Gündem TBMM kürsüsünden yoğun bakıma

TBMM kürsüsünden yoğun bakıma

Paylaş
TBMM kürsüsünden yoğun bakıma

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez dün TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasını tamamladığı sırada kürsüde kalp krizi geçirip yere yığıldı. Kalp masajı uygulanarak hastaneye kaldırılan Bitmez yoğun bakıma alındı.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez (53), dün TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmeleri kapsamında partisi adına söz alarak kürsüye çıktı. Hasan Bitmez zaman zaman sözlü sataşmalar ile bölünen konuşmasını tamamladıktan sonra kürsüden ayrılmak üzereyken aniden fenalaşarak yere yığıldı. Düşerken başını da kürsünün arkasındaki basamaklara çarpan Bitmez’e ilk müdahaleyi İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez yaptı.

Haberin Devamı

SAĞLIK DURUMU KRİTİK

Salona giren TBMM doktorlarının bir süre kalp masajı uyguladığı Bitmez, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, “Vekilimiz 20 dakikada Bilkent Şehir Hastanesi’ne ulaştırıldı. 2 ana damarı tam tıkalıydı. Müdahale sonuç vermeyince kalp, akciğer pompasına bağlandı. Durumu son derece kritik” dedi. Evli ve 1 çocuk babası olan Hasan Bitmez’in şeker ve kalp hastası olduğu öğrenildi. Yaşanan olayın ardından TBMM’deki görüşmelere bugüne kadar ara verildi. DHA