Gündem Tek nefeste 100'üncü yıl

Tek nefeste 100'üncü yıl

Paylaş
Tek nefeste 100'üncü yıl

Efe Akçakayalıoğlu cumhuriyetimizin 100 yıllık kazanımlarını su altında fotoğrafladı. Kadınlara verilen seçme seçilme hakkından spora, bilimden madenciliğe kadar 15 ayrı konuyu sembolize eden Akçakayalıoğlu'na bu projede 40'ı aşkın genç gönüllü eşlik etti.

İzmir’de yaşayan profesyonel dalgıç ve su altı fotoğrafçısı Efe Akçakayalıoğlu, Cumhuriyet’in 100’üncü yıldönümünde, ’Tek Nefeste 100. Yıl’ projesi adıyla Karaburun, Kaş ve Ayvalık’ta su altında fotoğraflar çekti. Her konu için ayrı dalış bölgesi, kostüm ve model ile çalışan Akçakayalıoğlu, geçmiş bir asrın kazanımlarını fotoğraf ve video görüntüleri ile belgeledi. 11 ayda tamamlanan proje için 5 bin kilometre yol yapıldı, çoğu üniversite öğrencisi olan 40 gönüllü dalgıç görev aldı.

Haberin Devamı

BELGESEL FİLM OLACAK

Efe Akçakayalıoğlu proje ile ilgili şunları söyledi: "Kadınlara verilen seçme seçilme hakkı, medeni kanun, bilim insanı, mühendisler, engelliler, filenin sultanları voleybolcularımız, madencilerimiz, doktor ve sağlık çalışanları ile barış temalarını işledim.

Toplam 120 dalış yaptık. Belgesel tadında bir film hazırlıyoruz. Bunu da bütün dünyanın beğenisine sunulacak şekilde paylaşacağız. Gönüllü gençlerle beraber hiç yoktan böyle bir projeyi var ettik."