Gündem TBMM 28. Dönem Milletvekili Ant İçme Töreni ile açıldı

TBMM 28. Dönem Milletvekili Ant İçme Töreni ile açıldı

Paylaş
TBMM 28. Dönem Milletvekili Ant İçme Töreni ile açıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28'inci yasama dönemi bugün başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yönettiği ilk oturumda, milletvekilleri sırayla yemin edecek. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli TBMM’de “28. Dönem Milletvekili Ant İçme Töreni”nde Genel Kurul’a hitap etti.

Haberin Devamı

Meclis'te İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"Sayın vekiller şimdi gündeme geçiyoruz. Gündemimize göre ant içme töreni yapılacaktır ama önce Meclis başkanı sıfatı ile sizleri selamlamak istiyorum.

Muhterem Cumhurbaşkanım, değerli vekiller. 14 Mayıs seçimi ile tecelli eden TBMM'nin ilk töreninin ant içme töreni öncesi hepinizi selamlıyorum.

Büyük Türk milletine şükranlarımı sunuyorum. Yeni dönemin, vekillerimize, siyasi hayatımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. İlk turu 14 Mayıs 2023'te, ikinci turu da 28 Mayıs'ta yapılan seçimde cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı da gönülden kutluyorum"

28’inci dönem parlamentosu, yeni milletvekillerinin yemini için bugün saat 14.00’te toplandı. Oturumu, “en yaşlı üye” unvanıyla MHP Lideri Devlet Bahçeli yönetti. Bahçeli yemin oturumunu açarken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Meclis’e gelerek locadaki yerini aldı. TBMM İçtüzüğü gereği önce Bahçeli ve Başkanlık Divanı üyeleri yemin etti. Daha sonra engelli milletvekillerine öncelik tanınacak. Bunun ardından milletvekilleri, seçim çevreleri ve soyadlarının alfabetik sıralaması dikkate alınıp ant içmeye devam etti.

Haberin Devamı

TBMM'DE DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli Meclis Başkanlığı görevini Mustafa Şentop'tan devraldı.

Devir teslim töreninde konuşan Şentop, TBMM'nin üyesi olmanın çok büyük bir şeref olduğunu belirterek, "Bu dönem boyunca birlikte çalıştığım milletvekili arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. TBMM Gazi Meclis’tir. Bu dönemi biraz daha ayrıcalıklı kılan 100. Yıl dönümü olmasıydı. TBMM’nin üstün gayretlerle çalıştığını ifade etmek isterim. Bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Bu görevi Büyük siyaset adamı Devlet Bahçeli’ye devrediyorum, hayırlı olsun. Parlak bir başlangıçla 28. Dönem başlayacak" dedi.

Görevi devralan Bahçeli ise "Bu görevi devralmaktan onur duyuyorum. Milletimiz için hayırlı olur" ifadelerini kullandı. Şentop, mührü Bahçeli'ye teslim etti.

 

 

MİLLETVEKİLİ YEMİNİ

Haberin Devamı

TBMM üyelerinin yemin metni şöyle:

“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet’e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”