Gündem TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, TOKİ konut kura çekimi tarihi ve son başvuru tarihi

TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, TOKİ konut kura çekimi tarihi ve son başvuru tarihi

Paylaş
TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, TOKİ konut kura çekimi tarihi ve son başvuru tarihi

Binlerde vatandaşın yakından araştırdığı TOKİ konut kura çekimi için tarih verildi. 17 ilde temel atma töreni gerçekleşen sosyal konutlar için TOKİ son başvuru tarihi 31 Ekim 2022'e sayılı günler kaldı. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, sosyal konut projesinin kura çekim tarihini açıkladı. Peki, TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, TOKİ konu kura çekimi tarihi ve son başvuru tarihi...

Türkiye'nin 81 ilinde inşa edilecek 2+1, 3+1 konutlar için en uygun fiyatlar ve ödeme seçenekleri sunan TOKİ, kurada ismi çıkan vatandaşlarla yüzde 10 peşinat ve 240 ay vadeli sözleşme imzalayacak. Peki, TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, TOKİ konu kura çekimi tarihi ve son başvuru tarihi...

Haberin Devamı

Sosyal konut müracaatlarını e-Devlet, Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden yapan vatandaşların beklediği açıklama geldi. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren sosyal konut projesinde yeni detaylar ortaya çıktı. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, konut projesi kura çekimlerinin başvuruların bitmesinin hemen ardından ilk hafta gerçekleşeceğini söyledi. TOKİ sosyal konut başvuruları 31 Ekim'de son bulacak.

TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, konuyla ilgili yaptığı açıklamada 31 Ekim 2022'den sonraki hafta kura çekimlerinin olacağını açıkladı. Kura çekiminin kasımın ilk haftasında yapılması bekleniyor.

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine başvurular devam ediyor. Sosyal konutlar için 31 Ekim 2022 tarihinde, arsalar için de 7 Kasım 2022 tarihinde başvurular sona eriyor.

Haberin Devamı

KURA ÇEKİLİŞİ NASIL YAPILACAK?

1) Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malullerine konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Emekli Vatandaşlara konut sayısının %20'isi kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

4) Genç Vatandaşlara konut sayısının %20'i kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

Haberin Devamı

5) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere kura ile hak sahipleri belirlenecektir.
Kurada, hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü sonrasında Başvuru yapılan Bankanın yetkili Şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecektir.

  • Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra İdarece tespit edilen tarihte "Konut Belirleme Kurası" çekilecektir.
  • Satışa sunulan konut sayısından daha az başvuru olması durumunda, başvuruda bulunanlarca satın alınacak konutlar TOKİ'nin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir.
  • İhale sonrası konut sayılarında azalma olması durumunda; konut belirleme kurası ile birlikte ilk kurada belirlenen hak sahipleri arasından konut sayısı kadar hak sahibi belirleme kurası çekilecektir.