Gündem TBMM Başkanı Şentop'tan, DBP'li vekile tepki: Çok vahim

TBMM Başkanı Şentop'tan, DBP'li vekile tepki: Çok vahim

Paylaş
TBMM Başkanı Şentop'tan, DBP'li vekile tepki: Çok vahim

DBP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in polise yumruk atmasıyla ilgili konuşan Meclis Başkanı Şentop, "Çok çirkin bir hareket, bir haddini bilmezlik. Bilhassa milletvekili tarafından yapılmış olması çok vahim. Milletvekilinin polise karşı bu şekilde bir hareketi asla müsamahayla karşılanmamalıdır. Dokunulmazlığın kaldırılması ve gereken cezanın verilmesi gerekir." dedi.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, DBP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in polise yumruk atmasıyla ilgili konuştu. "Çok çirkin bir hareket, bir haddini bilmezlik." diyen Şentop, "Milletvekilinin polise karşı bu şekilde bir hareketi asla müsamahayla karşılanmamalıdır. Dokunulmazlığın kaldırılması ve gereken cezanın verilmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Şentop'tan, DBP'li vekile tepki: Çok vahim DBP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in polise yumruk atmasıyla ilgili konuşan Meclis Başkanı Şentop, "Çok çirkin bir hareket, bir haddini bilmezlik. Bilhassa milletvekili tarafından yapılmış olması çok vahim. Milletvekilinin polise karşı bu şekilde bir hareketi asla müsamahayla karşılanmamalıdır. Dokunulmazlığın kaldırılması ve gereken cezanın verilmesi gerekir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün yaptığı açıklamada, milletvekilinin polise saldırmasına tepki göstermişti. Erdoğan, "4 vatan evladının ateşinin yüreğimizi yaktığı bir günde bölücü örgütün uzantılarının İstanbul Kadıköy’de ortalığı birbirine katmaları, polise saldırmaları, terörist başını öven sloganlar atmaları provokasyondan öte kalleşliktik, namussuzluktur, kanı bozukluktur. Ben inanıyorum ki milletvekilliği dokunulmazlığı hiç kimseye teröristi övme, güvenlik güçlerine hakaret etme hakkı tanımaz. Dünkü alçaklığın faillerine bunun bedelini yargı önünde muhakkak ödeteceğiz." demişti.

Haberin Devamı