Gündem Taksim'de dehşet dolu anlar

Taksim'de dehşet dolu anlar

Paylaş
Taksim'de dehşet dolu anlar

59 yaşındaki Refik Elibol, Taksim'de karşılaştığı Hasan Sağlam'a onlarca kişinin gözü önünde kurşun yağdırdı. Sağlam ölürken, yakalanan Elibol'un 1974 yılında karısı ile kayınvalidesini de silahla öldürdüğü ortaya çıktı

İstanbul’un en işlek caddelerinden birinde dehşet dakikaları yaşandı. Saldırganın kurşun yağdırdığı kişi ölürken seken kurşunlar yoldan geçmekte olan bir kişiyi de yaraladı. Saldırganın 1974 yılında karısı ile kayınvalidesini de silahla öldürdüğü ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Beyoğlu Taksim Caddesi’nde saat 12:30 sıralarında meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti:
59 yaşındaki Refik Elibol, cadde ortasında Hasan Sağlam’a onlarca kişinin gözü önünde kurşun yağdırdı. Hasan Sağlam vücuduna isabet eden kurşunlar nedeniyle olay yerinde hayatını kaybetti. Bu sırada olay yerinden geçmekte olan Ata Dörtbölük de seken kurşunlardan birinin isabet etmesi sonucu ayağından yaralandı. Saldırgan silahıyla birlikte polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak Taksim Polis Merkezi’ne götürüldü. Elibol buradaki ilk ifadesinde işlediği cinayeti anlattı.

’SEN DAHA BURALARDA MISIN’

Elibol’un, "Talimane’de apart otellerim var. Hasan’ın da yanında çalıştığı emekli Emniyet Müdürü Bahtiyar Keresteci’nin binasını bir Iraklı işadamıyla birlikte kiralayarak apart otel yaptık. Daha sonra Iraklı ortağımla anlaşamayınca ayrıldık. Hasan Sağlam da Iraklı ortağımla iş yapmaya başladı. Bir süre sonra işlerim de kötüye gidince Hasan binayı boşaltmamı istedi. Ben de biraz zamana ihtiyacımın olduğunu söyledim. Sürekli telefonla arayarak binayı boşaltmamı isteyince birkaç kez tartıştık. Bugün Hasan’la Taksim Caddesi’ndeki otoparkta karşılaştık. Beni görünce ’Sen daha buralarda mısın?’ diyince sinirlenerek üzerimdeki silahı çıkarıp ateş ettim" dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

20 YIL HAPİSTE YATTI

Olayın ardından aynı cadde de bulunan polis ekipleri tarafından silahıyla birlikte yakalanarak Taksim Polis Merkezi’ne götürülen Refik Elibol’un sorgusu devam ederken 1974 yılında Elibol’un, karısı ile kayın validesini öldürdüğü ve 20 yıl hapiste yattıktan sonra İstanbul’da apart otel işi yapmaya başladığı öğrenildi.

Ümit TÜRK-Zeki GÜNAL/DHA

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5839","5839","201108","5839-2.jpg");