün takılarını sattı, Sürmene Arama-Kurtarma Derneği’ni (SÜR-AK) kurdu.

DEPREMDE MUCİZE KURTARIŞ

Dernek bünyesinde bölgede boğulma, sel, heyelan, yangın gibi olaylara koşan, deprem afetlerinde de bireysel olarak görev alan Cerrah, gönüllü arkadaşları ile bu zamana kadar 188 hayat kurtardı. 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Adıyaman’da sekiz kişilik SÜR-AK gönüllüleri ile arama-kurtarma faaliyetlerine katılan Cerrah, çöken beş katlı binanın enkazından Eylül İklim Bali’yi (10) 29 saat sonra kurtarmayı da başardı.

'2 AY ARKADAŞIMI SUDA ARADIM'

Cerrah "İki ay boyunca nehirde arkadaşımı arama çalışmalarına katıldım. Bu kayıptan o kadar etkilendim ki arama-kurtarma gönüllüsü olmaya karar verdim. Şimdi 25 kişilik gönüllü ekibimiz ile çok aktifiz" dedi. "Benim çocuğum yok. Çocuğum olmadığı için ben o boşluğu da hayat kurtararak doldurmaya çalışıyorum. Felaketlerde kaybolan kişileri, bir yabancı gibi değil; annem, babam, kardeşim, hiç olmayan evladım gibi arıyorum" ifadesini kullandı

Haberin Devamı