Gündem Tartıştığı doçenti odaya kilitledi

Tartıştığı doçenti odaya kilitledi

Paylaş
Tartıştığı doçenti odaya kilitledi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi(CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Yılmaz'ın, tartıştığı Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Öcal Berkan'ı odasına kilitlediği öne sürüldü

CÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki olay, iddiaya göre Sivas’ta yayınlanan bir yerel gazetenin 3 gün önce yer verdiği bir haber yüzünden meydana geldi. Stent takılan Sultan Çelik adındaki hastanın ameliyatında yetkisiz kişilerin görev aldığı ve hata yapıldığı iddiaları üzerine, gazete haberinde adı geçen Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Yılmaz ile aynı bölüm doktorları Yrd. Doç. Dr. Hekim Karapınar ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim Gül, görüşmek için Doç. Dr. Öcal Berkan’ın odasına gitti.

Haberin Devamı

İddiaya göre, aralarındaki sürtüşme yüzünden gazetede yer alan haberden Doç Dr. Berkan’ı sorumlu tutan ve onun yaptırdığını iddia eden Başhekim Yardımcısı Yılmaz ve beraberindeki doktorlar burada Doç. Dr. Öcal Berkan ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine doktorlar, Doç. Dr. Berkan’ın masasının üzerinde bulunan eşyaları yere fırlattı. Olayı sonrası odadan ayrılan doktorlardan Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Yılmaz, iddiaya göre kapıyı Doç. Dr. Öcal Berkan’ın üzerinden kilitledi.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Odada kilitli kalan Doç. Dr. Berkan görevlilerden yardım istedi. Berkan, yedek anahtarı kullanarak odasının ikinci kapısından çıktı. Olay yerine gelen polislere meslektaşlarından şikayetçi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Berkan sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Sivas Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçen ve röntgen filmi çekilen Doç. Dr. Öcal Berkan’ın sağ el orta parmağında zedelenme ve ezik tespit edildi. Sağlık raporu alınan Doç. Dr. Berkan ifadesi alınmak üzere Şehit Ali Yüce Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü. İfadesi alınan Doç. Dr. Berkan evine giderken, her hangi bir açıklama yapmadı.

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri olayın gerçekleştiği hastane odasında inecelemede bulundu. Olayı gerçekleştirdikleri iddia edilen Başhekim Yardımcısı Ahmet Yılmaz ve diğer doktorlar da açıklama yapmadı. Soruşturma başlatıldı.

Halife YALÇINKAYA- Gökhan CEYLAN / SİVAS, (DHA)