Gündem Temizöz karar duruşması öncesinde 4 Kasım'da basın toplantısı var

Temizöz karar duruşması öncesinde 4 Kasım'da basın toplantısı var

Paylaş
Temizöz karar duruşması öncesinde 4 Kasım'da basın toplantısı var

'Cezasızlıkla Mücadelede Güçbirliği' bileşenleri, 90'lı yıllarda Cizre'de işlenen 21 faili meçhul cinayetle ilgili açılan ve aralarında Emekli Jandarma Kıdemli Albay Cemal Temizöz'ün de bulunduğu 8 sanıklı davanın 5 Kasım'daki karar duruşmasından 1 gün önce Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek. Daha önce change.org'da bir kampanya başlatan bileşenler, "Cemal Temizöz Suçsuz ise #21İnsanıKimÖldürdü?" diye soruyor

Temizöz ve Diğerleri Davası’nın karar duruşması 5 Kasım’da Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. 18 Haziran’da görülen son duruşmada savcı Hasan Ali Erkan sanıkların ayrı ayrı beraatlarını talep etmişti. Mahkeme 5 Kasım’da bu talebi karara bağlayacak. Duruşmadan 1 gün önce, yani 4 Kasım'da, Ankara’da mağdur yakınlarının katılımıyla bir basın toplantısı düzenlenecek.

Cezasızlıkla Mücadelede Güçbirliği bileşenlerinin basın toplantısına çağrı metni şöyle:


Emekli Jandarma Kıdemli Albay Cemal Temizöz ve Diğerleri Davası, JİTEM (Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele) adıyla bildiğimiz yapılanmanın Şırnak ayağında faaliyet gösteren yerel unsurlarının 1993-1995 yılları arasında sorumlu olduğu iddia edilen 21 öldürme olayını konu alıyor. Cezasızlıkla Mücadelede Güçbirliği bileşeni sivil toplum kuruluşları olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin yakın tarihiyle hesaplaşmak adına sembolik önemi olan bu davayı uzun bir süredir takip etmekteyiz.

Haberin Devamı



Davanın konu aldığı öldürme olayları üzerinden 22 yıl geçmesine, 2009’da açılan dava kapsamında toplam 48 duruşma görülmesine, bu duruşmalarda birbirleriyle tutarlı çok sayıda tanık ifadesi dinlenmesine rağmen, bugün geldiğimiz noktada davanın bir numaralı sanığı Emekli Albay Cemal Temizöz da dahil tüm sanıkların aklanmaya çalışıldığı bir süreci yaşıyoruz.

Zira 18 Haziran 2015 tarihli son duruşmada Savcı Hasan Ali Erkan, "suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturma ve bu teşekküle üye olma, adam öldürmeye azmettirme ve adam öldürme" suçlarından yargılanmakta olan 8 sanığın her biri için “tanıkların ifadelerinin ve olaylarla ilgili kesin, inandırıcı ve vicdani kanaate uygun delil bulunmadığı” gerekçesiyle ayrı ayrı beraat talep etti!

5 Kasım’daki karar duruşmasında bu talep hükme bağlanacak.

Yürürlükte olan bu resmi aklama sürecine karşı kamuoyu yaratmak için 4 Kasım Çarşamba günü Ankara’da Best Otel’de düzenleyeceğimiz basın toplantısında sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Gelin hep beraber soralım:

Cemal Temizöz Suçsuz ise #21KişiyiKimÖldürdü?

Basın toplantısı dosyasını indirmek için tıklayın.

Haberin Devamı

Basın Açıklaması | Ankara
Tarih: 4 Kasım
Adres: Best Hotel, Atatürk Blv No:195, 06680 Çankaya,
Telefon:(0312) 467 0880
Saat: 10.00

Duruşma | Eskişehir
Tarih: 5 Kasım
Yer: Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi
Saat: 09.30

CEZASIZLIKLA MÜCADELEDE GÜÇBİRLİĞİ

Adli Tıp Uzmanları Derneği, Batman Barosu, Diyarbakır Barosu, Şırnak Barosu, Helsinki Yurttaşlar Derneği, Hakikat Adalet ve Hafıza Çalışmaları Derneği, İnsan Hakları Derneği, İnsan Hakları Gündemi Derneği, İnsan Hakları Araştırmaları Derneği, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfı.

Human Rights Watch (İnsan Hakları İzleme Örgütü Türkiye Masası) da kampanyayı destekliyor.

İMZA KAMPANYASININ LİNKİ:


change.org/21insanikimoldurdu

Haberin Devamı