Gündem TBMM Başkanı Şentop'tan 'Duhok' açıklaması

TBMM Başkanı Şentop'tan 'Duhok' açıklaması

Paylaş
TBMM Başkanı Şentop'tan 'Duhok' açıklaması

Irak'ın Duhok bölgesindeki saldırıyla ilgili TBMM Başkanı Mustafa Şentop önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye- Azerbaycan-Pakistan arasında iş birliğini geliştirme amacıyla oluşturulan üçlü Meclis Başkanları ikinci toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Irak'ın Duhok kentindeki saldırıyla ilgili konuştu.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Şentop'un açıklamaları şöyle; Bu hem siyasi hem hukuki anlamdaki hassasiyet, Türkiye'nin elinde bulunan askeri teknolojik imkanlarla da yürütülebilir, sürdürülebilir bir hassasiyet. Uzun zamandır takip ediyoruz. Türkiye, aranan ve Türkiye'de çok büyük katliamlar işlemiş, cinayetler işlemiş olan teröristleri tek tek bularak etkisiz hale getiriyor veya yargılanmak üzere Türkiye'ye getiriyor.

Meclis Başkanı Şentop'tan 'Duhok' açıklaması Irak'ın Duhok bölgesindeki saldırıyla ilgili TBMM Başkanı Mustafa Şentop önemli açıklamalarda bulundu.

Dolayısıyla teröristlere karşı yürütülen insani ve hukuki hassasiyetler içinde bir mücadele var. Bu mücadeleyi yürütebilecek teknolojik kabiliyet sahiptir Türkiye. Sivillere yönelik böyle bir saldırının en başta Türkiye'yi rahatsız ettiğini ifade etmek isterim. Bu konuda zaten Dışişleri Bakanlığımızın da açıklaması oldu. Bu saldırının mahiyetinin ortaya çıkartılması ve faillerinin tespiti yönünde Türkiye'nin her türlü çabaya ve iş birliğine Dışişleri Bakanlığımız da ifade etti. Ben tekrar başsağlığı ve taziyelerimi iletmek istiyorum.

Haberin Devamı

"TERÖR SALDIRISI İHTİMALİ YÜKSEK"

Böyle bir ihtimal çok yüksek bir ihtimal. Zaten Türkiye'nin bölgede teröristlere gerçekleştirmiş olduğu, uluslararası hukuk çerçevesinde gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlere gölge düşürmek için terör örgütlerinin, teröristlerin yapması ihtimali yüksek bir eylem olarak gözüküyor.