Gündem TOGG fabrikası nerede? Yerli otomobil TOGG’un fabrikası ne zaman açılacak?

TOGG fabrikası nerede? Yerli otomobil TOGG’un fabrikası ne zaman açılacak?

Paylaş
TOGG fabrikası nerede? Yerli otomobil TOGG’un fabrikası ne zaman açılacak?

TOGG fabrikası dronla havadan görüntülendi. Üretim tesisinin açılışına günler kala eksiklerin birer birer tamamlanırken, yerli aracın isminin tabelada da yerini aldığı görüldü. Peki, TOGG fabrikası nerede? Yerli otomobil TOGG’un fabrikası ne zaman açılacak? İşte detaylar…

Yerli otomobil TOGG’un fabrikasının açılışına sayılı günler kaldı. Fabrika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak ve milyonların heyecanla beklediği TOGG otomobiller üretim bandına çıkacak. Yapılan açıklamalara göre TOGG fabrikasında 10 yılda toplam 1 milyon araç üretimi hedefleniyor…

Haberin Devamı

TOGG FABRİKASI NEREDE?

Aralık 2019'da yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile TOGG’un Bursa'nın Gemlik ilçesinde kurulacak olan fabrikada üretileceği açıklanmıştı.

1,2 milyon metrekarelik alan üzerinde kurulacak fabrikanın temeli 18 Temmuz 2020’de atıldı.

Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu, TOBB koordinasyonunda, Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Türksel Grubu ve Zorlu Holding grubu ortaklığı ile oluştu.

Fabrikanın açılışına artık sayılı günler kala üretim için gerekli robotların da tesise yerleştirilmesinin ardından yerli otomobilin yollara çıkması için geri sayım başladı.

Yılda 175 üretim kapasitesine sahip olan tesiste, 10 yılda 5 farklı modelden toplam 1 milyon araç üretimi hedefleniyor.

YERLİ OTOMOBİL TOGG’UN FABRİKASI NE ZAMAN AÇILACAK?

Yerli otomobil TOGG’un fabrikası 29 Ekim Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açılacak…

Haberin Devamı

 

TOGG'un fabrika açılışına sayılı günler kaldı Bursa’nın Gemlik ilçesinde inşa edilen Togg’un üretim tesisinin açılışı 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. Tesisin son hali ise dronla havadan görüntülendi.