Gündem 'Terörist müsveddesi'

'Terörist müsveddesi'

Paylaş
'Terörist müsveddesi'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK’yı hedef alan sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan CHP’li Sezgin Tanrıkulu’yla ilgili “Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi. Benim kahraman askerime, Mehmetçiğime nasıl laflar atıyor, nasıl hakaretler ediyor. Bunlara gereken dersi devlet olarak da yargı olarak da bizim verme mükellefiyetimiz var” dedi.

Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen ‘108’inci Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni’nde CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun TSK’ya yönelik iddialarına ilişkin “Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi. Benim kahraman askerime, Mehmetçiğime nasıl laflar atıyor, nasıl hakaretler ediyor. Bunlara gereken dersi devlet olarak da yargı olarak da bizim verme mükellefiyetimiz var” diye konuştu. Erdoğan “Çoğu yalan ve manipülasyon ürünü olan görüntüler üzerinden bir fitne ateşi yakılmak isteniyor. Bu fitne girişimlerine içerideki kimi siyasiler de destek veriyor. Tarihimizin hiçbir döneminde sömürgecilik lekesi olmadığı gibi ırkçılık ve faşizm ayıbı da olmamıştır” dedi.

Haberin Devamı

EKONOMİ OYUNUNU BOZACAĞIZ

Erdoğan daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen ‘Gençlik Buluşması’ programına katıldı. Erdoğan burada “Gençlerimizi küresel bataklığa çekmeye çalışanların oyunlarını bozduk. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına hazırlandığımız dönemde kirli planları görüyoruz. Çanakkale’den milli mücadeleye kadar her cephede vatanını ve namusunu kurtarmak için mücadele eden milletimiz, bedellerin en büyüğünü ödemiştir. 5’inci kol tuzaklarıyla boğuştuk. Sayısız oyunu bozduk, ekonomi oyununu da bozacağız” dedi.