Gündem Teröre sanal lanetleme!

Teröre sanal lanetleme!

Paylaş
Teröre sanal lanetleme!

Teröre sanal lanetleme!

Teröristlerin döşediği mayına basınca geçen hafta şehit olup, Adana’nın merkez Yüreğir İlçesi’ne bağlı Çelemli Beldesi’nde toprağa verilen jandarma uzman çavuş 32 yaşındaki Yusuf Tuna Güzey’in hemşehrileri, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki fan gruplarında, profillerini karartarak, terörü lanetledi.
Facebook’taki, daha önce köy iken 1994’te belediye olan Çelemli Beldesi’ni tanıtmak, göç veren beldeyi tanıtmak amacıyla kurulan ‘Çelemli fan clup’ grubunda, siyah zeminde ‘Sözün bittiği yerdeyiz. Her gün bir şehit! Yeter artık. Şehitlerimiz için profillerimi karartıyoruz’ yazıldı.

Haberin Devamı

Sayfadan, Facebook kullanıcılarına, teröre tepki amacıyla, kendi sayfalarında profil bölümündeki fotoğraflarını kaldırmaları, fotoğraf yerine aynı yazının konulması çağrısı yapıldı. Bu çağrı üzerine, kullanıcıların profillerini teröre tepki yazısını fotoğraf olarak yerleştirerek kararttıkları görüldü. Bu kişiler, çeşitli yorumlarla da tepkilerini dile getirdi. Aynı sayfada, Çelemli Beldesi’nin 2’nci terör şehidi olan Güzey’in cenaze töreninden görüntülere, şehidin fotoğraflarına da yer verildi.

DHA