Gündem TOKİ konutlarında dolarla aidata tepki

TOKİ konutlarında dolarla aidata tepki

Paylaş
TOKİ konutlarında dolarla aidata tepki

TOKİ Elmadağ konutlarında aidatı dolarla ödeyen site sakinleri, kurların yükselmesiyle birlikte ödemeler artınca tepki gösterdi.

Hak sahiplerine 2 yıl önce kura ile teslim edilen TOKİ Elmadağ konutlarında oturanlar, aidatların yüksek ve dolarla alındığı, pazar yeri, okul, park alanı ile birlikte suların sürekli kesilmesine yönelik tepkilerini dile getirirken yönetimi istifaya çağırdı. Site sakinleri yönetim kendilerine devredilinceye ve ödemelerin dolar yerine Türk Lirası’na dönüştürülünceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. TOKİ’nin Elmadağ’da yaptırdığı konutlarda oturan 528 konut sahibi, yönetimin değişmesi için istenen yüzde 51’lik imzayı toplarken, Noter’in 7 bin lira ücret talep etmesinin kendilerini yine sıkıntıya soktuğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

Site sakinleri, alt gelir grubu olarak her yıl enflasyon oranında artan 325 TL ev taksidi ödediklerini belirtirlerken, TOKİ yönetiminin keyfi uygulamaları sonucu dolar bazında 2+1’lere 74 dolar, 3+1’lere ise 96 dolar yakıt aidatı ödediklerini anlattı. Aileler, "Burası Amerika mı aidatları dolarla ödüyoruz. Dolarla mı maaş alıyoruz?" diyerek tepkilerini dile getirdi. Site yönetimi binası önünde ellerinde ’Yönetim istifa’, Harabe site istemiyoruz’, ’Dolara hayır’, ’Okul istiyoruz’ ve ’Dolarla aidat ödemeye hayır’ yazılı döviz ve pankartlarla tepkilerini dile getiren aileler topladıkları 400 kadar imzayı Bilkent’te bulunan TOKİ İdaresi Başkanlığı’na teslim etti.

Oturdukları site bünyesinde ilköğretim okulları olmadığı halde paralı özel ana okulu bulunduğunu belirten aileler, "Her evde bulunan 2-3 çocuğumuzu servis ücreti ödeyerek okula göndermek durumunda kalıyoruz. Bu da zor şartlar altında yaşarken bize büyük sıkıntı getiriyor. Çocuklarımız için oyun oynayacakları park alanımız, pazar yerimiz bulunmazken, sık sık sularımız kesiliyor. TOKİ yönetimini istifaya çağırıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Site sakinlerinden Ali Demirci, Ali Ekinci, Kemal Kıvanç Kıvrak ve Mehmet Yalçın, yakıt aidatların dolar yerine Türk parası olarak ödenmesine yönelik talepleri için toplanan 400’e yakın imzayı Bilkent’te bulunan TOKİ İdaresi Başkanlığı’na verdi.

Hüseyin ÖZBALI/ELMADAĞ(Ankara), (DHA)