Gündem Terör provokasyonları sonrası Türkiye'den iki ülkeye çağrı

Terör provokasyonları sonrası Türkiye'den iki ülkeye çağrı

Paylaş
Terör provokasyonları sonrası Türkiye'den iki ülkeye çağrı

Belçika'daki PKK provokasyonu Almanya'ya sıçradı. Hannover kentindeki Türkiye Başkonsolosluğu'na PKK yandaşları saldırı düzenledi. Saldırganlar binanın camlarını kırmaya çalıştı, ardından da kaçtı. Dışişleri Bakanlığı, olayın ardından Alman yetkililerle temas edilerek gerekli tepkinin iletildiğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, saldırıda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı belirtilerek ''İlgili ülkelerden beklentimiz, terör örgütü destekçilerinin eylemlerine izin verilmemesi ve saldırganların bir an önce adalet önüne getirilmesidir.'' denildi.

Almanya'da dün gece terör örgütü PKK'ya destek yürüyüşü düzenleyen 12 PKK yandaşı, yürüyüş sonrası Hannover Başkonsolosluğu'na giderek binanın camlarını sert cisimlerle kırmaya çalıştı. Saldırganlar, başkonsolosluğun ana giriş bölümündeki camı çatlattıktan sonra hızlıca kaçtı.

Haberin Devamı

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Türk diplomatlar, saldırıya ilişkin dün gece Hannover’de yerel makamlarla görüşmeler yaptı. Bugün ise Ankara’da, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz ile görüşüldü. Kaynaklar, Almanya'nın başkenti Berlin’de de bir girişimde bulunulacağını kaydetti.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA: CAN KAYBI VEYA YARALANMA YOK

Dışişleri Bakanlığı, olayda can kaybı veya yaralanma olmadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''26 Mart gecesi PKK terör örgütü destekçileri tarafından Hannover Başkonsolosluğumuzun giriş kapısına bir saldırı düzenlenmiştir. Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmamıştır. Saldırının ardından, Alman yetkililerle temas edilerek vatandaşlarımızın ve diplomatik misyonlarımızın güvenliğinden Alman makamlarının sorumlu olduğu hatırlatılmış, Avrupa’daki Türk toplumunu tahrik amaçlı eylemlere müsaade etmemeleri gerektiği aktarılmıştır. Köşeye sıkışmış olan terör örgütü PKK’nın Avrupa’daki Türk toplumunu huzursuz etmeye dönük eylemlerinin arttığı görülmektedir. Vatandaşlarımızın sağduyusu sayesinde bu provokasyonlar daha büyük olaylara dönüşmemiştir. İlgili ülkelerden beklentimiz, terör örgütü destekçilerinin eylemlerine izin verilmemesi ve saldırganların bir an önce adalet önüne getirilmesidir.''

Haberin Devamı