Gündem Kurtulmuş, 'İsrail sözden anlamıyor' diyerek seslendi: Türkiye için milli güvenlik sorunu

Kurtulmuş, 'İsrail sözden anlamıyor' diyerek seslendi: Türkiye için milli güvenlik sorunu

Paylaş
Kurtulmuş, 'İsrail sözden anlamıyor' diyerek seslendi: Türkiye için milli güvenlik sorunu

CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına çok sert tepki gösterdi.

Cumhuriyetin 100. Yıl coşkusu Hakan Çelik ile Hafta Sonu’nda ekrana geliyor. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, cumhuriyetin temellerinin atıldığı ilk Meclis binasından canlı yayınla Hafta Sonu’na konuk oluyor. Cumhuriyetin ilk 100 yılında Türkiye’de neler başarıldı? Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonu bugünlere nasıl yansıdı? Cumhuriyetin 2. Yüzyılında demokratikleşme, kalkınma ve girişme yönünde hangi adımlar atılacak?

Haberin Devamı

TARİHTEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE BUGÜNE GELDİK

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Cumhuriyetimizin 100. yılında Meclis Başkanı olarak yayın yapmak benim için bir onur meselesidir. Büyük bir mücadelenin olduğu yüründüğü bir yolun sonunda Cumhuriyet ilan edildi. Bu süreçte katkısı olan herkesi saygıyla anıyoruz. 100. yıla yurttaşlarımızın büyük bir coşkuyla katıldığını görüyoruz. Hep beraber nasıl geçmişimizde büyüklerimiz zorlukları yenerek bugünlere geldiyse biz de aynı kararlılıkla devam etmeliyiz. Nice yoksullukların içerisinde, tarihten aldığımız bir güçle bugüne kadar geldik.

TARİHİ BİR TÖRENE ŞAHİTLİK EDECEĞİZ

Yarın burada tarihi bir törene şahitlik edeceğiz. O ilk gün alınan karar metnini de beraber ayağa kalkarak, alkışlarla okuyacağız. Milletimizin çok önemli bir coşkunun yaşandığı dönemdeyiz.

Haberin Devamı

CUMHURİYETÇİ OLMAK KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİL

Bu sene yıldönümü çok özel bir yıldönümü. Sanki birileri çok Cumhuriyetçi, birileri de az Cumhuriyetçi algısını şiddetle reddetmek lazım. Cumhuriyet bizim için bir hayat tarzına dönmüştür. Niye insanlar evlerine dükkanlarına bayrak asıyorlar, bu kazanımı benimsedikleri için asıyorlar. Cumhuriyetçi olmak kimsenin tekelinde değildir. Bu tür zaman zaman da maksadını aşan ifadeleri doğru bulmadığımı ifade etmek isterim.

MİLLET AYNI MİLLET

Sanki Osmanlı bize ait değildi. Ortak tarihin safhalarıdır. Yönetim şekli değişmiştir, millet aynı millettir. Tarihimizi safhalara ayırarak bir safha bize ait değil demek yanlıştır.

HER BAKIMDAN BAĞIMSIZ TÜRKİYE OLUŞTURACAĞIZ

Bağımsız bir Türkiye ideali tek başına yetmez, ikinci yüzyılda tam bağımsız Türkiye her bakımdan bağımsız Türkiye oluşturacağız. Türkiye takip eden değil takip edilen bir ülke olmalıdır. Çağdaş medeniyetlerin üstüne çıkmak zorundayız. İkinci asrımıza kuvvetli bir şekilde ilerlememiz lazım.

İSRAİL'İN HEDEFİ VAR

Gazze ile iletişim tamamen kesilmiş oldu. Bu kadar vahim bir insanlık dramı işleniyor. Siyonistler soykırım yapıyor. İnsanlar orada öldürülüyor. Filistin'e her alanda destek verilmesi milli bir sorumluluktur. İsrail sözden anlamıyor. Dünya siyasetinin bu saldırıları durduracak bir kararlılık göstermesi lazım. İsrail'in bir hedefi var. Bunu kendi dini terminolojileriyle de kullanmaya başladılar. Bu ideoloji İsrail'in resmi görüşü haline geldi. Mesele bir ideolojinin ortaya çıkardığı vahim bir durumdur. ABD'ye yazıklar olsun. İsrail'e hiçbir kırmızı çizgi çizmiyoruz diyorlar.

Haberin Devamı

BİZİM İÇİN MİLLİ GÜVENLİK SORUNU

Türkiye titizlikle bu konuyu takip etmektedir. İsrail - Filistin çatışması bizim için hayati. Türkiye için milli güvenlik sorunu.