Gündem Timur Şehircilik ve Planlama AŞ kimin? Timur Şehircilik ve Planlama AŞ ve NEF’in sahibi kim?

Timur Şehircilik ve Planlama AŞ kimin? Timur Şehircilik ve Planlama AŞ ve NEF’in sahibi kim?

Paylaş
Timur Şehircilik ve Planlama AŞ kimin? Timur Şehircilik ve Planlama AŞ ve NEF’in sahibi kim?

Galatasaray tarafından açıklamaya göre, Sarı kırmızılı kulübün stadyum isim hakları 725 milyon TL+KDV karşılığında Timur Şehircilik Planlama AŞ’ye verildi. Yapılan sözleşme ile stadın isim hakları 5+5 yıl boyunca şirkette olacak. Haberin ardından “Timur Şehircilik ve Planlama AŞ kimin?” ve “Timur Şehircilik ve Planlama AŞ ve NEF’in sahibi kim?” araştırmaları da yoğunluk kazandı…

Timur Şehircilik ve Planlama AŞ, Galatasaray’ın stadyum isim haklarını 5+5 yıllığında almasının ardından merak konusu oldu. 725 milyon TL bedel karşılığında Galatasaray ile sözleşme imzalayan Timur Şehircilik ve Planlama AŞ’nin sahibi de en çok merak edilen isimler arasına girdi…

Haberin Devamı

GALATASARAY STADYUM İSİM HAKLARI TİMUR ŞEHİRCİLİK VE PLANLAMA AŞ’DE

Galatasaray’ın stadyum isim hakları imzalanan sözleşme ile 725 milyon TL karşılığında 5+5 yıllığına Timur Şehircilik Planlama AŞ’ye devredildi.

Sarı kırmızılı kulüpten, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, işbu tutarın 652 milyon 500 bin TL + KDV'sinin Galatasaray Sportif AŞ'ye, geri kalan 72 milyon 500 bin TL + KDV'sinin ise Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne ödeneceği kaydedildi.

Açıklamanın ardından da gözler, Timur Şehircilik ve Planlama Anonim Şirketi'ne çevrildi.

TİMUR ŞEHİRCİLİK VE PLANLAMA’NIN SAHİBİ KİM?

Timur Şehircilik ve Planlama AŞ, Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım AŞ ile ortaklığında faaliyetlerine devam ediyor.

Haberin Devamı

Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım AŞ ise 1981 doğumlu Mersinli iş adamı Erden Timur’a ait.

16 Kasım 1982 tarihinde Mersin’de dünyaya gelen Erden Timur, 2000 yılında Tarsus Amerikan Koleji’nden mezun oldu.

2005’te Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olarak avukatlık diplomasını alan Erden Timur, yüksek lisans için London School of Economics’te ekonomi bölümüne başladı fakat babası rahatsızlanınca eğitimini yarıda bırakarak Türkiye’ye döndü.

Ülkeye döndükten sonra aile şirketlerine ait bir arsada yarım kalan bir projeyi tamamlamak için inşaat sektörüne adım attı.

2010 yılında Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş. çatısı altında NEF markasını kurdu ve başta İstanbul olmak üzere Londra, Bodrum gibi şehirlerde markalı konut projeleri hazırlamaya başladı.

Erden Timur, daha önce de bir başka şirketi olan NEF ile Galatasaray'a sponsor olmuştu. Projelerinde patenti kendisine ait olan foldhome konseptini uyguladı.

Erden Timur, Forbes, 2020 verilerine göre 400 milyon dolar serveti ile Türkiye’nin en zengin 100'üncü insanı oldu.

Erden Timur, Emine Timur ile evli ve Yusuf Kenan isminde bir erkek çocuk ve Ala Bade isminde bir kız ve babasıdır. Aynı zamanda koyu bir Galatasaray taraftarı olan Erden Timur’un Radamel Falcao ve Emre Akbaba’nın transferlerinde sarı kırmızılı kulübe maddi olarak önemli destekler sağladığı biliniyor.

Haberin Devamı