Gündem Taksim İstiklal Caddesi patlamasında son durum! Ölenlerin isimleri açıklandı! Bombayı bırakan saldırgan yakalandı…

Taksim İstiklal Caddesi patlamasında son durum! Ölenlerin isimleri açıklandı! Bombayı bırakan saldırgan yakalandı…

Paylaş
Taksim İstiklal Caddesi patlamasında son durum! Ölenlerin isimleri açıklandı! Bombayı bırakan saldırgan yakalandı…

Taksim İstiklal Caddesi patlaması, tüm ülkeyi yasa boğdu. Her kesimden vatandaş terör saldırısına tepki gösterirken, olayla ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Olaydan kısa süre sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ölü ve yaralı sayısını kamuoyu ile paylaşmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bombayı bırakan saldırganın gözaltına alındığını duyurdu, ölen vatandaşların isimlerini açıkladı. İşte Taksim İstiklal Caddesi’nde yaşanan terör saldırısına ilişkin ayrıntılar…

Taksim İstiklal Caddesi patlamasında 6 kişi hayatını kaybetti yaklaşık 80 vatandaş yaralanarak tedavi altına alındı. Saldırının hemen ardından emniyet ve sağlık görevlileri olay yerine intikal etti. Kısa süre sonra ise patlamaya ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. İşte Taksim İstiklal Caddesi patlamasında hayatını kaybeden vatandaşların isimleri ve olaya dair resmi açıklamalar…

Haberin Devamı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Olayı yapan, bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün ekipleri tarafından gözaltına alındı” İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde yaşanan patlama sonrası açıklama yaptı. Bakan Soylu, “Biraz önce olayı yapan, bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün ekipleri tarafından gözaltına alındı” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

G20 zirvesi öncesi Endonezya'ya hareket etmeden açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Caddesindeki patlamada 6 kişinin vefat ettiğini, 53 kişinin yaralandığını bildirdi.

"81 YARALIMIZ VAR, 2'SİNİN DURUMU AĞIR"

Saldırının olduğu bölgede incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da "Tüm kamera kayıtları inceleniyor. Tanıklarla görüşülüyor. An itibariyle 6 kişiyi kaybetmiş durumdayız. 81 de yaralımız var. Bunlardan ikisinin durumu ağır." dedi.

Oktay, "Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz. Bu olayların arkasında her kim varsa sonuna kadar, sınırların içinde değil dünyanın öbür ucuna da gitse bunlara ulaşılacaktır" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Saat 22.45 sularında bir açıklama daha yapan Oktay, 81 yaralının 39'unun taburcu edildiğini bildirdi.

BAKAN KOCA'DAN YARALILARIN DURUMU HAKKINDA AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlamada yaralananların tedavisinin hastanelerde sürdüğünü bildirdi.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstiklal Caddesi'ndeki patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 kişinin ise yaralandığını hatırlattı.

Olay yerine ulaşan ekiplerce ilk müdahalelerin yapıldığını belirten Koca, "Yaralıların tedavisi hastanelerimizde devam ediyor. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." ifadesini kullandı.

BAKAN SOYLU: SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde yaşanan patlama sonrası açıklama yaptı. Bakan Soylu, “Biraz önce olayı yapan, bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün ekipleri tarafından gözaltına alındı” dedi.

Bakan Soylu açıklamasında, “Öncelikle başımız sağ olsun, geçmiş olsun. Terör ülkemize yakışmıyor. İstanbul'umuza hele İstiklal Caddemize hiç yakışmıyor. Yaklaşık 6 yıldır İstanbul'da dün akşam üzeri yaşadığımız gibi müessir bir hadise, bir terör hadisesi yaşamadık. Bu konuda milletimize mahcubuz. Bu yıl sadece 200’e yakın terör olayı engelledik. Belki bu karşılaştığımız olaydan daha müessif sonuçlara sebebiyet teşkil edecek terör olaylarıdır. Ama terörün şöyle bir yüzü var. Dağda mücadele edersiniz, sınır ötesinde mücadele edersiniz, şehirde mücadele edersiniz ve birçok terör olayını engellersiniz. Bir tanesini kaçırırsınız. Millet olarak da ülke olarak da kaybettiğimiz canlar açısından da büyük bir bedel ödersiniz. Elbette ki coğrafyamızda büyük bir imtihanla karşı karşıya kaldığımızı biliyoruz.

Haberin Devamı

Kimsenin coğrafyasında Kobani yok veya Ayn-el Arab, kimsenin coğrafyasında Tel Rıfat yok. Kimsenin coğrafyasında Mersin olayının kaynaklandığı ve talimatının verildiği Münbiç yok. Kimsenin coğrafyasında Nusaybin'in, Kızıltepe'nin karşısında olduğu gibi Kamışlı yok. Fakat bizim coğrafyamızda bunlar var ve bunlarla Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu büyük bir iradeyle tüm arkadaşlarımızla bir mücadele gerçekleştiriliyor. İstiklal Caddesi bizim milletimizin nazlı bebeğidir. Bu eylemi gerçekleştirenlerin bize ne mesaj vermek istediklerini biliyoruz. Biz bu mesajı aldık. Hiç merak etmesinler, karşılığını daha ağır vereceğiz. Bugün Amerika tarafından yapılan taziye mesajının da katilin olay yerine ilk gelenlerden birisi olduğu gibi değerlendirmenin esas olduğunu ben düşünüyorum ve bu mesajın da karşılığı çok net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Yakın bir zamanda da görülecektir Allah'ın izniyle" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘EYLEMİN TALİMATININ KOBANİ'DEN GELDİĞİ KONUSUNDA BİR DEĞERLENDİRMEMİZ VAR’

Bakan Soylu, “Ve yine 81 yaralımız vardı. 50 yaralımız hastanelerden taburcu oldu. Bunların bir bölümü kulak çınlamasıyla tedbiren hastanede tuttuğumuz kardeşlerimizdi. Doktorlarımız gidebilirler dedikten sonra hepsi evlerine intikal ettiler. 5 yaralımız şu anda yoğun bakımda. 2 yaralımızın durumu da ağır. Yine diğerleri tedbiren hastanede tutuluyorlar. Onlara da Cenabı Allah'tan şifa diliyorum. Bu eylemin adım atıldığı andan itibaren bu eylem yapıldığı andan itibaren İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz ve tüm birimlerimiz kaynaklandığı yer. Talimatın alındığı yer. Ve eylemi gerçekleştirenlerle ilgili bir çalışma ortaya koydular.

Haberin Devamı

İlk değerlendirmelerden itibaren aynı iz üstündeyiz. Eylemin talimatının Kobani'den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Ve yine elbette ki bu olay hiç olmasaydı hiç can kaybımız olmasaydı ama şu anda sınırın ötesinde binlerce kahramanımız sınırın içerisinde dağlarda binlerce kahramanımız, şehirlerin içerisinde binlerce kahramanımız sadece terörü engellemekle mücadele ediyor.

Biraz önce olayı yapan, bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'müzün ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ondan önce yaklaşık 21 kişi daha gözaltına alınmıştı. Özellikle bu konuda gayret gösteren arkadaşlarıma minnettarım. Çünkü eğer yakalanmamış olsalardı nereye gidecekleri konusundaki beyanlarını da verdiler. Nasıl bir operasyonla karşı karşıya kaldığımızı da bu en açık bir şekilde ifade etmektedir. Belki şunu söylemek gerekir. Terörün yüzü acıdır. Ama bu mücadeleyi bedeli ne olursa olsun sonuna kadar sürdüreceğiz ve özellikle bize dost gibi görünen tüm teröristleri ya kendi ülkesinde saklayan veya işgal ettiği alanlarda hüküm sürdüğü alanlarda teröristlere hayatiyet veren onlara kendi senatolarından resmi olarak para gönderen sözde müttefiklerimizin herhalde samimiyetsizlikleri ortadadır.

TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Taksim'i kana bulayan teröristin Suriye uyruklu Ahlam Albashir olduğu ortaya çıktı. Kadın terörist sorgusunda özel olarak yetiştirildiğini itiraf etti.

Teröristin, PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani'deki merkezinden İstanbul'da eylem talimatı alarak dün saat 16.20 sıralarında bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan ettiği kaydedildi. Olayla ilgili başlatılan çalışmaların çok yönlü olarak devam ettiği ifade edildi.

8 SAVCI VE 2 BAŞSAVCI VEKİLİ GÖREVDE

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca patlamaya ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturmayı 8 savcı ve 2 başsavcıvekili yürütüyor.

Patlamaya ilişkin sosyal medya hesaplarından yapılan dezenformasyon içerikli haberlere ilişkin de soruşturma başlatıldı.

İSTİKLAL CADDESİ YAYALARA AÇILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi ekiplerinin temizlik çalışmalarının ardından İstiklal Caddesi yeniden yayaların kullanımına açıldı.

İstiklal Caddesi, dün 16.20'de meydana gelen patlamanın ardından emniyet ekiplerinin aldığı güvenlik tedbirleri kapsamında yayaların kullanımına kapatılmıştı.

BAKAN SOYLU, HAYATINI KAYBEDEN 6 KİŞİNİN İSİMLERİNİ AÇIKLADI

Bakan Soylu saldırıda hayatını kaybedenlerin isimlerini açıkladı ve Allah’tan rahmet diledi. İşte o isimler…

Arzu Özsoy İstanbul 1984 doğumlu ve kızı Yağmur uçar Ereğli 2007 doğumlu.

Yusuf Meydan, Palu 1988 doğumlu.

Ecrin Meydan, Seyhan 2013 doğumlu,

Adem Topkara, Gümüşhane Torul 1982 doğumlu ve eşi Mukaddes Elif Topkara Rize Kalkandere 1995 doğumlu.