Gündem Tekerlekli sandalyesini çaldılar!

Tekerlekli sandalyesini çaldılar!

Paylaş
Tekerlekli sandalyesini çaldılar!

Tekerlekli sandalyesi evinin önünden çalınınca, akülü araba almak için umutla mavi kapak toplamaya başladı

Antalya'da, şeker hastalığı yüzünden önce sağ bacağını, ardından bir gözünde yüzde 11, diğerinde yüzde 35 görme yeteneği azalan 54 yaşındaki Erdal Uysal, tekerlekli sandalyesi evinin önünden çalınınca, akülü araba almak için umutla mavi kapak toplamaya başladı.

Haberin Devamı

Uysal, yıllarca inşaatlarda işçilik ve otellerde temizlikçilik yaptı. Sigortalı olduğunu zannederken, hastalığı ilerleyince hastaneye gittiğinde sigortasız çalıştırıldığını öğrendi. Devletten sosyal güvence alamayan Erdal Uysal, yeşil kart çıkartarak ameliyat oldu. Ameliyatla sağ bacağı kesilen ve gözlerinde görme yeteneği azalan Uysal, devletten aldığı 380 liralık sakatlık maaşıyla evini geçindirip, 2 çocuğunu okutmaya çalışıyor.

Yardımsız yürüyemeyen Uysal’ın koltuk altlarını yara yapan koltuk değneklerinden kurtulmak için borç 1500 TL ile aldığı tekerlekli sandalye, geçen Ramazan Bayramı’nda evinin önünden çalındı. Kısa bir süre sonra mavi kapak kampanyasını duyan Erdal Uysal, kendisine bu kez bir akülü araba alabilmek için kapak toplamaya başladı. 3 ayda 15 bin kapak toplayabilen Uysal, topladığı mavi kapakları gerekli sayıya tamamlayabilmek için koltuk değneklerinin yardımıyla her gün ev ve işyerlerini ziyaret ediyor.

Haberin Devamı

Akülü arabayı bir hayal olarak gördüğünü söyleyen Uysal, "Sandalyem çalındığında umudum çalınmış gibi oldum. Mavi kapaklar umudumu geri getirdi. Akülü araba benim için şu an bir hayal gibi. Kapak biriktirebilirsem akülü arabam olacak. Daha yolun başındayım. Bu kadar kapağı nasıl biriktireceğimi bilmiyorum, ama umudumu hiçbir zaman yitirmeyeceğim. Umudum yakında yol olacak, istediğim her yere götürecek" diye konuştu.

Dernekler vasıtasıyla dağıtılan bir akülü araba için 120 kilograma denk gelen en az 80 bin mavi kapak gerekiyor.

Müge AYYILDIZ/ ANTALYA, (DHA)