Gündem Tina Turner kimdir, kaç yaşında, nereli? Tina Turner öldü mü, neden öldü?

Tina Turner kimdir, kaç yaşında, nereli? Tina Turner öldü mü, neden öldü?

Paylaş
Tina Turner kimdir, kaç yaşında, nereli? Tina Turner öldü mü, neden öldü?

Tina Turner'ın vefat haberinden sonra hayatı ve mesleği gündemde yer aldı. Rock'n Roll'un Kraliçesi olarak bilinen Tüna Turner, 83 yaşında gözlerini hayata yumdu. Şarkılarıyla bilinen Tina Turner, aynı zamanda dans, moda, yazarlık ve oyunculuk alanlarında da kendisini ispatlamış isimlerden. Peki, Tina Turner öldü mü, neden öldü? Tina Turner kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

ABD doğumlu olan Tina Turner, 2 kez Grammy ödülü kazanmış bir isim. Unutulmaz şarkılara imza atan Tina Turner, 83 yaşında hayatını kaybetti. Peki, Tina Turner öldü mü, neden öldü? Tina Turner kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

Haberin Devamı

TİNA TURNER KİMDİR?

Tina Turner, 26 Kasım 1939 tarihinde Nutbush-Tennessee'de dünyaya geldi. Gerçek adı Annie Mae Bullock olan sanatçı, St. Louise'deki gece kulüplerinde şarkı söyledi, daha sonradan evlendiği gitarist Ike Turner tarafından keşfedildi. 1956'da Ike Turner'ın grubuna geri vokal olarak katılmasıyla başlayan ilişkileri evlilikle sonuçlandı. Fakat Ike ile olan evlilikleri 1975'te son buldu.

1983'te plak şirketini değiştirdi. Al Green'in "Let's Stay Together" parçasını söyleyen Tina Turner bu parçayla İngiltere Top 10'e girmeyi başardı. "What's Love Got to With It" parçası İngiltere listelerinde 3 numara olurken Amerika'da liste başı oldu. Bu parçanın yer aldığı albümle En İyi Albüm ve En İyi Kadın Pop Vokal dalında 2 Grammy ödülü kazandı.

Haberin Devamı

1984'te Turner "Mad Max Beyond The Thunderdome" filminde oynadı. Turner'ın bir sonraki hiti "We Don't Need Another Hero" parçası da aynı filmde kullanıldı. Ertesi yıl Mick Jagger ile bir düet yapan Turner dünya çapında üne kavuştu. Zor bir çocukluk ve gençlik yaşamış olduğunu dile getiren şarkıcının 1985'te yazılan otobiyografisi 1993 yılında ona ün getiren parçası "What's Love Got to Do With It" adıyla film oldu.

1995 yılında Tina Turner, James Bond filmi "Golden Eye"da filmle aynı adı taşıyan parçayı seslendirdi. Eros Ramazzotti ile 1998 yılında Münih'te düet yaptı. 2013 yılında İsviçre vatandaşlığına geçti, ardından Amerikan vatandaşlığından ayrıldı. 24 Mayıs 2023 tarihinde İsviçre'deki evinde hayatını kaybetti. Rock'n Roll Kraliçesi lakaplı ABD’li sanatçının uzun süredir rahatsız olduğu biliniyordu.