Gündem Tankerler ölüm döküyor

Tankerler ölüm döküyor

Paylaş
Tankerler ölüm döküyor

Dilovası girişinde ışıklarda beklerken Tankerden vanası açık bir şekilde dökülen kimyasal atık. Hem giderim Hem Dökerim kime ne dedirtircesine

Bulunan birkaç kimyasal varille ülkenin ayağa kalktığı kimyasallar Dilovası sokaklarına dökülüyor.

Bunun son örneği de Dilovası girişinde ışıklarda beklerken gördüğüm bu manzara. Tankerden vanası açık bir şekilde dökülen kimyasal atık. "Hem giderim, hem dökerim kime ne" dedirtircesine.

Daha öncede Dilovası Gazetesi'nde kimyasal tankerlerin yüklerini boşalttıktan sonra, içerisinde kalan kimyasal maddeleri yıkama ve atıklarının nasıl tahliye edildiğine değinmiştik.

Dilovası’na giriş yapan kimyevi araç sayısı ortalama 300 civarı. Her tahliyeden sonra bu tankerler yıkanıyor ama bu atıklı su ya Dilderesi’ne ya da giderken yollara boşaltılıyor. Fakat her ne hikmetse yetkililer bu noktada bir şey yapmıyorlar ya da biz öyle görüyoruz.

Basit bir hesapla her tankerin dibinde 5 lt kimyasal kaldığını düşündüğümüzde, 300 adet tankerde 1500 lt ye karşılık geliyor. Bu da ayda ortalama 4500 lt kimyasal Marmara Denizi'ne ve resimde de görüldüğü gibi Dilovası’nın sokaklarına dökülüyor.